Connect with us

INTERNAȚIONAL

Româncă de 50 de ani acuzată de fraudă, în Italia: A încasat 140.000 de euro ca îngrijitoare în timp ce primea și ajutor social

Publicat


O femeie în vârstă de 50 de ani, care locuiește de mai mult timp în Italia, este anchetată de autorități pentru fraudă, după ce a încasat 140.000 de euro ca îngrijitoare în timp ce primea și ajutor social.

Potrivit site-ului oficial al Finanţelor din Italia, gdf.gov.it, după ce s-a înscris pentru a primi ajutorul social, românca a început să lucreze ca îngrijitoare, în Torino, fără anunțe autorităţile, încasând astfel ilegal banii de la stat.

În cei peste patru ani în care a lucrat ca îngrijitoare, femeia ar fi obținut 140.000 de euro, pentru care nu a plătit taxe și impozite, pe lângă banii primiți ca ajutor social.

Ea a fost, însă, depistată de autorități și în prezent este anchetată pentru fraudă.

Potrivit legii din Italia, ea ar putea să scape de o pedeapsă penală în cazul în care plăteşte taxele aferente sumei obţinute în timp ce a muncit ca îngrijitoare şi returnează toţi banii încasaţi ilegal ca ajutor social.

Potrivit Guardia di Finanza, românca a fost depistată în urma unei acţiuni de verificare a folosirii corecte a fondurilor publice.

Sursa: gdf.gov.it

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

A apărut ”țeapa” prin metoda ”coronavirus”. Cum profită infractorii de panica instalată în nordul Italiei, unde trăiesc sute de mii de români

Publicat

O nouă escrocherie, apărută în zonele din Italia afectate de coronavirus, a fost semnalată pe Facebook, în grupurile de români. Potrivit mesajului postat pe grupul “Românii din Padova”, falși medici bat la ușile oamenilor sub pretextul că trebuie să facă teste și verificări.

Prin această metodă, ei profită de naivitatea oamenilor, intră în casele lorși fură bani sau lucrui de valoare.

Țintele predilecte sunt bătrânii care au dificultăți de deplasare.

Hoții vin costumați în combinezoane albe, asemenea experților care verifică virușii periculoși. Unii dintre ei distrag atenția bătrânilor și îi țin ocupați în timp ce altul golește totul prin casă.

Oamenii sunt sfătuiți să nu se încreadă în oricine și să verifice cu atenție legitimațiile.

Până în prezent, șapte persoane au murit în Italia din cauza virusului gripal Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229, anunţă Serviciul de Protecţie Civilă.

Dintre cele 229 de persoane infectate, 99 sunt spitalizate, 23 fiind la terapie intensivă.

Sursa: stiridiaspora.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un partid din Franţa va avea și o pisică pe lista de candidați la alegerile municipale din Rennes

Publicat

Un partid din Franţa a anunţat că va include și o pisică pe lista sa la alegerile municipale din Rennes (vest) pentru a evidenţia condiţia animalelor, relatează AFP.

Partidul de extrema strângă Franţa Nesupusă intenţionează să introducă pisica numită Rec pe penultimul loc de pe lista sa “Rennes en commun”, prezentată pentru alegerile municipale din 15 şi 22 martie.

Obiectivul: “evidenţierea unui subiect care nu este foarte prezent în această campanie municipală: condiţia animalelor”, a declarat Félix Boullanger, co-director al campaniei pentru această listă.

Pentru a evita invalidarea listei de către autorităţi, un bărbat îi va împrumuta numele său pisicii Rec.

“Este o candidatură simbolică, aşa cum se întâmplă adesea. Chiar dacă obţinem 99,9% la alegerile municipale, el nu va fi ales”, a declarat Boullanger.

Lista “Rennes en commun”, sprijinită de asociaţia pentru apărarea animalelor L214, se angajează să creeze “o delegaţie pentru protecţia animalelor, să crească ponderea proteinelor vegetale din meniurile de catering, să sprijine interdicţia naţională a circurilor care deţin animale sălbatice sau să susţină o politică de sterilizare a pisicilor fără stăpân”.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

China anunţă 71 de noi decese din cauza Coronavirusului și peste 500 de noi cazuri confirmate de contaminare

Publicat

coronavirus

China a anunţat marţi 71 de noi decese cauzate de coronavirus, fiind cel mai scăzut bilanţ prezentat zilnic de mai bine de două săptămâni, numărul de decese la nivel naţional fiind de 2.663, relatează AFP.

Comisia naţională de sănătate a raportat, de asemenea, 508 de noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, toate, cu excepţia a nouă cazuri fiind depistate în provincia centrală Hubei, unde epidemia a început în decembrie. Bilanţul la nivel naţional privind noi cazuri de infectare anunţat luni indica 409 cazuri. AGERPRES

Citește mai departe

INTERNAȚIONAL

Supermarketurile din nordul Italiei, luate cu asalt. Săpunul dezinfectant şi măştile s-au epuizat

Publicat

itlaia nord

Supermarketurile din mai multe regiuni din nordul Italiei, cele mai apropiate de locul izbucnirii epidemiei cu coronavirus în această ţară, au fost practic golite, iar săpunul dezinfectant şi măştile medicinale au fost epuizate, informează luni EFE.

Citește și HARTA LIVE a evoluției epidemiei de CORONAVIRUS. Bilanțul infecțiilor cu COVID-19, la nivel global, actualizat non-stop

Presa italiană relata luni despre adevărate asalturi asupra supermarketurilor, ca urmare a isteriei colective provocate de răspândirea coronavirusului în Italia, ţara europeană cea mai afectată de această epidemie, cu patru decese şi peste 150 de cazuri confirmate, în pofida faptului că nu există restricţii în ceea ce priveşte programul magazinelor, nici probleme cu aprovizionarea, după cum a amintit duminică seară şeful guvernului de la Roma, Giuseppe Conte.

Aglomerația din magazine s-a extins și în orașele mari

Aglomeraţia în magazine nu s-a produs doar în cele 11 localităţi izolate din regiunile Lombardia şi Veneto, considerate epicentrul epidemiei cu coronavirus din Italia, ci s-a extins în oraşele mari, precum Milano.

În afara faptului că rafturile supermarketurilor au fost golite de tot ce înseamnă apă, paste şi alte produse cu termen de garanţie îndelungat, din magazine şi din farmacii au dispărut practic produsele dezinfectate precum clorul, gelul de mâini sau şerveţelele umede, precum şi mănuşile de latex sau măştile medicinale.

Măștile și dezinfectantul s-au epuizat

Totodată, asociaţiile pentru protecţia consumatorilor au atras atenţia că unii comercianţi profită de situaţie şi au crescut preţurile la unele produse sanitare, mai ales la vânzarea online. Cea mai mare asociaţie de protecţie a consumatorilor, Codacons, va depune luni o plângere la parchetul din Roma şi la poliţia financiară ”împotriva modificării listelor de preţuri care se practică în aceste momente de către principalele portaluri de comerţ electronic”.

Preşedintele Codacons, Carlo Rienzi, a acuzat faptul că, de exemplu, un gel dezinfectat clasic de 80 ml, care în mod normal se vinde pe piaţă cu circa 3 euro, a ajuns pe internet să coste 22,5 euro, adaosul comercial fiind de 650%. ”Măştile medicinale care înainte se vindeau cu mai puţin de 10 eurocenţi pentru o bucată, costă acum 1,8 euro pe internet, ceea ce reprezintă o creştere de 1.700%”, a mai avertizat Rienzi. AGERPRES

Citește mai departe