Connect with us

EVENIMENT

Cazul crimelor din Caracal: Medicii legiști refac analizele ADN asupra oaselor găsite în curtea lui Dincă. Anchetatorii iau în calcul varianta a trei victime

Publicat

Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti a precizat că în cazul de la Caracal se continuă „cu celeritate” activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţile specifice de laborator antropologice şi genetice pentru obţinerea unor date medico-legale complete.

Citește și Misterul poșetei albastre din mașina lui Dincă. Ancheta în cazul crimelor de la Caracal, dintr-o fundătură în alta

În acest sens, susţin reprezentanţii INML, se continuă efectuarea testelor şi procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase.

Totodată, arată sursa citată, „pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei”, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare.

Citește și Cazul din Caracal, răsturnare de situație. Nu a putut fi stabilit profilul ADN al oaselor găsite în pădure. Precizări DIICOT

„La acest moment, INML „Mina Minovici” Bucureşti, prin experţii săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activităţi specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal. Contrar unor afirmaţii care au apărut în spaţiul public, INML „Mina Minovici” Bucureşti nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale. Datele medico-legale conţinute în aceste rapoarte de expertiză au valoare ştiinţifică şi constituie elemente probatorii la dispoziţia organelor de justiţie”, arată aceeaşi sursă.

INML subliniază că cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe şi necesită timp.

„Faţă de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite şi comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare, întrucât rezultatele obţinute sunt parţiale”, mai precizează INML. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro s-a apropiat la 0,2 bani de maximul istoric

Publicat

euro pixabay e1656523156731.jpg

Posibilitatea extinderii conflictului militar dintre Israel și Iran la nivelul întregului Orient Mijlociu, a redus cererea de active riscante, în timp ce dolarul a cunoscut o apreciere consistentă.

Euro s-a depreciat marți la 1,0602 – 1,0648 dolari ceea ce a ridicat media monedei americane de la 4,6664 la 4,6818 lei, un curs mai ridicat fiind înregistrat în 1 noiembrie trecut.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro s-a apropiat la 0,2 bani de maximul istoric

Moneda unică…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tu ce planuri ai vara asta? Hai la Summer Experience, la Star Transmission și Star Assembly, în Sebeș și Cugir (P)

Publicat

tu ce planuri ai vara asta? hai la summer experience,

După cum știm și noi, trecerea de la mediul academic la job poate fi una destul de stresantă. Astfel, programele de tip internship vin în ajutorul studenților tocmai cu oportunitatea de a dobândi experiență valoroasă încă din timpul studiilor.  

Echipa noastră este mereu în căutare de noi talente, cu spirit de inițiativă, dorință de a ieși din zona de confort și de a învăța lucruri noi alături de colegii din Star Transmission și Star Assembly!

Summer Experience –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primele Denii din Postul Paștelui 2024. Semnificații pentru credincioși. Program liturgic la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

Publicat

primele denii din postul paștelui 2024. semnificații pentru credincioși. program

Primele Denii din Postul Paștelui 2024. Credincioșii participă la aceste slujbe religioase, oficiate și la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, în a cincea săptămână a postului.

Este vorba despre Denia Canonului Mare – miercuri şi Denia Acatistului Bunei Vestiri – vineri.

Denia este slujba Utreniei de a doua zi oficiată în ajun, seara.

Primele Denii din Postul Paștelui 2024. Semnificații

Deniile din săptămâna a cincea a Postului Mare au o rânduială diferită de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mădălina, îndrăgostită iremediabil de zbor. Pilotează avioane pentru Wizz Air de pe baza de la Cluj

Publicat

mada 4 e1713261509176.jpg

Mădălina Grozav a prins de mică dragoste de zbor și și-a urmărit pasiunea până a ajuns să piloteze avioane de linie. Acum e first officer, copilot la baza din Cluj a companiei aeriene Wizz Air, și a acumulat aproximativ 1800 de ore de zbor. Peste doi ani, tânăra de 29 de ani îi va saluta pe pasageri din postura de căpitan de aeronavă.

Mădălina s-a născut în Maramureș, a trăit o perioadă în Marea Britanie, dar s-a stabilit de mai mulți ani la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe