Connect with us

POLITICA

CJ Cluj răspunde criticilor ministrului Sorina Pintea și îi cere să nu mai folosească sănătatea în campania electorală

Publicat

pintea
Sursa foto: adevarul.ro

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj îi cere ministrului Sorina Pintea să nu mai folosească sănătatea în campania electorală, după ce aceasta a formulat o serie de critici despre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj.

„Consiliul Judeţean Cluj îi solicită ministrului Pintea să nu mai folosească sănătatea drept lance în campania electoral. Aflat în campanie electorală, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se miră la ceas de noapte şi se acuză pe sine. Constatările referitoare la situaţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca sunt, de fapt, acuzaţii aduse propriului minister, fiindcă spitalul este în subordinea directă a Ministerului Sănătăţii. O miră dezorganizarea pe doamna ministru? Nu sunt ambulanţe suficiente? Nu se fac operaţii în weekend? Toate acestea ţin de modul în care ministrul organizează activitatea ministerului, prin însăşi misiunea pe care o are”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de CJ Cluj.

Potrivit comunicatului, CJ Cluj are în proprietate exclusiv clădirile Spitalului Judeţean şi are sarcina de a investi în lucrările majore care ţin de consolidarea şi modernizarea clădirii, iar igienizarea şi lucrările curente sunt în sarcina ministerului.

„Cu toate acestea, în anul 2018, Consiliul Judeţean a investit numai în acest spital 3.291.590 lei, iar pentru primul trimestru din 2019 a alocat 1 milion de lei. Mai mult, tot pentru Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean Cluj a accesat şi câştigat fonduri europene în valoare de 13.182.344 lei pentru dotarea ambulatoriului spitalului”, se mai arată în comunicat.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat duminică, după ce a efectuat o vizită inopinată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, în Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de Ortopedie, că pacienţii văd o imagine dezolantă când intră în această unitate medicală, cu „lipsă de organizare şi mizerie în curte”.

„Seara trecută am continuat seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de Ortopedie. Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulţi pacienţi care aşteptau să fie transportaţi cu ambulanţa în secţiile în care urmau să fie investigaţi. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgenţelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanţă proprie care să asigure transportul pacienţilor care necesită investigaţii în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanţă Cluj poate asigura transportul acestora într-o secţie în alta. Din păcate, am văzut că în secţia de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesita intervenţii chirurgicale sunt transferate în alte spitale. De asemenea, imaginea pe care pacienţii o văd când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare şi mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-şi rezolva o problemă medicală”, a relatat SorinaPintea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Noii miniştri ai Muncii şi Familiei au depus jurământul la Palatul Cotroceni

Publicat

noi ministrii captura video fb
sursa foto: captură video Facebook / Administrația Prezidențială a României

Miercuri, Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero, noii miniștri ai Muncii și Solidarității Sociale și Familiei, respectiv Tineretului și Egalității de Șanse, au depus jurământul de învestitură în funcție în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în cursul dimineţii, decretele de numire în funcţie a noilor miniştri. Agerpres

sursa foto: captură video Facebook / Administrația Prezidențială a României

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciolacu: Firea este suspendată din funcţiile de conducere. Paul Stănescu – preşedinte interimar la PSD Bucureşti

Publicat

ciolacu îl aprobă pe grindeanu în cazul canalului bâstroe
Arhivă foto

Luni, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a fost luată decizia de suspendare temporară a Gabrielei Firea din funcțiile de președinte al PSD București și prim-vicepreședinte al partidului. În această perioadă, Paul Stănescu va asigura conducerea interimară a organizației din Capitală.

„Nu există autosuspendare în statut, de aceea s-a şi supus la vot suspendarea pe o perioadă limitată de timp şi numirea domnului Paul Stănescu în funcţia de preşedinte interimar a organizaţiei Bucureşti”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

El a adăugat că Gabriela Firea nu a greşit cu nimic, instituţional, în cazul centrelor rezidenţiale pentru vârstnici.

„Doamna Firea, din punctul meu de vedere, ca şi prim-ministru, nu a greşit cu absolut nimic instituţional. Doamna Firea nu a avut nicio atribuţie în ceea ce priveşte centrele pentru persoanele cu dizabilităţi. (…)

Nu a avut nicio atribuţie în acest domeniu.

Presupun că demisia domniei sale a venit în urma anumitor dezvăluiri de către presă şi, la fel cum am spus şi în Consiliul Politic Naţional, să fie un lucru pe care să îl învăţăm fiecare dintre noi, să avem grijă de oamenii care apar pe lângă persoanele publice, cei care ne fotografiază, ne filmează, sunt binevoitori, ca pe urmă să folosească aceste conjuncturi, în care câteodată nu sunt invitaţi, ca să îşi vadă anumite scopuri economice.

Ciolacu: Firea este suspendată din funcţiile de conducere. „ Este suspendată şi din funcţia de prim-vicepreşedinte”

Este un cost mare, dar cred că cu toţii, şi eu şi colegii mei, trebuie să avem foarte mare grijă cu cei care apar din când în când în anturaj”, a menţionat Ciolacu.

Întrebat pe ce perioadă este suspendată din funcţii Gabriela Firea, Marcel Ciolacu a spus: „Momentan, conform statutului, nu este o perioadă limitată de timp, până în momentul în care se lămuresc toate lucrurile.

În acest moment este suspendată şi din funcţia de prim-vicepreşedinte”.

Liderul PSD a evitat să răspundă la întrebarea dacă o mai susţine pe Firea pentru a candida la funcţia de primar general al Capitalei.

„În acest moment nu avem alegeri locale, nici generale, nici europarlamentare. Sunt ferm convins că în momentul respectiv o să vorbim despre acest lucru”, a conchis Ciolacu. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov

Publicat

bulgaria romania sursa foto guvern fb
sursa foto: Facebook / Guvernul României

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o conferință de presă comună cu omologul său bulgar Nikolai Denkov, aflat într-o vizită de lucru la București, că relațiile dintre România și Bulgaria sunt caracterizate de „excelență”. Această afirmare este susținută și de existența parteneriatului strategic convenit între cele două țări.

„Am discutat, astăzi, cu domnul premier Denkov despre relaţiile excelente dintre ţările noastre care acum sunt confirmate şi prin existenţa unui parteneriat strategic convenit în martie anul acesta de către preşedinţii celor două state.

Am avut un schimb consistent de opinii cu privire la priorităţile comune, cu scopul de a debloca noi domenii de cooperare în beneficiul dezvoltării economice a ţărilor noastre. Discuţiile noastre au atins domenii de impact pentru cetăţenii noştri, precum transporturile sau energia”, a precizat Ciolacu.

El a evidenţiat interesul arătat de ambele părţi pentru implementarea proiectului european care va asigura o Dunăre navigabilă, precum şi pentru construirea unui al doilea pod rutier Giurgiu – Ruse.

„În al doilea rând, în domeniul energetic avem în vedere, pe de o parte, o mai bună interconectare a coridoarelor de transport a gazelor naturale, dar şi un efort comun pentru diversificarea surselor de energie, în linia propusă de Uniunea Europeană pentru asigurarea tranziţiei verzi”, a transmis Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, discuţiile au vizat şi extinderea spaţiului Schengen şi finalizarea procesului de aderare a României şi Bulgariei „cât mai curând posibil”.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov. „România a demonstrat odată în plus că este un partener responsabil şi de încredere al Uniunii Europene”

„Deja, după instalarea recentă a Guvernelor României şi Bulgariei, ţările noastre au făcut eforturi suplimentare pentru atingerea acestui obiectiv.

Suntem în continuare angajaţi în consolidarea instrumentelor europene de gestionare a migraţiei şi protejarea frontierelor externe.

Prin tot ceea ce a făcut, România a demonstrat odată în plus că este un partener responsabil şi de încredere al Uniunii Europene în acest domeniu şi un furnizor de securitate pentru întreaga Uniune.

Am convenit menţinerea dialogului direct între noi, precum şi cu ceilalţi parteneri europeni”, a afirmat Ciolacu.

El a mulţumit premierului spaniol Pedro Sanchez pentru sprijinul deschis privind avansarea acestui dosar, în condiţiile în care Spania a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Şeful Executivului de la Bucureşti a mai evidenţiat interesul pentru a continua cooperarea strânsă pentru promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre.

„De asemenea, am discutat cu premierul Denkov despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, atât de profund afectată de războiul de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov. „ Interesul de a continua cooperarea strânsă între România şi Bulgaria”

Am subliniat interesul de a continua cooperarea strânsă între România şi Bulgaria pentru promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre şi menţinerea în atenţia aliată a evoluţiilor de securitate din această regiune”, a menţionat Ciolacu.

Potrivit acestuia, o bună cooperare între autorităţile publice din cele două state, la toate nivelurile, este „esenţială” pentru avansarea proiectelor comune pe care România şi Bulgaria le au şi care sunt de mare interes pentru cetăţenii ambelor ţări.

În final, Marcel Ciolacu i-a transmis succes în îndeplinirea mandatului omologului său din Bulgaria. „Dragă Nikolai, amândoi suntem prim-miniştri de puţină vreme.

Nu ştiu cum este la tine, însă eu n-am avut parte de nicio lună de graţie, am intrat direct în foc, însă nu mă plâng, nici n-am fost silit de către nimeni şi, mai ales, ştiu că întotdeauna focul căleşte”, a transmis premierul român. Agerpres

sursa foto: Facebook / Guvernul României

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat demisia după scandalul azilelor de bătrâni

Publicat

marius budai fost ministrul muncii

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi, și-a dat joi, 13 iulie, demisia din funcţie, pe fondul scandalului privind tortura din centrele de bătrâni.

Informația a fost publicată de G4Media, care citează surse politice. Budăi a luat decizia după ce a avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu.

Demisia va fi făcută publică în ședința de guvern de joi, programată pentru ora 11.00.

Știre în avtualizare

Citește mai departe