Connect with us

ACTUALITATE

Noaptea Muzeelor – Spaţiile cantacuzine, deschise la Muzeul Naţional Cotroceni

Publicat

muzeu natioanl cotroceni
Sursa foto: Muzeul National Cotroceni/Facebook

Spaţiile cantacuzine vor fi deschise pentru public de Muzeul Naţional Cotroceni, la ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor, care va avea loc pe 18 mai.

Potrivit unui comunicat al muzeului transmis marţi AGERPRES, Spaţiile cantacuzine găzduiesc expoziţiile „Biserica Mănăstirii Cotroceni, istorie, spiritualitate şi artă” şi „Salonul Artelor Decorative”.

Ca în fiecare an, vizitatorii vor avea prilejul să descopere crâmpeie din povestea Palatului Cotroceni, parcurgând saloanele regale: Sufrageria Germană, Salonul de Vânătoare, Salonul Florilor, Biblioteca Regelui Ferdinand, Salonul Cerchez şi Sufrageria Regală Cotroceni.

În Salonul Cerchez, oaspeţii vor avea ocazia să vadă sabia de paradă dăruită domnitorului Al. I. Cuza de către principele Serbiei, Mihail Obrenovic, obiectul central din cadrul expoziţiei „România 160. Unirea Principatelor Române”.

Programul de vizitare va fi este între orele 17,00 – 23,00. Intrarea este gratuită. Pentru acces, persoanele adulte trebuie să prezinte la intrarea în muzeu un act de identitate în original (CI, paşaport). AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Premierul Poloniei aduce acuzații Uniunii Europene și Germaniei. Care este motivul

Publicat

premier polonia sursa fb
sursa foto: Facebook / Mateusz Morawiecki, arhivă foto

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a adus acuzații Uniunii Europene și în mod special Germaniei, la sosirea la summitul de la Praga, pentru modul cum este gestionată criza energetică, relatează agenţia EFE.

El a pus creşterea preţurilor la energie pe seama ”egoismului Germaniei”, ţară care ”dictează clar politica energetică a UE”.

”Nu se poate ca interesele unei singure ţări, adică Germania, să determine traiectoria preţurilor pentru toate statele membre” ale UE, a criticat Morawiecki la sosirea la summitul „Comunităţii politice europene”.

Prin urmare, el a cerut o ”acţiune imediată” din partea Comisiei Europene pentru ca aceasta să-şi schimbe abordarea de a limita creşterea preţurilor le energie printr-un mecanism din anul 2014 care ”din păcate, nu a funcţionat”.

În locul acestui mecanism, premierul polonez cere ”impunerea unui preţ maxim bazat pe drepturile de emisie de CO2”, ceea ce ”ar reduce enorm preţul electricităţii în toată Europa”.

”Europa se confruntă astăzi cu o criză fără precedent, cu mai multe riscuri şi pericole ca oricând în ultimul deceniu”, ca urmare a războiului ”provocat de (preşedintele rus Vladimir) Putin şi a greşelilor fatale din politica climatică şi energetică a UE”, a concluzionat premierul polonez. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Droguri la ore? 7 elevi şi 3 profesori din Huedin, duşi la spital. Au tras fum de substanţă necunoscută. Anchetă a IPJ Cluj

Publicat

liceul vladeasa huedin 1.jpg

7 elevi şi trei profestori de la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin au fost duşi, joi, la spital, cu stări de rău, după ce au inhalat fum dintr-o substanţă necunoscută deocamdată. IPJ Cluj a demarat o anchetă, deoarece e posibil să fi fost vorba de subsatnţe interzise, droguri.

„Azi, în jurul orei 10.10, Poliția orașului Huedin a fost sesizată de către reprezentantul unei unități de învățământ din oraș, despre faptul că elevi și cadre didactice acuză stări de rău.

În baza sesizării, polițiștii de investigații criminale s-au deplasat la unitatea de învățământ în cauză,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fermă piscicolă de păstrăvi, pe lacul Oașa. Peștii vor fi crescuți în 32 de viviere plutitoare. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

lacul oasa manastirea oasa 1000x600.jpeg

O fermă piscicolă pentru creșterea păstrăvului curcubeu ar putea fi amplasată în curând pe lacul Oașa. Peștii ar urma să fie crescuți în 32 de viviere plutitoare, în zona din apropierea Mănăstirii Oașa. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat marți, 4 octombrie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Înființare fermă piscicolă pe lacul Oașa”, comuna Șugag, localitatea Tău-Bistra, titular Păstrăvul din țara ta – Cooperativă Agricolă cu sediul în localitatea Slănic, Prahova.

Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

RALIUL Clujului. Două zile de competiție pe drumurile din județ. Care sunt traseele. Vor fi RESTRICȚII de circulație

Publicat

raliu1.jpg

Raliul Clujului 2022, care este a 8-a etapă a Campionatului Național de Raliuri începe vineri, 7 octombrie, pe scena de pe esplanada de la Cluj Arena. Competiția se va desfășura pe mai multe drumuri județene din județ.

Cei mai valoroși și în formă piloți de raliuri ai momentului și-au anunțat prezența la competiția care are loc în 8 și 9 octombrie la Cluj. Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants– ediția 2022 începe vineri, la ora 19.00, la Cluj Arena, iar mașinile vor ieși pe traseu sâmbătă și duminică.

Restricții de circulație. Începe Raliul Clujului

Raliul Clujului este a 8-a etapă a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe