EVENIMENT
Dosar de evaziune fiscală cu mașini second-hand: Terenuri şi apartamente de peste 2 milioane de euro, indisponibilizate de poliţişti
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat de cinci grupări specializate în evaziune fiscală în domeniul comerțul intracomunitar cu autovehicule second-hand, au fost instituite măsuri asigurătorii de peste 2.300.000 de euro, de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în urma a 62 de percheziții efectuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second hand, două persoane sunt cercetate sub controlul judiciar.
De asemenea, au fost ridicați aproximativ 20.000 de euro, în numerar, fiind indisponibilizate 19 autovehicule, în valoare de peste 300.000 de euro, parte din acestea fiind plasate în administrarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, până în prezent, au fost instituite măsuri asigurătorii de aproximativ 11.350.000 de lei (echivalentul a peste 2.300.000 de euro).
Astfel, au fost luate măsuri atât asupra bunurilor mobile, a 8 imobile și a conturilor bancare aparținând persoanelor bănuite, cât și asupra unor imobile aparținând mai multor persoane fizice și juridice, către care persoanele cercetate ar fi transferat bani proveniți din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a acestor fonduri.
Totodată, în vederea confiscării extinse, au fost aplicate sechestre asupra a 2 terenuri aflate în proprietatea unor firme a căror activitate a fost finanțată de persoanele cercetate, asupra a 5 imobile (teren si contrucții aferente) aparținând unor rude ale acestora, precum și asupra a 52 de imobile dintr-un bloc nou (11 de apartamente, 34 de locuri de parcare și 7 boxe), a cărui construcție a fost finanțată de aceștia, prin intermediul unei societăți controlate indirect.
Cercetările sunt continuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorilor Pachetului de pe lângă Curtea de Apel București.
Reamintim că, la data de 17 martie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat 62 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui, în cadrul a două dosare penale.
În fapt, cercetările privesc 5 grupări infracționale specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale, ce desfășoară activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule rulate.
Venituri din comerțul cu autoturisme second-jand, neînregistrate în evidențe contabile
Prin intermediul acestor societăți comerciale, ar fi fost achiziționate autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania, dar și din alte țări, pe care, ulterior, le-ar fi vândut în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.
Activitatea infracțională a bănuiților ar fi fost săvârșită prin intermediul mai multor societăți comerciale și ar fi fost structurată pe diferite intervale de timp, în perioada 2016-2019.
Prejudiciul adus statului, aproximativ 20 de milioane de euro
Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).
Echipele participante la operaţiune au fost constituite din poliţiști din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, inspectoratele de poliție județene Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui.
La activități au participat și specialiștii Institutului Național de Criminalistică și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.
În vederea aducerii la îndeplinire a tuturor măsurilor procesuale și procedurale instituite, activitățile au beneficiat de sprijinul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
EVENIMENT
Anunț pentru elevii clujeni din clasele a VIII-a și a XII-a. Când au loc probele scrise la SIMULAREA examenelor naționale
Inspectoratul Școlar Județean Cluj a stabilit când vor avea loc probele scrise la simularea pentru examenele scrise de Bacalureat și Evaluare Națională în acest an școlar.
Simulările pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a se organizează în vederea unei mai bune pregătiri pentru examenele naționale.
Anunț pentru elevii clujeni din clasele a VIII-a și a XII-a. Când au loc probele scrise la SIMULAREA examenelor naționale
IȘJ Cluj a decis organizarea probelor…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Salbă de medalii pentru luptătorii de kickbox din Alba, la Campionatul Mondial de Kickbox din Spania
Mai mulți sportivi ai Clubului Revolution Academy din Alba au participat recent la Campionatul Mondial de Kickbox, care a avut loc în Spania.
Este vorba despre sportivi de la secțiile clubului din Alba Iulia și Aiud. Aceștia au luptat pe mai multe reguli de kickbox, printre care semicontact, light contact și lightkickbox.
Fiecare dintre sportivi au avut mai multe meciuri. pe diferite reguli de kickbox.
Ce rezultate au obținut…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Poliția Cluj: Accidentul cu 3 mașini din Apahida, produs de un șofer de 77 de ani, cetățean străin
Polițiștii clujeni au precizat, în legătură cu accidentul rutier de pe varianta ocolitoare Vâlcele-Apahida, în care au fost implicate trei autovehicule, că, din primele verificări efectuate la fața locului, s-a stabilit că a fost produs de un șofer de 77 de ani, cetățean străin.
”Un bărbat de 77 de ani, cetățean străin, care conducea un autoturism în direcția localității Vâlcele, ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism aflat în fața…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Avertizare DNSC: o nouă serie de tentative de fraudă prin telefon. Sunt vizate datele bancare ale românilor
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra unei noi campanii de spoofing prin apeluri vizează utilizatorii români.
”Există o nouă serie de tentative de fraudă care se folosește de spoofing-ul telefonic pentru a convinge utilizatorii români să partajeze atacatorilor date cu caracter sensibil, în special date bancare”, anunță DNSC.
Potrivit sursei citate, pentru a atrage potențiale…
Citește mai mult pe Alba24.ro