Connect with us

EVENIMENT

Evaziune fiscală de peste 800.000 de lei. Firmă fantomă deschisă în Suceava de un fals cetăţean maghiar

Publicatperchezitii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpaţi, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals privind identitatea, fals intelectual şi fals în documente oficiale într-un caz privind producerea unei evaziuni de 814.000 de lei, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Potrivit sursei citate, procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava, au constatat că un bărbat din vestul ţării, care a folosit acte de identitate false ale unui cetăţean maghiar, a reuşit să deschidă o firmă în Suceava prin intermediul căreia a furnizat documente contabile false pentru prejudicierea bugetului de stat.

Bărbatul a falsificat un paşaport şi două cărţi de identitate pe numele unui cetăţean maghiar, aplicând pe aceste acte fotografia sa, iar în data de 7 noiembrie 2014 a ajuns în municipiul Suceava unde a efectuat demersuri pentru înfiinţarea societăţii comerciale în care să aibă calitatea de asociat unic şi administrator.

Folosind identitatea cetăţeanului maghiar, acesta a completat cu numele cetăţeanului maghiar toate înscrisurile necesare înfiinţării societăţii, pe care le-a folosit la un cabinet de avocat care i-a acordat consultanţă, la biroul unui notar public, la Oficiul Registrului Comerţului Suceava şi la unităţi bancare din judeţul Suceava, unde pe numele societăţii a deschis conturi.

Totodată, a încheiat şi prelungit, sub aceeaşi identitate, contracte de comodat pentru sediul societăţii comerciale, în municipiul Suceava, sediu cu caracter fictiv, nefiind desfăşurate la acest sediu niciun fel de activităţi comerciale.

În cursul anilor 2014 şi 2015, pentru a obţine venituri, a emis în fals 16 facturi fiscale către o societate de pe raza judeţului Suceava prin care a simulat livrări de bunuri, în scopul obţinerii de către societatea suceveană de avantaje fiscale necuvenite, înlesnind în acest mod obţinerea acestora, iar firma suceveană a înregistrat în evidenţa contabilă facturile fiscale fictive, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 687.718 lei, constând în impozit pe profit şi TVA.

Acelaşi fals cetăţean maghiar a emis alte două facturi false către o altă societate suceveană, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 126.480 lei, constând în TVA.

Pentru a crea impresia că tranzacţiile efectuate sunt reale, contravaloarea acestor facturi a fost achitată de către beneficiarii facturilor prin virament bancar, însă sumele au fost retrase de către falsul maghiar, de fiecare dată, în ziua efectuării plăţii şi nu au fost folosite pentru o eventuală activitate economică a firmei sale.

Potrivit procurorilor, în toată activitatea prezentată anterior, acesta a folosit permanent identitatea cetăţeanului maghiar, cu care a figurat în calitate de administrator al societăţii sale, identitatea sa reală fiind descoperită de către organele de urmărire penală în cadrul prezentei cauze.

Prejudiciul total în acest caz este de 814.198 lei, fiind dispuse măsuri asigurătorii prin sechestru pe bunuri în valoare de aproximativ 260.000 de lei.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

30 de migranţi din Siria, Afganistan şi Irak, prinşi de poliţişti după ce au trecut Dunărea cu o ambarcaţiune

Publicat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au depistat 30 de migranţi din Siria, Afganistan şi Irak care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra ilegal în România din Serbia.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, în data de 9 aprilie, în jurul orei 19,00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare a avut loc o acţiune privind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în localitatea Izvoare, în dreptul km fluvial 854, a fost descoperit un grup format din treizeci cetăţeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Afganistan şi Irak, douăzeci şi şapte de adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.

Cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia cu o ambarcaţiune cu motor condusă de doi cetăţeni sirieni, care s-au întors pe teritoriul Serbiei şi cărora le-au plătit sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 de euro pentru fiecare persoană. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă cu intenţia de a ajunge la rude în ţări din Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat decedat, găsit în albia râului Teleajen

Publicat

Trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost găsit, duminică seară, în albia râului Teleajen, pe raza localităţii prahovene Pleaşa, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, persoana decedată este un bărbat în vârstă de 48 de ani, din localitatea Bucov.

“Din primele cercetări, trupul bărbatului nu prezintă urme de violenţă. În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care persoana a decedat”, precizează sursa citată. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Pui de urs găsit pe marginea drumului, în județul Vrancea

Publicat

Un pui de urs de o lună,  a fost găsit, duminică seara, pe marginea unui drum din județul Vrancea.

„În jurul orei 19.00, un apel 112 sesiza faptul că un pui de urs a fost găsit de două persoane pe marginea părții carosabile, la intrarea în localitatea Reghiu”, anunță IPJ Vrancea.

Polițiștii sosiți la fața locului au găsit puiul de urs în vârstă de circa 1 lună și au sesizat imediat Agenția pentru Protecția Mediului.

La fața locului a fost prezent și un medic veterinar din cadrul ACDB Vrancea.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară

Publicat

O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer/BioNTech, care constă în 511.290 doze, va sosi luni în România, vaccinurile fiind livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 187.200 doze; Centrul Regional Braşov – 64.350 doze; Cluj – 62.010 doze; Constanţa – 50.310 doze; Craiova – 36.270 doze; Iaşi – 52.650 doze; Timişoara – 58.500 doze.

Până în prezent, România a recepţionat 3.374.729 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.965.888 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. AGERPRES

Citește mai departe