Connect with us

POLITICA

Ministrul Muncii: Băncile au făcut plăţile pensiilor; Poşta a livrat aproape jumătate din pensiile la domiciliu

Publicatbani

Băncile au făcut plăţile pensiilor, iar Poşta a livrat deja aproape jumătate din pensiile la domiciliu, a anunțat sâmbătă seara, pe Facebook, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

“Băncile au făcut plăţile pensiilor. Ultimele plăţi se fac luni. S-a putut, deci, face plata imediat, nu după două zile. Da, am ţinut să se facă plăţile cât mai repede după această perioadă de sărbători. Mă bucur că am atins obiectivul de a începe plăţile până în acest week-end. Puteam să mă rezum la comunicări seci gen: nu avem ce face, au fost multe zile libere. Dar, îmi pasă. Le mulţumesc mult pensionarilor care mi-au confirmat acest lucru”, a scris Alexandru pe pagina de socializare.

Ministrul Muncii a precizat că Poşta a livrat deja aproape de jumătate din pensiile la domiciliu.

”Se lucrează şi la acest sfârşit de săptămână. Până la jumătatea săptămânii viitoare se acoperă toate adresele dacă persoanele sunt la domiciliu”, a mai scris Violeta Alexandru.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Legea privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere în format electronic, promulgată

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede că începând cu anul 2022 declaraţiile de avere şi de interese trebuie completate şi depuse în format electronic.

Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.176/2010, în sensul instituirii posibilităţii completării şi depunerii declaraţiilor de avere şi de interese “în format electronic, certificate cu semnătură electronică calificată”. Potrivit legii, începând cu anul 2022, toate persoanele prevăzute la art.1 din Legea nr.176/2010 au obligaţia de a completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese în format electronic.

“Începând cu 1 ianuarie 2022, persoanele prevăzute la art.1 alin. (1), cu excepţia celor prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 39, au obligaţia de a completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese în format electronic. Până la data de 31 decembrie 2021, persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 1-38 pot completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese şi în format electronic, certificate cu semnătură electronică calificată, iar acestea se trimit Agenţiei Naţionale de Integritate prin mijloace electronice de
transmitere la distanţă. Procedura de transmitere la distanţă a declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi condiţiile în care aceasta se realizează se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate”, se arată în lege.

Actul normativ stipulează că declaraţiile depuse în format electronic au acelaşi regim ca cele depuse în format hârtie, fiind transmise aceloraşi persoane şi entităţi, urmând ca acestea să deruleze procedurile prevăzute de lege.

Legea prevede că ordinul preşedintelui ANI se emite în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

“Până la data de 31 decembrie 2021, toate autorităţile publice, instituţiile publice sau unităţile din care fac parte persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 1-38 din Legea nr.176/2010, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a asigura deponenţilor certificate calificate pentru semnătură electronică”, se arată în actul normativ. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Liviu Dragnea, inculpat în dosarul Tel Drum. Prejudiciul creat bugetului public, peste 31 de milioane lei

Publicat

dragnea

DNA a anunţat, vineri, că a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva fostului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum.

Dragnea este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, instigare la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participaţiei improprii.

Prejudiciul creat bugetului public este de 31.343.799 lei, sumă ce constituie un beneficiu necuvenit pentru firma câştigătoare SC Tel Drum SA.

De asemenea, DNA a mai anunţat că în acest dosar s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de alte persoane care la data faptelor erau funcţionari în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman şi faţă de administratori/reprezentanţi ai firmei Tel Drum SA şi ai altor societăţi comerciale, pentru infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la abuz în serviciu şi evaziune fiscală. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, acuză: ”PSD – principalul vinovat de creșterea îmbolnăvirilor de COVID”

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, acuză PSD și spune că partidul este principalul vinovat de creșterea îmbolnăvirilor de COVID. Florin Roman susține, într-o declarație de presă, că PSD este principalul vinovat de creșterea alarmantă a numărului noi de îmbolnăviri, pentru că a încurajatnepurtarea măștilor de prorecție și, și mult, a pus la îndoială boala.

”PSD este cel care de la cel mai înalt nivel a încurajat nepurtarea măștilor de protecție, a pus la îndoială boala, a acuzat aplicarea amenzilor și nivelul lor ridicat, a criticat măsurile de restricție și in permanență a blocat guvernul în lupta împotriva COVID.

460 de noi cazuri confirmate și 10 decese este bilanțul ultimelor 24 de ore în România, în pandemia de COVID.

După ce în ultimele zile am înregistrat un număr similar de cazuri ca in perioada stării de urgențe, este foarte clar că prudența și luarea măsurilor de preventie rămân cuvinte de ordine.

În pofida acestor atacuri politice iresponsabile din partea PSD, în goana după voturi, PNL va continua să gestioneze cu responsabilitate această perioadă, dificilă din punct de vedere medical.

Urmare a modului în care Guvernul României a acționat în această perioadă, nu am ajuns în situația Italiei sau Spaniei”, a mai declarat Florin Roman.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Florin Roman, liderul deputaților PNL: ”De ce tace CSM în cazul criminalului Turnagiu?”

Publicat

roman
sursa foto: Alba24.ro

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, acuză Consiliul Superior al Magistraturii de tăcere ”suspectă” în cazul cumplitei tragedii din Mehedinți, când un criminal în serie, eliberat condiționat, a incendiat o tânără de 17 ani.

Deputatul Florin Roman, a transmis o declarație de presă, după ce legea pe care a inițiat-o, care  interzice eliberarea condiționată a criminalilor, violatorilor și tâlharilor, a fost atacată la Curtea Constituțională.

Declarația lui Florin Roman: 

”Au trecut zile bune de la tragicul eveniment de la Mehedinți, unde un criminal în serie, eliberat conditionat după 5 crime, a incendiat o tânără, din răzbunare și s-a așternut liniștea în sistemul de justiție. Criminalul eliberat conditionat a avut timp suficient să acționeze pentru că deși a fost depusă plângere împotriva lui, un procuror nu l-a deranjat, iar un magistrat l-a pus în libertate.

De ce tace CSM în acest caz? Am înțeles că ICCJ a atacat la CCR legea care interzice eliberarea condiționată a criminalilor, violatorilor și tâlharilor pe motiv că ar produce efecte juridice doar pentru viitor. Așa? Și ce ați făcut voi stimați magistrați până acum pentru a-i opri să mai ucidă și să mai violeze? Să facă noi și noi victime! Sau unde erați domnilor când Dragnea și ai lui măcelăreau Codul Penal și Codul de Procedura Penală? Unde era indignarea dumneavoastră și a Avocatului Poporului când 21.000 de infractori din generația Tudorel Toader erau lăsați liber pe stradă să ne atace mamele, soțiile și copiii? Este adevărat, unii ați protestat….în tăcere! Mulți judecători sunt extrem de îngăduitori cu interlopii, cu membrii dovediți ai crimei organizate, cu criminalii, violatorii și tâlharii. Care apoi ucid, violează și tâlhăresc din nou. Iar CSM tace! Ca și în cazul Turnagiu. Dar vă adunați domnilor judecători în câteva ore să atacați impozitarea pensiilor speciale și blocarea interdicției de eliberare condiționata pentru criminali, violatori și tâlhari.
Ca deputat, m-am luptat ani de zile în Parlament cu Dragnea și compania care dorea complet mutilată justiția, care dădea mai multe drepturi infractorilor decât victimelor. Și nu regret! Eu cred în ideea de Justiție și port un respect deosebit pentru cei care își fac meseria, și nu sunt puțini!”

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate