Connect with us

EVENIMENT

Ministerul Sănătăţii informează că a organizat echipe mobile pentru triajul epidemiologic al refugiaţilor ucraineni

Publicat

ucraina

Ministerul Sănătăţii (MS) informează că a organizat echipe medicale mobile pentru efectuarea triajului epidemiologic şi evaluarea stării de sănătate a refugiaţilor din taberele organizate de DSU şi asigurarea testării acestora pentru COVID-19.

„Ministerul Sănătăţii a organizat prin direcţiile de sănătate publică din judeţele de la frontiera cu Ucraina şi judeţele învecinate cu acestea, echipe medicale mobile pentru efectuarea triajului epidemiologic şi evaluarea stării de sănătate a refugiaţilor din taberele organizate de DSU şi asigurarea testării acestora pentru COVID-19”, menţionează comunicatul MS.

Conform sursei citate, persoanele care vor avea nevoie de asistenţă medicală vor fi îndrumate către unităţile sanitare din zonă. De asemenea, comunicatul MS subliniază că accesul la servicii de sănătate pentru cetăţenii ucrainieni este similar cu cel pentru cetăţenii români şi se face pe baza convenţiilor existente.

„Societatea Antibiotice SA, aflată în patrimoniul MS, a trimis deja în Ucraina prin punctul de frontieră Siret, antibiotice orale şi injectabile pentru 5.000 pacienţi. În prezent, Ministerul Sănătăţii centralizează cererile de echipamente şi materiale sanitare din partea Ucrainei pentru a le onora în perioada imediat următoare. De asemenea, se întocmeşte lista de spitale în care vor primi asistenţă medicală răniţii ucrainieni”, se mai arată în comunicatul menţionat. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

O femeie din Alba, mama a cinci copii și care a rămas văduvă, ajutată de Jandarmii din Alba. Bani pentru construcția unei case

Publicat

o femeie din alba, mama a cinci copii și care

Jandarmii din Alba au stâns bani pentru a ajuta o familie din Berghin cu cinci copii. Este vorba despre o campanie la care s-au alăturat și colegii lor din IPJ Alba. 

Familia în cauză a rămas fără tată, după ce acesta a suferit un infract, în timp ce făcea cumpărături în piața din Alba Iulia. 

Mama și cei cinci copii locuiesc într-o singură cameră, iar mai mulți vecini au început să strângă bani pentru a le construi o locuință nouă.

Jandarmii au  strâns…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Urban Playfield, un nou PROIECT Sports Festival. Tur în 10 orașe din țară, dedicat JOCULUI și sportului de masă

Publicat

urban playfield cluj napoca e1714543295885.jpeg

Urban Playfield, festivalul sporturilor luate în joacă pentru cei mici și cei mari, pornește în turneu și readuce joaca și mișcarea în mijlocul orașelor din România. Inițiat la Cluj-Napoca, de către echipa Sports Festival și Transylvania Open, proiectul Urban Playfield este realizat în parteneriat cu Raiffeisen Bank România și va avea acum o formă extinsă național – un eveniment itinerant care unește prin joacă 10 orașe din țară. Fiecărui oraș-gazdă îi va fi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi vremea după Paște. Prognoza pe 4 săptămâni, până în 3 iunie. Ploi, temperaturi de vară și schimbări bruște ale vremii

Publicat

cum va fi vremea după paște. prognoza pe 4 săptămâni,

Cum va fi vremea după Paște. Prognoza meteo pe 4 săptămâni: 6 mai – 3 iunie. 

Vin ploile pentru o scurtă perioadă de după Paște, dar temperaturile rămân în media celor normale pentru peioadă, anunță meteorologii de la ANM.

Vremea în luna mai poate fi destul de variată pentru că aceasta este o lună de tranziție către sezonul cald al verii.

În general, în luna mai se resimte o încălzire semnificativă a vremii față de lunile anterioare, iar temperaturile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două eleve din Alba, cercetate penal după ce au folosit adeverințe false pentru motivarea absențelor. De unde aveau diagnosticele

Publicat

două eleve din alba, cercetate penal după ce au folosit

Două eleve din Alba au fost cercetate pentru fals și uz de fals. Este vorba despre o faptă relativ minoră care a fost cercetată de magistrați. 

Fiind o faptă minoră, procurorii au cerut ca ancheta să fie închisă. În data de 18 aprilie 2024, judecătorii din Câmpeni au dat o decizie. 

Din câte se pare, cele două fete ar fi folosit adeverințe false pentru a-și motiva absențele.

În motivarea instanței din 18 aprilie 2024, magistrații nu au oferit foarte multe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe