Connect with us

INTERNAȚIONAL

Peste 35.000 de persoane mor anual în Statele Unite din cauza germenilor rezistenţi la medicamente

Publicat


oameni, cetateni

Peste 35.000 de persoane mor în fiecare an în Statele Unite din cauza bacteriilor şi a fungilor rezistenţi la medicamente, au anunţat miercuri oficiali în domeniul sănătăţii, relatează dpa.

Cel puţin 2,8 milioane de oameni contractează infecţii rezistente la antibiotice în fiecare an, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA în primul său raport din 2013 privind această problemă.

“Rezistenţa la antibiotice – capacitatea germenilor de a învinge medicamentele concepute pentru a-i ucide – este una dintre cele mai mari provocări de sănătate publică la nivel global a zilelor noastre”, potrivit studiului.

CDC a afirmat că Statele Unite trebuie să recunoască faptul că o eră post-antibiotice este “deja aici” şi nu trebuie să se mai bazeze doar pe noile antibiotice care într-o zi nu vor mai fi eficiente în cazul germenilor.

“Unele medicamente-minune nu mai fac minuni”, au scris oficialii americani.

Numărul deceselor cauzate de infecţiile rezistente la antibiotice a scăzut în SUA în ultimii ani ca urmare a eforturilor de prevenire din spitale, se arată în raport.

CDC a avertizat însă că germenii netratabili sunt în creştere, incluzând gonoreea rezistentă la medicamente, şi că unii germeni care au fost expuşi la antibiotice pot transmite genele lor de rezistenţă altor bacterii.

Cinci germeni rezistenţi la medicamente au fost plasaţi pe lista CDC a “ameninţărilor urgente”, cu două mai mult decât în 2013.

Oficialii CDC au avertizat că rezistenţa la antibiotice este o problemă la nivel mondial şi că germenii se răspândesc peste graniţe prin intermediul oamenilor, animalelor şi a mediului înconjurător.AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Moise, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

EVENIMENT

Româncă acuzată de fraudă, în Germania: A încasat 45.000 de euro alocații pentru copii, dar nu a locuit niciodată în această țară

Publicat

bani

O româncă de 33 de ani este acuzată de fraudă în Germania după ce a încasat pentru cei șase copii ai ei alocații de la statul german, în sumă totală de 45.000 de euro, deși nu a locuit niciodată în această țară.

Românca a fost reținută săptămâna aceasta, în urma controlului de frontieră la intrarea în Germania, potrivit presseportal.de.

Când i-au verificat documentele, polițiștii au descoperit că pe numele ei era emis de Parchetul din Duisburg un mandat de arestare preventivă pentru fraude cu alocații pentru copii.

Potrivit autorităților, în 2014, femeia a solicitat de la statul german alocații pentru cei șase copii ai ei în baza unor documente false. Cererea a fost repetată în fiecare an, până la începutul lui 2017, când s-a constatat că românca nu a avut niciodată rezidență în Germania sau loc de muncă în această țară.

În total, românca a încasat ilegal 44.412 euro și a fost acuzată de evaziune fiscală și falsificare de documente.

Parchetul din Duisburg a emis pe numele ei un mandat de arestare preventivă, aceasta fiind reținută și urmând să fie prezentată instanței.

Sursa: digi24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Româncă de 18 ani, bătută cu cheia franceză de iubit, într-un local în care venise cu un alt bărbat, în Italia

Publicat

O româncă în vârstă de 18 ani şi amantul ei au fost bătuţi în faţa unui club de noapte, în localitatea Porto Sant’Elpidio, din Italia, de iubitul fetei, un african.

Acesta a lovit-o cu o cheie franceză pe româncă, apoi l-a bătut şi pe însoţitorul ei, după ce i-ar fi prins distrându-se în clubul respectiv.

Carabinierii au intervenit imediat la faţa locului, însoţiţi de o ambulanţă.

Cele două victime au fost transferate în camera de urgență a spitalului din Fermo.

Fata a suferit leziuni care necesită 7 zile de spitalizare, iar tânărul prezenta leziuni la cap.

Autorul agresiunii a fost imediat identificat și reţinut de către militari. Este un tânăr de 27 de ani, de origine nord-africană, dar născut în Italia, în Reggio Calabria, necăsătorit.

Sursa: gazetaromaneasca.com

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr român, condamnat la ani grei de închisoare în Italia și despăgubiri de mii de euro. A ucis în bătaie un bucătar

Publicat

Mădălin Constantin Palade, în vârstă de 20 de ani, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, în Italia, după ce a fost judecat pentru uciderea unui bucătar de 43 de ani, în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2018, în Castiglione di Cervia, provincia Ravenna.

Sentința a fost pronunțată de Curtea cu Juri din Ravenna, după cinci ore și jumătate de deliberări, scrie gazetaromaneasca.com

Acuzarea, reprezentată de procurorul șef Alessandro Mancini și de procurorul adjunct Antonio Vincenzo Bartolozzi, a cerut  condamnarea pe viață , indicând și circumstanța agravantă a cruzimii.

Curtea a dispus, de asemenea, ca românul să plătească 15 mii de euro despăgubiri provizorii către frații și surorile victimei și 50 de mii în favoarea mamei bucătarului ucis.

Italianul de 43 de ani, originar din Gravina di Puglia (Bari), a fost găsit mort, în apartamentul său din Castiglione di Cervia (Ravenna). El a fost lovit cu pumnii și picioarele, iar potrivit medicilor legiști a murit în noaptea de 4 octombrie 2018, din cauza pierderii masive de sânge.  Nu au fost găsite semne de forțare a ușii.

Italianul fusese văzut des în compania tânărului român, iar după ce acesta a fost arestat, în telefonul lui au fost găsite dovezi că cei doi au avut numeroase convorbiri.

Sursa foto: gazetaromaneasca.com

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primele camere cu funcţie de detecţie a telefoanelor mobile utilizate ilegal la volan, lansate în Australia

Publicat

Camere cu funcţie de detecţie a telefoanelor mobile utilizate în mod ilegal la volan, o tehnologie folosită ”în premieră la nivel mondial”, au fost lansate în statul australian Noul Wales de Sud, informează luni agenţia DPA.

Noul Wales de Sud a activat duminică un sistem de detecţie, bazat pe camere de înaltă definiţie, conceput pentru captarea imaginilor din interiorul autovehiculelor în vederea depistării şoferilor care utilizează în mod ilegal telefoane mobile în timp ce conduc.

”Aceste camere vor viza utilizarea ilegală a telefonului mobil, oriunde şi oricând”, a anunţat luni Guvernul statului Noul Wales de Sud.

Un program pilot a fost testat de Guvern din ianuarie până în iunie pe teritoriul statului, cel mai populat din Australia. În urma acestuia, s-a constatat că atât camerele fixe cât şi cele mobile funcţionează în mod fiabil în condiţii reale. În timpul programului pilot, camerele au detectat peste 100.000 de şoferi care au folosit în mod ilegal telefoanele în timp ce conduceau.

Sistemul operează atât ziua cât şi noaptea şi în orice condiţii meteorologice.

În primele trei luni, vor fi trimise avertizări scrise, apoi vor fi aplicate amenzi începând de la 344 de dolari australieni (226 dolari americani).

Şoferii au dreptul să utilizeze legal suporturi pentru telefonul mobil şi să iniţieze sau să primească apeluri telefonice prin sistem bluetooth.

Cel puţin 45 de camere portabile vor fi instalate pe teritoriul Noul Wales de Sud, inclusiv în capitala statului, Sydney.

Începând din 2012 au avut loc 182 de accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători de autovehicule care au utilizat telefoane mobile ţinute în mâini. În urma acestor evenimente au rezultat 13 decese şi 243 de răniţi, conform datelor prezentate la 28 noiembrie de autorităţile guvernamentale din Noul Wales de Sud.AGERPRES

Citește mai departe