Connect with us

POLITICA

Ioan Dîrzu (PSD Alba): “România este pe primul loc în UE la atragerea finanțărilor pentru agricultură”

Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba precizează că peste 100.000 de fermieri au primit subvenţiile, într-o singură zi şi susţine că “în guvernarea PSD, România redevine o redutabilă forță agricolă în UE”.

“99,61%! Acesta este nivelul pe care l-a reușit România în privința banilor europeni atrași pentru plățile directe în agricultură. Din 1,801 miliarde de euro alocați, guvernarea PSD – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – a adus în țară 1,793 de miliarde de euro, ceea ce situează România pe primul loc în UE, în privința subvențiilor agricole directe acordate din finanțările europene.

Este rezultatul unei foarte bune organizări, dar mai ales al deciziei și determinării politice de a face o prioritate strategică din sprijinirea dezvoltării agriculturii românești. Rezultate extraordinare se înregistrează și în privința finanțării europene a proiectelor din PNDR2 – Programul Național de Dezvoltare Rurală. La 15 Octombrie, când s-a închis exercițiul financiar anual (2017-2018), România reușise să atragă 1,2 miliarde de euro, pe această componentă, și să realizeze integral obiectivul pe care și-l propusese!

Acum este în plină derulare acordarea subvențiilor în avans, pentru campaniile agricole 2018-2019. Sunt înscriși 866 000 de fermieri. În prima zi au fost făcute plăți de peste 28 de milioane de euro și astfel au fost onorate solicitările de plată pentru mai mult de 100 000 de fermieri. Până la 1 Decembrie toți cei care au solicitat subvenție își vor primi banii.

De la 1 noiembrie vor începe plățile pentru sprijinul acordat crescătorilor de oi și de capre, iar de la 1 Decembrie se achită subvenția pentru taurine!

Declarațiile defăimătoare ale opoziției vizavi de activitatea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale sunt lamentări deplorabile și o expresie a neputinței de a se ridica la standardele de calitate în politicile pe agricultură impuse de echipa ministrului Daea. Le place sau nu, domnul Daea rămâne cel mai performant ministru al Agriculturii din ultimii 30 de ani. Subvențiile în agricultură, reinstalarea sistemului de irigații, despăgubirea fermierilor pentru pagubele cauzate de pesta porcină africană sau susținerea guvernamentală pentru  produsele deficitare sunt măsuri care vorbesc de la sine.

Împreună cu experții în agricultură, cu fermierii, cu asociațiile profesionale și cu echipa guvernamentală, Partidul Social Democrat repune agricultura românească pe picioare, adaptată la cerințele anului 2018. Acesta este angajamentul și crezul nostru pentru români!”, transmite Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba, într-un comunicat de presă.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Orban a anunţat că devine deputat neafiliat. S-a retras din grupul PNL

Publicat

Deputatul Ludovic Orban a declarat marţi că va activa ca deputat neafiliat şi va părăsi grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor.

Orban a făcut anunţul în plenul Camerei Deputaţilor. AGERPRES

Orban a precizat că nu demisionează din partid.

Motivul plecării este, spune Orban, faptul că nu-și poate respecta angajamentele luate în campania electorală față de cetățeni. „Nu am altă soluție pentru a fi consecvent fata de cetățenii români care mi-au acordat încrederea decât de a mă despărți, sper temporat, de colegii mei. Ceea ce s-a întamplat în ultimile patru luni depășește orice imaginație”, a spus Orban, care a invocat o confuzie politică artificială care a dus la ruperea coaliției de guvernare și a generat „circ politic”.

„Numai lobotomizat as putea să stau complice la acest atentat asupra interesului național”, a spus Orban, care l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis, chiar dacă nu i-a pomenit numele.

„Deputatii PNL sp renunța la golf. PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni…Am construit o coaliție, dar acum nu mai avem nimic. Cel care trebuie să stea la cârmă pescuiește acum sau a fugit la ski. Raman acelasi om si nu pot sa accept ca un partid să își bată joc de istoria sa, de înaintașii sai, să refuze să continue acest proiect de a dezvolta România”, a spus Orban. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Năsui (USR-PLUS): Tevatura din PSD – tactică de negociere cu PNL să obţină mai mulţi bani publici

Publicat

Vicepreşedintele USR Claudiu Năsui susţine că toată „tevatura” din PSD cu privire la susţinerea viitorului guvern Ciucă reprezintă „doar o tactică de negociere ca să obţină cât mai mulţi bani din PNDL, PNRR şi alte fonduri publice”.

„În secunda aceasta, domnul Iohannis şi PNL aripa Cîţu sunt în stare să dea oricât din banii contribuabilului, ca să cumpere susţinerea PSD pentru 6 luni. Ei chiar au impresia că ‘ne învaţă o lecţie’ pentru că n-am acceptat ca fenomenul corupţiei să se desfăşoare sub ochii noştri la guvernare, ba chiar cu semnătura noastră. De asemenea, toată tevatura din PSD, cu dezbaterile şi leşinurile că ar putea vreodată PSD să se alieze cu PNL sunt doar o tactică de negociere de-a PSD-ului ca să obţină cât mai mulţi bani din PNDL, PNRR şi alte fonduri publice”, a scris deputatul Claudiu Năsui, sâmbătă, pe Facebook.

El susţine şi că PSD şi PNL fac în prezent două calcule, respectiv unul economic, altul politic.

„Calculul economic este că s-ar putea ca PSD să ia chiar mai mult din bani decât PNL din 3 motive. Primul este că au aproape dublu voturilor în Parlament. Al doilea este că au mai mulţi primari. Al treilea că PNL este cu spatele la zid. Dacă se aliază cu noi, nu o să poată lua banii aceia liniştiţi şi o să încercăm să facem reforme. Dacă nu se aliază cu noi, sunt la cheremul PSD. Calculul politic este că românii vor uita toate acestea până în 2024. O să pună de o destrămare prin 2023. După care o să plătească mass media să pară ca sunt unul opusul celuilalt şi ca ei sunt cele două alternative”, mai afirmă vicepreşedintele USR. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele Klaus Iohannis: am decis să-l desemnez pe Nicolae Ciucă

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că a decis să-l desemneze pe Nicolae Ciucă pentru a forma un nou Guvern.

Anunțul a fost făcut după consultările de joi de la palatul Cotroceni la care au participat toate partidele parlamentare.

„Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare… mi-a fost propus Nicolae Ciucă… am decis să desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a explicat de ce l-a desemnat pe Nicolae Ciucă.

„Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuții, am reiterat că acum este nevoie de o soluție reală, acum criza politică trebuie să se încheie. Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări politice, a durat prea mult această criză… Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitale, prețurile la energie cresc, este nevoie de un guvern cu puteri depline”, a mai spus președintele Iohannis.

Nicolae Ciucă este actualul ministru al Apărării.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier

Publicat

Nicolae Ciucă este propunerea pentru funcția de premier cu care delegația PNL se va prezenta la consultările de la Cotroceni.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, este propunerea pentru funcția de prim-inistru cu care liberalii se prezintă la consultările de la Palatul Cotroceni, au decis, în unanimitate, liderii liberali.

Anterior, liderii PNL au decis că președintele partidului, Florin Cîțu, trebuie să fie nominalizat pentru această funcție.

Din delegația PNL care merge la Cotroceni fac parte Florin Cîțu, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu, adică președintele partidului și cei patru prim-vicepreședinți.

Liberalii sunt chemaţi primii la Palatul Cotroceni pentru consultări în vederea formării viitorului guvern, potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială. Consultările au loc joi.

Conform sursei citate, consultările vor avea loc joi, 21 octombrie 2021, după următorul program:

11:00 Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)

11:30 Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)

12:00 Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

12:30 Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)

13:00 Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

13:30 Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Consultările au loc în contextul în care premierul desemnat Dacian Cioloș nu a fost învestit de Parlament în urma ședinței de miercuri. MEDIAFAX

Citește mai departe