Connect with us

INTERNAȚIONAL

Piele umană in-vitro realizată de cercetători din Singapore

Publicat


O bucată de piele de mărimea unei unghii poate fi printată în mai puţin de un minut, au anunţat cercetători din Singapore – un pas către testarea non-animală a cosmeticelor şi a altor produse, relatează Reuters.

Realizată din celule ale pielii de la donatori şi colagen, pielea in-vitro are aceleaşi proprietăţi chimice şi biologice ca pielea umană, a declarat John Koh, şef de laborator la DeNova Sciences, care colaborează cu Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore, în legătură cu acest produs.

“Putem vedea că industria se îndreaptă către testarea non-animală”, a precizat John Koh.

“Deci, dorim cu adevărat să oferim o soluţie pentru testarea pe piele fără a folosi piele animală sau umană”, a mai spus el.

Echipa a accelerat procesul de fabricaţie folosind o maşină de imprimat pentru a produce straturi modelate cu precizie care imită pielea umană. Fiecare bucată minusculă de piele este printată în mai puţin de un minut, reprezentând calitatea distinctivă a acestui proiect.

Amestecul este apoi incubat timp de aproximativ două săptămâni, timp în care celulele pielii se înmulţesc şi devin opace, transformându-se într-o membrană albicioasă.

Pielea poate fi folosită pentru a testa toxicitatea unei substanţe şi calităţile penetrative ale ingredientelor active din produse, precum cele cosmetice.

Echipa de cercetători se concentrează în prezent pe dezvoltarea unei pieli care include celule pigmentare asiatice pentru a testa efectele de albire ale produselor cosmetice şi de îngrijire a pielii.AGERPRES

EVENIMENT

Româncă acuzată de fraudă, în Germania: A încasat 45.000 de euro alocații pentru copii, dar nu a locuit niciodată în această țară

Publicat

bani

O româncă de 33 de ani este acuzată de fraudă în Germania după ce a încasat pentru cei șase copii ai ei alocații de la statul german, în sumă totală de 45.000 de euro, deși nu a locuit niciodată în această țară.

Românca a fost reținută săptămâna aceasta, în urma controlului de frontieră la intrarea în Germania, potrivit presseportal.de.

Când i-au verificat documentele, polițiștii au descoperit că pe numele ei era emis de Parchetul din Duisburg un mandat de arestare preventivă pentru fraude cu alocații pentru copii.

Potrivit autorităților, în 2014, femeia a solicitat de la statul german alocații pentru cei șase copii ai ei în baza unor documente false. Cererea a fost repetată în fiecare an, până la începutul lui 2017, când s-a constatat că românca nu a avut niciodată rezidență în Germania sau loc de muncă în această țară.

În total, românca a încasat ilegal 44.412 euro și a fost acuzată de evaziune fiscală și falsificare de documente.

Parchetul din Duisburg a emis pe numele ei un mandat de arestare preventivă, aceasta fiind reținută și urmând să fie prezentată instanței.

Sursa: digi24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Româncă de 18 ani, bătută cu cheia franceză de iubit, într-un local în care venise cu un alt bărbat, în Italia

Publicat

O româncă în vârstă de 18 ani şi amantul ei au fost bătuţi în faţa unui club de noapte, în localitatea Porto Sant’Elpidio, din Italia, de iubitul fetei, un african.

Acesta a lovit-o cu o cheie franceză pe româncă, apoi l-a bătut şi pe însoţitorul ei, după ce i-ar fi prins distrându-se în clubul respectiv.

Carabinierii au intervenit imediat la faţa locului, însoţiţi de o ambulanţă.

Cele două victime au fost transferate în camera de urgență a spitalului din Fermo.

Fata a suferit leziuni care necesită 7 zile de spitalizare, iar tânărul prezenta leziuni la cap.

Autorul agresiunii a fost imediat identificat și reţinut de către militari. Este un tânăr de 27 de ani, de origine nord-africană, dar născut în Italia, în Reggio Calabria, necăsătorit.

Sursa: gazetaromaneasca.com

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr român, condamnat la ani grei de închisoare în Italia și despăgubiri de mii de euro. A ucis în bătaie un bucătar

Publicat

Mădălin Constantin Palade, în vârstă de 20 de ani, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, în Italia, după ce a fost judecat pentru uciderea unui bucătar de 43 de ani, în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2018, în Castiglione di Cervia, provincia Ravenna.

Sentința a fost pronunțată de Curtea cu Juri din Ravenna, după cinci ore și jumătate de deliberări, scrie gazetaromaneasca.com

Acuzarea, reprezentată de procurorul șef Alessandro Mancini și de procurorul adjunct Antonio Vincenzo Bartolozzi, a cerut  condamnarea pe viață , indicând și circumstanța agravantă a cruzimii.

Curtea a dispus, de asemenea, ca românul să plătească 15 mii de euro despăgubiri provizorii către frații și surorile victimei și 50 de mii în favoarea mamei bucătarului ucis.

Italianul de 43 de ani, originar din Gravina di Puglia (Bari), a fost găsit mort, în apartamentul său din Castiglione di Cervia (Ravenna). El a fost lovit cu pumnii și picioarele, iar potrivit medicilor legiști a murit în noaptea de 4 octombrie 2018, din cauza pierderii masive de sânge.  Nu au fost găsite semne de forțare a ușii.

Italianul fusese văzut des în compania tânărului român, iar după ce acesta a fost arestat, în telefonul lui au fost găsite dovezi că cei doi au avut numeroase convorbiri.

Sursa foto: gazetaromaneasca.com

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primele camere cu funcţie de detecţie a telefoanelor mobile utilizate ilegal la volan, lansate în Australia

Publicat

Camere cu funcţie de detecţie a telefoanelor mobile utilizate în mod ilegal la volan, o tehnologie folosită ”în premieră la nivel mondial”, au fost lansate în statul australian Noul Wales de Sud, informează luni agenţia DPA.

Noul Wales de Sud a activat duminică un sistem de detecţie, bazat pe camere de înaltă definiţie, conceput pentru captarea imaginilor din interiorul autovehiculelor în vederea depistării şoferilor care utilizează în mod ilegal telefoane mobile în timp ce conduc.

”Aceste camere vor viza utilizarea ilegală a telefonului mobil, oriunde şi oricând”, a anunţat luni Guvernul statului Noul Wales de Sud.

Un program pilot a fost testat de Guvern din ianuarie până în iunie pe teritoriul statului, cel mai populat din Australia. În urma acestuia, s-a constatat că atât camerele fixe cât şi cele mobile funcţionează în mod fiabil în condiţii reale. În timpul programului pilot, camerele au detectat peste 100.000 de şoferi care au folosit în mod ilegal telefoanele în timp ce conduceau.

Sistemul operează atât ziua cât şi noaptea şi în orice condiţii meteorologice.

În primele trei luni, vor fi trimise avertizări scrise, apoi vor fi aplicate amenzi începând de la 344 de dolari australieni (226 dolari americani).

Şoferii au dreptul să utilizeze legal suporturi pentru telefonul mobil şi să iniţieze sau să primească apeluri telefonice prin sistem bluetooth.

Cel puţin 45 de camere portabile vor fi instalate pe teritoriul Noul Wales de Sud, inclusiv în capitala statului, Sydney.

Începând din 2012 au avut loc 182 de accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători de autovehicule care au utilizat telefoane mobile ţinute în mâini. În urma acestor evenimente au rezultat 13 decese şi 243 de răniţi, conform datelor prezentate la 28 noiembrie de autorităţile guvernamentale din Noul Wales de Sud.AGERPRES

Citește mai departe