Connect with us

ACTUALITATE

Johnson&Johnson anunţă date medicale care sprijină administrarea unei doze de rapel pentru vaccinul său

Publicat

Dozele de rapel determină o creştere a eficacităţii vaccinului Johnson&Johnson împotriva maladiei COVID-19, potrivit unor date medicale noi publicate marţi de compania americană, informează AFP.

Serul produs de J&J a fost conceput iniţial pentru a fi administrat sub forma unui vaccin monodoză. Dar, după ce a doua doză a fost injectată la aproximativ două luni (56 de zile) după prima doză, nivelurile de anticorpi detectaţi au crescut „de patru până la şase ori”, a anunţat compania farmaceutică americană într-un comunicat.

Eficacitatea acestui vaccin împotriva cazurilor simptomatice ale maladiei COVID-19 la cel puţin 14 zile după administrarea dozei de rapel a fost de 75% şi de 100% împotriva formelor grave ale bolii, conform datelor furnizate de un studiu clinic desfăşurat în mai multe ţări pe persoane cu vârste de peste 18 ani.

În Statele Unite, eficacitatea împotriva cazurilor simptomatice (moderate şi grave) a crescut până la 94% după administrarea dozei de rapel.

Cu titlu de comparaţie, potrivit celor mai recente date ale studiului clinic iniţial, bazat pe o singură doză de vaccin J&J, eficacitatea acestui ser în Statele Unite împotriva cazurilor simptomatice era de 70%.

Potrivit companiei Johnson&Johnson, variantele aflate în circulaţie ale noului coronavirus reduc eficacitatea acestui vaccin împotriva formelor grave ale bolii.

În acelaşi timp, nivelurile de anticorpi sunt încă ridicate atunci când a doua doză este administrată, după şase luni de la injectarea primei doze: ele cresc de nouă ori la o săptămână după injectare şi de 12 ori la patru săptămâni după administrarea dozei de rapel.

Compania americană a precizat că a transmis aceste date medicale către Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) şi că le va transmite în curând şi altor autorităţi cu rol de reglementare medicală din lumea întreagă.

Informaţiile publicate marţi reprezintă o veste bună pentru cei 15 milioane de americani vaccinaţi cu serul anti-COVID-19 dezvoltat de Johnson&Johnson. Administraţia preşedintelui Joe Biden a anunţat că doreşte să demareze o campanie de rapel pentru rezidenţii adulţi vaccinaţi cu serurile produse de Pfizer şi Moderna, dar a precizat că aşteaptă mai multe date medicale despre serul dezvoltat de Johnson&Johnson.

O decizie despre modalităţile de administrare a dozelor de rapel pentru vaccinul Pfizer este aşteptată în zilele următoare în Statele Unite.

Totodată, J&J a publicat noi date medicale obţinute între martie 2021 şi sfârşitul lunii iulie 2021 despre eficacitatea vaccinului său la nivel global în condiţii reale (în afara studiilor clinice) de la 390.000 de persoane vaccinate cu acest ser.

Potrivit acestui studiu în condiţii reale, eficacitatea vaccinului J&J împotriva riscului de infectare este de 79% şi de 81% împotriva riscului de spitalizare.

„Vaccinul nostru monodoză generează o reacţie imunitară puternică şi o memorie imunitară durabilă”, a declarat în acelaşi comunicat Mathai Mammen, directorul departamentului de Cercetare şi dezvoltare din cadrul companiei Johnson&Johnson. „Iar atunci când rapelul este administrat, protecţia împotriva COVID-19 creşte şi mai mult”, a adăugat el. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe