EVENIMENT
FOTO: Pe Lotul 1 al Autostrăzii A7 Ploiești-Buzău se lucrează și seara. Peste 100 de muncitori și utilaje suplimentere ale RETTER, pe șantier. Ce lucrări se execută
Compania RETTER lucrează intens, inclusiv seara, cu efective suplimentare, pe Lotul 1 al Autostrăzii A7 Ploiești-Buzău. Imagini inedite au fost surprinse joi seară pe șantier, la podul peste DN1D, zonă unde lucrările avansează semnificativ.
Constructorul Retter Group a suplimentat efectivele de muncitori pentru a executa o etapă importantă a lucrărilor la podul peste DN1D.
Cel puțin 100 de muncitori s-au aflat joi seara pe șantier, unde s-a turnat beton. S-au folosit trei pompe simultan și suplimentar 4 macarale, care se află zilnic în șantier.
Este vorba despre prima fază de monolitizare a structurii metalice formate din 5 grinzi tip VTR.
Astfel, pe timpul zilei dar și seara, pentru a asigura eficiența procesului, peste 100 de muncitori, cu ajutorul a trei pompe de mare capacitate, au turnat beton simultan pe axele 10 și 20.
Astfel, progresul lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii A7 Ploiești-Buzău este tot mai vizibil, la km 9+008.
Reamintim că Autostrada A7, cunoscută ca „Autostrada Moldovei”, este esențială pentru conectarea sudului și nordului țării și va contribui semnificativ la fluidizarea traficului și creșterea siguranței pe drumurile naționale. De asemenea, Autostrada A7 are o importanță strategică pe relația cu Ucraina.
Reamintim că Lotul 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000 are o lungime de 21 km și include construcția a 14 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 550 m.
EVENIMENT
FOTO: Cum s-a produs accidentul aviatic de la Vurpăr, județul Alba. Pilotul a confundat un câmp cu lucernă cu terenul de aterizare
Cum s-a produs accidentul aviatic de la Vurpăr, din luna aprilie. Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a finalizat raportul de investigație în cazul accidentului aviatic produs pe 28 aprilie 2024, în zona localității Vurpăr din comuna Vințu de Jos, județul Alba.
Potrivit raportului, pilotul aeronavei Apollo Fox, un bărbat în vârstă de 51 de ani din Alba, a decolat la ora…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. Clujul s-a îmbogățit cu încă două titluri de Tezaur Uman Viu. Meșterul popular Filep Elisabeta și jucăușul Mihail Pop
Păstrători ai tradițiilor de veacuri din satele clujene, Filep Elisabeta și Mihail Pop, au fost distinși de Ministerul Culturii cu titlul de Tezaur Uman Viu.
La această oră, județul Cluj are nu mai puțin de 15 titluri de Tezaur Uman Voi, care revine celor care păstrează tradițiile și le transmit, mai departe, tinerilor.
Filep Elisabeta a primit acest titlu pentru port tradițional din comuna Sic.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO: Activități inedite de educație financiară cu ajutorul robotului umanoid Pepper, pentru elevii unor școli din Alba
Elevii școlilor gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia și „Axente Sever” din Aiud au fost vizitați în această săptămână de robotul umanoid Pepper. Cei mici au fost ajutați să înțeleagă concepte financiare esențiale, precum bugetul și economisirea.
Robotul educațional Pepper va petrece 2 luni în județul Alba, împreună cu echipa unei bănci și voluntarii Asociației Dr. Alin Șerbănescu din Cluj….
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Rectorul UBB Cluj, Daniel David, a fost ales în funcția de președinte al Conferinței Rectorilor Danubieni
Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Daniel David, a fost ales noul președinte al Conferinței Rectorilor Danubieni, funcție pe care o va ocupa pentru următorii doi ani.
Conferința Rectorilor Danubieni este o organizație de aproximativ 70 de universități din țări relaționare cu Dunărea, fondată în urmă cu 41 de ani la Viena, Austria.
Rectorul UBB Cluj, Daniel David, a fost ales în funcția de președinte al Conferinței Rectorilor Danubieni
Prof….
Citește mai mult pe Cluj24.ro