Connect with us

INTERNAȚIONAL

Marea Britanie: Victime ale sclaviei moderne, folosite de grupări infracţionale la înşelătorii cu renovări de locuinţe

Publicat

sursa foto: newsweek

Un număr tot mai mare de victime ale sclaviei moderne din Marea Britanie sunt folosite de grupările infracţionale pentru înşelătorii cu renovări sau reparaţii de case, avertizează agenţia britanică pentru protecţia consumatorilor (NTS, National Trading Standards), relatează marţi Press Association.

Echipele TSA din Anglia au înregistrat numeroase cazuri în care victime ale sclaviei au fost puse să execute lucrări nenecesare sau de proastă calitate, la preţuri „umflate”.

Grupările infracţionale îi vizează în special pe proprietarii de locuinţe vulnerabili, de exemplu cei mai în vârstă, bolnavi sau cu dizabilităţi şi care trăiesc singuri.

Cei puşi să realizeze astfel de lucrări sunt de multe ori imigranţi ţinuţi în condiţii de captivitate, obligaţi să muncească fără a primi hrană şi o plată adecvate.

Preşedintele NTS, Toby Harris, i-a avertizat pe consumatori că „de multe ori în spatele celui care oferă servicii la preţuri atractive se ascunde un infractor periculos, care „îi jecmăneşte pe cei vârstnici sau singuri şi îi exploatează sau chiar îi foloseşte ca sclavi pe cei vulnerabili pentru a-şi comite infracţiunile”

Raportul anual privind sclavia modernă în Marea Britanie publicat luna trecută a arătat că poliţia a înregistrat cu 50% mai multe delicte de acest gen (5059) în perioada martie 2018-martie 2019 faţă de cele 12 luni anterioare. Raportul a consemnat şi o creştere cu 36% a numărului de potenţiale victime ale sclaviei moderne (6985) identificate şi înregistrate în cadrul mecanismului britanic pentru protejarea victimelor traficului de persoane (NRM, National Referral Mechanism).AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Scenariu „apocaliptic” la iarnă în Kiev. Ce spune primarul Vitaliy Klitschko

Publicat

vitali klitschko

Primarul Kievului a avertizat miercuri cu privire la un scenariu „apocalptic” pentru capitala ucraineană în această iarnă dacă vor continua atacurile aeriene rusești. Deși nu este nevoie ca oamenii să plece acum, ar trebui să fie pregătiți să facă acest lucru.

„Kievul ar putea pierde alimentarea cu energie electrică, apă și căldură. Ar putea veni apocalipsa, ca în filmele de la Hollywood, când nu este posibil să trăiești în case având în vedere temperatura scăzută”, a declarat primarul Vitali Klitschko într-un interviu acordat Reuters.

„Dar noi luptăm și facem tot ce putem pentru a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla”, a spus fostul campion mondial de box la categoria grea.

Potrivit lui Klitschko, 152 de civili din Kiev au fost uciși și 678 de clădiri au fost distruse de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie, dar orașul se confruntă cu noi necazuri în această iarnă, deoarece Rusia bombardează în mod regulat rețeaua electrică a Ucrainei cu rachete.

Imaginea este sumbră: Kievul nu are suficiente adăposturi încălzite pentru a găzdui toți cei 3,6 milioane de locuitori în cazul unor întreruperi complete, iar oamenii ar trebui să fie pregătiți să plece dacă situația se înrăutățește, a spus Klitschko. „Au fost pregătite aproape 500 de puncte de încălzire autonome „dar pentru un oraș de 3 milioane de locuitori, 500 de puncte nu înseamnă nimic”, a spus el.

Klitschko a descris imaginea unui viitor dur pentru orașul vechi de peste 1.500 de ani. El a schițat un scenariu posibil în care acesta ar putea rămâne fără încălzire centrală într-o perioadă în care temperaturile pot coborî până la minus 15 grade Celsius.

Scenariu „apocaliptic” la iarnă în Kiev. Ce spune primarul Vitaliy Klitschko: locuitorii să pregătească provizii de urgență

„Dacă alimentarea cu energie electrică va continua să lipsească în timp ce temperaturile exterioare rămân scăzute, vom fi din păcate nevoiți să evacuăm apa din clădiri”, a spus el.

„În caz contrar, apa poate îngheța și poate rupe întreaga rețea de alimentare cu apă, iar clădirile vor fi atunci total improprii pentru a fi folosite în continuare.”

Klitschko a îndemnat locuitorii să pregătească provizii de urgență de alimente și apă, precum și să aibă haine și documente pregătite pentru o plecare rapidă în cazul în care alimentarea cu energie termică este oprită.

Cu toate acestea, el a declarat că în prezent nu este nevoie de evacuare, deoarece orașul are doar un deficit de energie de 20% și condițiile rămân stabile.

„În acest moment există încălzire în Kiev, există electricitate… totul funcționează, nu este nevoie în prezent (de evacuare)”, a declarat Klitschko, dar a adăugat că locuitorii ar trebui să fie pregătiți pentru „diverse scenarii”.

Scenariu „apocaliptic” la iarnă în Kiev. Ce spune primarul Vitaliy Klitschko: nu există niciun buget pentru dezvoltare

Întrebat de ce elemente are cel mai mult nevoie orașul în prezent, primarul a răspuns, fără să piardă o clipă, că „un nou sistem de apărare aeriană”. Cu toate acestea, el a adăugat că sunt necesare, de asemenea, „zeci de mii” de generatoare și de ventilatoare industriale de încălzire.

„Nevoile noastre sunt în prezent destul de semnificative, și asta doar în orașul Kiev … În alte orașe, orașe și sate, acest (deficit) este destul de mare.”

Klitschko a declarat că efectul economic al războiului asupra Kievului, despre care a spus că este greu de evaluat, dar care ar putea totaliza „zeci de miliarde de dolari”, a îngreunat capacitatea administrației de a întreține orașul.

„Începând de astăzi, nu există niciun buget pentru dezvoltare, nu reparăm drumurile, nu investim în dezvoltarea orașului nostru… toți banii se duc pe protecția (orașului nostru).”

Klitschko a respins criticile aduse săptămâna trecută de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu privire la pregătirile pentru iarnă, spunând că, în opinia sa, acestea au fost determinate politic și că au părut „ciudate” pentru guvernele străine care sprijină Ucraina.

Klitschko, aflat acum în al nouălea an ca primar, era considerat unul dintre cei mai importanți adversari politici ai lui Zelenskiy înainte de invazia rusă.

„Sunt convins că politica se află în spatele acestui lucru, deoarece reprezentanții unui grup politic au început să alerge de colo-colo încercând să găsească defecte (în Kiev)”, a declarat Klitschko. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Riscul unui război nuclear este în creştere! Putin: Rusia nu a ”înnebunit”, nu va folosi prima arma nucleară

Publicat

ascunzătoarea secretă a lui vladimir putin în caz de război

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că riscul unui război nuclear este în creştere pe fondul conflictului din Ucraina, dar a insistat că Rusia nu a ”înnebunit” şi nu va folosi prima arma nucleară, recurgerea la aceasta de către Moscova fiind posibilă doar ca răspuns la un atac, şi de asemenea, spre deosebire de SUA, Rusia nici nu va transfera astfel de arme la baze în alte ţări, consemnează agenţiile AFP, Reuters şi EFE.

”Nu am înnebunit, suntem conştienţi ce sunt armele nucleare”, a spus Putin la o reuniune prin videoconferinţă cu membri ai Consiliului rus pentru drepturile omului.

”Noi considerăm armele de distrugere în masă, arma nucleară, ca un mijloc defensiv. (Folosirea acesteia) este construită în jurul a ceea ce se numeşte ”lovitura de represalii”: dacă suntem loviţi, lovim ca răspuns”, a indicat liderul de la Kremlin. ”Nu vom alerga în jurul lumii fluturând această armă ca pe o lamă de ras”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Putin a remarcat faptul că ”ameninţarea unui război nuclear este în creştere”.

Riscul unui război nuclear este în creştere! Putin: Rusia nu a ”înnebunit”, nu va folosi prima arma nucleară: Putin ar putea ordona folosirea armelor nucleare tactice

Doctrina militară a Rusiei prevede posibilitatea folosirii armelor nucleare în cazul unui atac asupra sa cu astfel de arme ori cu alte tipuri de arme de distrugere în masă, sau când în urma unui atac cu arme convenţionale însăşi existenţa statului rus este ameninţată.

Întrebat despre desfăşurarea armelor nucleare tactice de către SUA în ţări europene, preşedintele rus a asigurat că ţara sa nu va transfera către nicio altă ţară din arsenalul său nuclear.

Oficiali occidentali au avertizat deja că, în cazul în care Rusia continuă să înregistreze eşecuri în campania militară din Ucraina, preşedintele Putin ar putea ordona folosirea armelor nucleare tactice. Bombe nucleare de mici dimensiuni, acestea pot fi folosite pe câmpul de luptă, pentru distrugerea unor obiective militare cum ar fi baze sau aeroporturi, dar posibil şi a unor localităţi. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident feroviar cu două trenuri implicate, la periferia Barcelonei. Peste 150 de persoane au fost rănite

Publicat

accident feroviar barcelona sursa foto twitter
sursa foto: Twitter / Josep Jorge

Peste 150 de persoane au fost rănite miercuri, după ce două trenuri s-au ciocnit la periferia Barcelonei. Traficul feroviar prin zonă a fost afectat.

Cel puțin 155 de persoane au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit în regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei, au anunțat serviciile de urgență, potrivit BBC. Cel puțin trei oameni au ajuns la spital, au mai spus autoritățile.

Accidentul a avut loc într-o gară de la periferia Barcelonei. Presa locală a relatat că trenurile se deplasau în aceeași direcție și s-au ciocnit în timp ce unul dintre ele încetinea pentru a opri în stație.

Nu este clar cum s-a produs accidentul, iar oficialii nu au făcut încă niciun comentariu.

Oficialii din domeniul situațiilor de urgență au scris pe Twitter că accidentul a avut loc în stația Montcada i Reixac – Manresa, la aproximativ 12 km de centrul orașului.

Traficul feroviar a fost întrerupt pentru scurt timp pe mai multe linii din cauza accidentului, a anunțat serviciul feroviar național Renfe.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alunecarea de teren din insula italiană Ischia. A fost găsit trupul ultimei persoane dispărute

Publicat

alunecare italia

La 11 zile de la producerea alunecării de teren din insula italiană Ischia, a fost găsit trupul ultimei persoane dispărute. Cadavrul pare să fie al ultimei femei care era dată dispărută, Mariateresa Arcamone, în vârstă de 31 de ani.

La începutul după-amiezii de marți, la capătul unor căutări lungi și complexe, un cadavru, care este încă în curs de identificare, a fost recuperat de pompieri în Casamicciola.

Se crede că este vorba despre Mariateresa Arcamone, în vârstă de 31 de ani, dar se așteaptă o confirmare.

Carabinierii din Ischia sunt cei care se ocupă de ceea ce ar putea fi ultimul și durerosul capitol al unei tragedii fără precedent în istoria recentă a insulei Ischia, notează La Repubblica.

Alunecarea de teren din insula italiană Ischia. Numărul victimelor a ajuns la 12

În urma alunecării de teren, Salvatore, marea ei iubire, luase și el parte la căutările femeii. Destinul a vrut ca el, marinar de profesie, să fie departe de Ischia în orele tragediei.

Alături de Mariateresa, el și-a pierdut sora, cumnatul și nepotul, care avea doar 22 de zile.

Mariateresa a lucrat într-unul dintre cele mai cunoscute baruri din Forio.

Așadar, numărul victimelor a ajuns la 12.

Acum 11 zile, ploaia torenţială a lovit portul Casamicciola Terme, una dintre localitățile din Ischia, declanşând inundaţii şi doborând clădiri.

La începutul acestui an, 11 persoane au murit în viituri produse în regiunea centrală Marche în urma ploilor torenţiale.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe