Connect with us

EVENIMENT

Filiala de Cruce Roşie Giurgiu – prima filială din țară care trimite ajutor umanitar în Turcia

Publicat

apel umanitar crucea rosie romana

Filiala de Cruce Roşie Giurgiu este prima filială din ţară care s-a mobilizat şi va pleca cu ajutoare umanitare către Turcia. Transportul conține un număr de o mie de convectoare electrice care vor asigura încălzirea în corturi pentru persoanele care au rămas fără locuinţe, în condiţii de frig extrem din Turcia.

„Consecinţele cutremurelor din Turcia şi Siria sunt cele ale unei distrugeri totale, clădiri, şcoli, case sunt distruse lăsând mii de oameni blocaţi sub dărâmături, spitalele sunt suprasolicitate, pline de persoane rănite . Cele mai urgente nevoi după operaţiunile de căutare şi salvare sunt adăpostul, asistenţa medicală, primul ajutor, hrana şi apa.

Crucea Roşie Română face achiziţii pentru materiale de primă necesitate ce vor fi trimise cât de curând pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Turcia.

Consiliul Judeţean Giurgiu s-a alăturat transportului umanitar organizat de Crucea Roşie cu suma de o sută de mii de lei care va fi alocată pentru achiziţionarea de convectoare electrice pentru încălzire. Vreau să spun cu această ocazie că suntem pe deplini recunoscători pentru implicarea Consiliului Judeţean Giurgiu şi menţionez că, din câte cunoaştem, este primul consiliu judeţean şi este prima filială de Cruce Roşie din România care s-au mobilizat foarte repede şi vor face acest transport umanitar cât mai repede în Turcia”, a declarat directorul Filialei de Cruce Roşie Giurgiu, Marian Măcelaru.

Transportul cu o mie de convectoare va pleca săptămâna viitoare spre Turcia

El spune că a luat măsura achiziţionării de convectoare electrice după ce a studiat lista cu necesarul de materiale şi echipamente întocmit de Semiluna Roşie şi a constatat că nicio altă ţară participantă la acest ajutor umanitar nu achiziţionase convectoare, iar în condiţiile de frig foarte mare din Turcia, la această dată, un convector poate asigura încălzirea unui cort în care se află mai multe persoane şi astfel mai mulţi oameni pot beneficia de acest ajutor.

„Aşteptăm ofertele pentru achiziţii, iar săptămâna viitoare, după ce vom respecta toţi paşi birocratici, vom pleca spre Turcia. Distribuirea se va face în coordonare cu Semiluna Roşie din Turcia. În acest transport vom fi împreună cu sediul central de Cruce Roşie care va transporta un tir cu pături, cu veselă, saltele, lenjerii de pat, iar un tir va fi alocat pentru noi, Filiala de Cruce Roşie Giurgiu, cu toate echipamentele, aceste radiatoare’, a completat Marian Măcelaru.

Crucea Roşie Română va continua aceste transporturi umanitare, la nivel naţional.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

PASTORALA de Paști a mitropolitului Clujului, IPS Andrei Andreicuț

Publicat

andreicut.jpeg

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a transmis Pastorala la Învierea Domnului intitulată „Iubirea adevărată este jertfelnică”, scrisoare care va fi citită, duminică, în toate bisericile de pe raza Mitropoliei.

Cucernicului Cler, Cuviosului Cin Monahal şi dragilor noştri credincioși, împărtășire deplină din iubirea lui Hristos și sărbători pascale pline de bucurie,

Iubirea adevărată este jertfelnică

„Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sâmbăta Mare. Ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paşte 2024. Semnificații religioase, obiceiuri, tradiții, superstiții

Publicat

sâmbăta mare. ultima zi în care se mai fac pregătiri

Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paște 2024. Din punct de vedere religios, se comemorează ziua în care Iisus a fost pus în mormânt. Este ultima zi din Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor.

Gospodinele pregătesc mâncarea pentru masa de sărbători şi fac ultimele retuşuri prin casă. 

Seara, credincioșii merg la biserică pentru a participa la slujba de Înviere.

Sâmbăta Mare. Semnificații pentru credincioși

În Sâmbăta Mare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ziua naţională a inimii, 4 mai. Bolile cardiovasculare, principala problemă de sănătate

Publicat

ziua naţională a inimii, 4 mai. bolile cardiovasculare, principala problemă

În fiecare an, în 4 mai, este aniversată Ziua Națională a Inimii. A fost instituită în România, la data 4 august 1996.

Prin manifestări dedicate acestei zile se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare publică privind riscurile afecţiunilor cardiovasculare.

Acestea sunt manifestate într-un număr tot mai mare de cazuri la nivelul societăţii.

Ziua națională a inimii. Bolile cardiovasculare, principala cauză de mortalitate

Conform Cartei europene a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

RADARE în weekendul de Paște, în ALBA: locații în care Poliția monitorizează traficul rutier. Atenționări pentru șoferi

Publicat

masina politia actiune rutiere.jpg

RADARE în weekendul de Paște, în ALBA. Poliția Rutieră monitorizează circulația în weekend-ul prelungit de Paște 2024. Vor fi amplasate aparate radar mai multe zone din județ.

Șoferilor le este recomandat să respecte toate regulile de circulație. Sunt atenționați să circule cu viteză regulamentară și prudență în trafic. De asemenea, să manifeste respect față de ceilalți șoferi sau față de pietoni.

Consumul de alcool (peste 0,80 g/l alcool pur în sânge) sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe