Connect with us

EVENIMENT

Hotelierii din România au demarat o campanie de înscriere colectivă a angajaţilor pentru vaccinare

Publicat

receptie hotel

Hotelierii din România au demarat o campanie de înscriere colectivă pe platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19, imunizarea fiind voluntară, nu obligatorie, a anunţat miercuri Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Potrivit sursei citate, hotelierii din România au început de acum două săptămâni o amplă campanie de înscriere colectivă a angajaţilor lor pe platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 ca o măsură sanitară prin care doresc, pe de o parte, să-şi protejeze personalul de o eventuală infectare cu acest virus şi, de cealaltă parte, să le ofere şi mai multă siguranţă turiştilor care aleg destinaţii româneşti în acest sezon estival.

„Patronii unităţilor de cazare de la Marea Neagră cred că vaccinarea angajaţilor va oferi siguranţă tuturor şi că aceasta este o variantă mult mai bună decât solicitarea de teste sau adeverinţe care să le permită turiştilor intrarea în hotel, o măsură pe care o consideră discriminatorie”, a declarat Anca Nedea, director executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa (OPMCTA).

La rândul său, Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv FPTR, a menţionat că până în prezent, din cei peste 73.000 de angajaţi ai membrilor FPTR din toată ţara, o mare parte a acceptat deja să se vaccineze.

„Mulţi dintre angajaţii noştri nu au acces sau nu ştiu să folosească platforma de vaccinare. În urma solicitărilor primite din partea lor, am decis să îi înscriem pe această platformă. Este un demers care vizează, în primul rând, protecţia lor, oamenii fiind cea mai valoroasă resursă pe care o avem. Subliniem faptul că nu vorbim despre obligativitatea vaccinării, ci este la latitudinea fiecăruia dintre ei dacă doresc sau nu să se imunizeze. Până în acest moment, din cei peste 73.000 de angajaţi ai membrilor FPTR din toată ţara, o mare parte a acceptat deja să se vaccineze”, a precizat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv FPTR.

Potrivit sursei citate, această campanie vine în continuarea celorlalte măsuri luate de hotelierii din România pentru a crea un mediu sigur din punct de vedere sanitar atât pentru angajaţi, cât şi pentru turişti.

În 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, FPTR a introdus în România certificarea „Hello Hygiene”, primul standard privind practicile de igienă şi de siguranţă a unităţilor din turism, respectiv măsuri concrete de prevenire şi combatere a virusului Sars-Cov2. Datorită acestei abordări, nu s-a înregistrat niciun focar de infecţie în hotelurile din ţara noastră.

„Chiar dacă Guvernul nu a considerat turismul prioritar şi ne demonstrează prin lipsa de implicare, conştientă sau nu, că îi este indiferentă soarta acestui sector de activitate cu capital majoritar românesc, hotelierii vor căuta întotdeauna modalităţi să supravieţuiască pentru ca romanii să-şi poată petrece vacanţa în ţară în condiţii de siguranţă sanitară”, a subliniat reprezentantul FPTR.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) are membri activi din toate structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică clasificate, precum şi agenţii de turism licenţiate şi este singura federaţie patronală reprezentativă la nivel de ramură turism, având în componenţă angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forţa de muncă angajată în turism (73.752 salariaţi), şi gestionează, într-o pondere covârşitoare, capital românesc. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UPDATE. AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

1714086891 call center pixabay e1641391878287.jpg

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din localitatea Băișoara, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

„SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 67 de kilograme, păr alb, ochi căprui, ten deschis.

La momentul plecării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Publicat

emil boc1.jpg

Prezent, joi, prin telefon la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat de ce a ales candidatura la primăria Clujului în detrimentul altor variante vehiculate în presă, cum ar fi la Europarlamentare sau chiar și la președinție.

„Acesta este farmecul democrației, dreptul fiecăruia de a emite opinii, păreri… Președintele partidului mi-a făcut onoarea de a deschide lista PNL la Europarlamentare, în 2022 am avut și opțiunea de a candida la funcția de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe