Connect with us

INTERNAȚIONAL

Africa va deveni principalul producător de canabis în scop medicinal din lume

Publicat


Africa va deveni probabil unul dintre cei mai importanţi producători de canabis în scop medicinal la nivel mondial, a declarat luni un grup de cercetători, oameni de ştiinţă şi antreprenori, relatează dpa.

“Africa va deveni centrul de producţie a canabinoidelor din lume”, a declarat Jordan Curl, specialist în cultivare şi extracţie la compania de cercetare şi investiţii în domeniul canabisului ICAN, în faţa a peste 500 de delegaţi prezenţi la conferinţa CannaTech din Cape Town, Africa de Sud.

Se preconizează că piaţa africană a canabisului şi a produselor asociate se va ridica la 7,1 miliarde de dolari până în 2023, potrivit unui raport al Prohibition Partners cu sediul la Londra.

Cu un teren abundent, o forţă de muncă importantă şi un climat ideal pentru cultivarea canabisului, investitorii au fost interesaţi să cerceteze continentul şi, în special, sudul Africii.

Africa oferă cultivatorilor un sol curat, puţină poluare şi multe tulpini de CBD de înaltă calitate, unul dintre cele mai importante canabinoide găsite în cânepă, poziţionând ideal continentul pentru exporturile globale, a mai spus Curl.

“În schimb, este probabil ca Uniunea Europeană să devină una dintre cele mai importante pieţe de retail, pentru că există o cerere mare de CBD, însă o lipsă a infrastructurii pentru cultivare şi extragere”, a spus Curl.

Africa de Sud este lider al intrării Africii pe piaţa globală, împreună cu Lesotho şi Zimbabwe, acordând recent licenţe pentru creşterea şi exportul de canabis în scop medicinal.

Şi alte ţări, între care Swaziland, Uganda şi Malawi, examinează în prezent legalizarea cultivării canabisului în scop medicinal sau pentru aplicaţii industriale. AGERPRES

EVENIMENT

Româncă de 18 ani, bătută cu cheia franceză de iubit, într-un local în care venise cu un alt bărbat, în Italia

Publicat

O româncă în vârstă de 18 ani şi amantul ei au fost bătuţi în faţa unui club de noapte, în localitatea Porto Sant’Elpidio, din Italia, de iubitul fetei, un african.

Acesta a lovit-o cu o cheie franceză pe româncă, apoi l-a bătut şi pe însoţitorul ei, după ce i-ar fi prins distrându-se în clubul respectiv.

Carabinierii au intervenit imediat la faţa locului, însoţiţi de o ambulanţă.

Cele două victime au fost transferate în camera de urgență a spitalului din Fermo.

Fata a suferit leziuni care necesită 7 zile de spitalizare, iar tânărul prezenta leziuni la cap.

Autorul agresiunii a fost imediat identificat și reţinut de către militari. Este un tânăr de 27 de ani, de origine nord-africană, dar născut în Italia, în Reggio Calabria, necăsătorit.

Sursa: gazetaromaneasca.com

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr român, condamnat la ani grei de închisoare în Italia și despăgubiri de mii de euro. A ucis în bătaie un bucătar

Publicat

Mădălin Constantin Palade, în vârstă de 20 de ani, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, în Italia, după ce a fost judecat pentru uciderea unui bucătar de 43 de ani, în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2018, în Castiglione di Cervia, provincia Ravenna.

Sentința a fost pronunțată de Curtea cu Juri din Ravenna, după cinci ore și jumătate de deliberări, scrie gazetaromaneasca.com

Acuzarea, reprezentată de procurorul șef Alessandro Mancini și de procurorul adjunct Antonio Vincenzo Bartolozzi, a cerut  condamnarea pe viață , indicând și circumstanța agravantă a cruzimii.

Curtea a dispus, de asemenea, ca românul să plătească 15 mii de euro despăgubiri provizorii către frații și surorile victimei și 50 de mii în favoarea mamei bucătarului ucis.

Italianul de 43 de ani, originar din Gravina di Puglia (Bari), a fost găsit mort, în apartamentul său din Castiglione di Cervia (Ravenna). El a fost lovit cu pumnii și picioarele, iar potrivit medicilor legiști a murit în noaptea de 4 octombrie 2018, din cauza pierderii masive de sânge.  Nu au fost găsite semne de forțare a ușii.

Italianul fusese văzut des în compania tânărului român, iar după ce acesta a fost arestat, în telefonul lui au fost găsite dovezi că cei doi au avut numeroase convorbiri.

Sursa foto: gazetaromaneasca.com

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primele camere cu funcţie de detecţie a telefoanelor mobile utilizate ilegal la volan, lansate în Australia

Publicat

Camere cu funcţie de detecţie a telefoanelor mobile utilizate în mod ilegal la volan, o tehnologie folosită ”în premieră la nivel mondial”, au fost lansate în statul australian Noul Wales de Sud, informează luni agenţia DPA.

Noul Wales de Sud a activat duminică un sistem de detecţie, bazat pe camere de înaltă definiţie, conceput pentru captarea imaginilor din interiorul autovehiculelor în vederea depistării şoferilor care utilizează în mod ilegal telefoane mobile în timp ce conduc.

”Aceste camere vor viza utilizarea ilegală a telefonului mobil, oriunde şi oricând”, a anunţat luni Guvernul statului Noul Wales de Sud.

Un program pilot a fost testat de Guvern din ianuarie până în iunie pe teritoriul statului, cel mai populat din Australia. În urma acestuia, s-a constatat că atât camerele fixe cât şi cele mobile funcţionează în mod fiabil în condiţii reale. În timpul programului pilot, camerele au detectat peste 100.000 de şoferi care au folosit în mod ilegal telefoanele în timp ce conduceau.

Sistemul operează atât ziua cât şi noaptea şi în orice condiţii meteorologice.

În primele trei luni, vor fi trimise avertizări scrise, apoi vor fi aplicate amenzi începând de la 344 de dolari australieni (226 dolari americani).

Şoferii au dreptul să utilizeze legal suporturi pentru telefonul mobil şi să iniţieze sau să primească apeluri telefonice prin sistem bluetooth.

Cel puţin 45 de camere portabile vor fi instalate pe teritoriul Noul Wales de Sud, inclusiv în capitala statului, Sydney.

Începând din 2012 au avut loc 182 de accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători de autovehicule care au utilizat telefoane mobile ţinute în mâini. În urma acestor evenimente au rezultat 13 decese şi 243 de răniţi, conform datelor prezentate la 28 noiembrie de autorităţile guvernamentale din Noul Wales de Sud.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cumpărătorii americani au cheltuit online de Black Friday suma record de 7.4 miliarde de dolari

Publicat

Cumpărătorii din Statele Unite au cheltuit online 7.4 miliarde de dolari cu ocazia reducerilor de Black Friday, conform Adobe Analytics, informează duminică dpa.

Nivelul cheltuielilor marchează un record în privinţa cumpărăturilor online de Black Friday din SUA. De asemenea, reprezintă cea de-a doua cea mai mare vânzare online într-o zi de reduceri din istoria ţării, cu puţin sub sumele încasate anul trecut cu ocazia Cyber Monday, atunci când consumatorii au cheltuit cu 500 de milioane de dolari mai mult, indică datele Adobe.

Vânzările online de Black Friday au crescut cu aproximativ 20% faţă de anul trecut, potrivit Adobe Analytics, care măsoară tranzacţiile a 80 din cei mai buni 100 de retaileri online din SUA.

Printre cele mai vândute produse s-au numărat păpuşile ‘LOL Surprise’, articole legate de subiectul filmului Frozen 2, jocul FIFA 20 şi o consolă de jocuri Nintendo.

Adobe prevede că un nou record va fi doborât cu ocazia Cyber Monday din acest an (luni, 2 decembrie), când se estimează că vor fi cheltuiţi 9.4 miliarde de dolari. Federaţia Naţională de Retail se aşteaptă ca 69 de milioane de cumpărători americani să profite de chilipirurile online de luni.

Creşterea de vineri a cumpărăturilor în mediul online a fost însoţită de o scădere de 6.2% a vânzărilor în magazine, conform datelor furnizate de ShopperTrak, menţionate de CNBC.

Adobe se aşteaptă ca vânzările cu ocazia Small Business Saturday (Sâmbătă pentru întreprinderile mici), în care cumpărătorii susţin magazinele locale mici, să ajungă la aproximativ 3.6 miliarde de dolari.

Vânzările online de Ziua Recunoştinţei de joi au atins un record de 4.4 miliarde de dolari, cu 20% mai mult decât anul trecut. Aproape jumătate din achiziţii au fost făcute de pe telefoanele mobile. AGERPRES

Citește mai departe