Connect with us

ACTUALITATE

Simona Halep intră în carantină timp de 14 zile

Publicathalep dubai

Românca Simona Halep va intra în carantină timp de 14 zile la Adelaide, împreună cu ceilalţi jucători şi jucătoare de pe primele trei locuri ale clasamentului mondial din tenisul profesionist, printre care sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal, înainte de a se deplasa la Melbourne în vederea participării la turneul Australian Open, au anunţat organizatorii, citaţi de Reuters.

Sute de jucători şi anturajele acestora vor sosi în Australia începând cu data de 15 ianuarie şi vor urma o carantină obligatorie de 14 zile, ca parte a protocoalelor sanitare pentru combaterea Covid-19, prevăzute cu ocazia primului turneu de Mare Şlem al anului, care va avea loc între 8 şi 21 februarie la Melbourne Park.

Directorul executiv al Federaţiei australiene de tenis, Craig Tiley, a declarat că organizatorii au nevoie de un al doilea oraş pentru a se asigura că nu depăşesc limita stabilită de autorităţi pentru persoanele aflate în carantină la Melbourne.

Adelaide îi va găzdui, astfel, pe primii trei jucători la masculin şi feminin, printre care australianca Ashleight Barty, liderul clasamentului WTA, şi românca Simona Halep, numărul 2 mondial, care se vor deplasa ulterior Melbourne, pentru un turneu premergător Openului australian, c se va derula începând din 31 ianuarie în aceeaşi locaţie.

Tiley a explicat, totodată, că autorităţile din statul Australia de Sud au acceptat carantinarea a cel puţin 50 de persoane, doar după ce li s-a oferit posibilitatea organizării unui turneu demonstrativ la Adelaide, în perioada respectivă.

“Aşa că am ales primii trei jucători şi jucătoare, care să participe la turneul demonstrativ, ce va avea loc pe 29 şi 30 ianuarie”, a precizat conducătorul federaţiei

Jucătorii vor fi autorizaţi să petreacă cinci ore în afara camerelor lor de hotel, pentru a se putea antrena pe parcursul celor 14 zile de carantină, iar Tiley a confirmat că reglementările sanitare vor fi aceleaşi şi la Adelaide, oraşul din care este originar actualul antrenor al lui Halep, australianul Darren Cahill.

Premierul Australiei de Sud, Steven Marshall, a declarat că turneul demonstrativ reprezintă “o victorie imensă” pentru statul său. “Am lucrat din greu cu Tennis Australia. Vom aveam unii dintre jucătorii de top care vor evolua chiar înaintea Australian Open”, a spus Marshall.

Preşedintele Federaţiei australiene de tenis a mai afirmat că se aşteaptă ca Australian Open, care a atras la ediţia trecută circa 800.000 de spectatori, să aibă anul acesta un grad de ocupare a tribunelor de 50% sau chiar 75% din capacitatea normală. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Coronavirus: Nou record de cazuri la Moscova, pentru a doua zi consecutiv

Publicat

Moscova a înregistrat sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv, un nou record de infectări cu noul coronavirus, după ce a recenzat 9.120 de cazuri în 24 de ore, potrivit datelor guvernamentale, informează AFP.

Vineri, în capitala Rusiei, s-au înregistrat 9.056 de noi cazuri, potrivit statisticilor publicate pe site-ul stopcoronavirus.rf. Primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, a afirmat că această explozie a cazurilor de COVID-19 este provocată de varianta Delta, depistată prima dată în India. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Minivacanţa de Rusalii, pagubă uriaşă pentru hotelieri

Publicat

Minivacanţa de Rusalii, pagubă uriaşă pentru hotelieri. S-au înregistrat pierderi de 3 – 4 milioane de euro. În acest weekend erau aşteptaţi pe litoral peste 50.000 de turişti, însă din cauza ploilor abundente, aproximativ 30 % şi-au anulat vacanţa.

Minivacanţa de Rusalii a creat aşteptări mari hotelierilor de pe litoral.

Oficial este primul weekend prelungit de vară în care oamenii se pot distra la terasă sau pe plajă până târziu, dar cu toate acestea turiştii nu au ajuns la mare din cauza vremii capricioase şi a aplicaţiilor meteo care arătau că ploaia nu va conteni să se oprească câteva zile.

Iolanda Nanu este managerul unui hotel de patru stele din staţiunea Mamaia. În anii trecuţi, cele 32 de camere ale hotelului pe care îl administrează erau ocupate în minivacanţa de Rusalii. Anul acesta, turiştii nu au mai fost atât de dorinici să vadă marea, iar hotelul este ocupat doar 70%. Iolanda spune că din anul 2011 nu a mai avut atât de puţine încasări în luna iunie.

„Vacanţa de Rusalii este afectată de vremea de afară, în primul rând că ne bucurasem că aveam rezervări aproape de 100%, iar zilele trecute deja au început oamenii să-şi facă anularea”, a declarat Iolanda Nanu, manager de hotel.

Hotelierii se aşteptau ca anul acesta numărul turiştilor să fie egal sau mai mare cu cel din 2018 şi 2019. Atunci au ajuns la mare peste 70.000 de turişti care au cheltuit aproximativ 20 de milioane de euro în trei zile.

„Constatăm o scădere dramatică, iar pierderile sunt undeva între 80 şi 90% comparativ cu 2019. Cu siguranţă dacă ar fi să cuantificăm în bani, aici putem vorbi de câteva milioane bune de euro, 3-4 milioane poate, care, o sumă, o parte dintre ele sunt minus în bugetul de stat”, a declarat Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT sud-estul României. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alegeri în Iran. Rouhani anunţă un nou preşedinte din primul tur al scrutinului prezidenţial

Publicat

Iranienii şi-au ales un nou preşedinte din primul tur al scrutinului prezidenţial de vineri, a anunţat sâmbătă preşedintele în exerciţiu Hassan Rouhani, acreditând, chiar înainte de anunţarea rezultatelor oficiale, ideea unei victorii a ultraconservatorului Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, principalul favorit al alegerilor, potrivit AFP.

“Felicit oamenii pentru alegerea lor”, a declarat Rouhani într-un discurs televizat.

“Felicitările mele oficiale vor veni mai târziu, dar ştim deja cine a obţinut suficiente voturi în aceste alegeri şi cine este ales astăzi de popor’, a adăugat el, fără a menţiona numele câştigătorului.

În mesaje difuzate pe Instagram, pe Twitter sau transmise de mass-media iraniene, cei trei contracandidaţi ai lui Raissi au recunoscut la rândul lor lor victoria acestuia.

Potrivit media de stat iraniene, numărarea voturilor continua sâmbătă dimineaţă. Cifrele privind participarea la vot şi rezultatele definitive urmează să fie făcute publice înaintea orelor prânzului (07: GMT).AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cîţu către prefecţi: Nimeni nu pleacă nicăieri. Nu ne luăm concediu

Publicat

Premierul Florin Cîţu le-a cerut, sâmbătă, prefecţilor să fie pregătiţi pentru a interveni în orice moment, în contextul ploilor abundente din ultima perioadă, care au afectat mai multe judeţe din ţară.

“Este o situaţie dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită, nu ştim exact şi vom afla ce se va întâmpla în perioada următoare, dar aş vrea să fim precauţi, să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea, suntem toţi pregătiţi să intervenim în orice moment”, a precizat Cîţu, la o videoconferinţă online cu prefecţii, la care a participat ministrul de Interne, Lucian Bode, şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, precum şi secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Premierul a adăugat că, în cadrul videoconferinţei, se va face o evaluare a zilei de vineri, a momentelor dificile din câteva judeţe.

“Aş vrea să facem o evaluare a zilei de ieri, am avut momente mai dificile în câteva judeţe, în Bacău şi mai ales la Vrancea. Situaţia de la Vrancea încă este în derulare, mai avem cei 12 muncitori care au rămas izolaţi şi acolo situaţia este în curs de rezolvare, am vorbit cu domnul Arafat. Aş vrea astăzi să facem evaluarea zilei de ieri, să vedem cum au reacţionat, apoi aş vrea să avem o discuţie, să vedem ce se întâmplă cu specialiştii de la meteo şi hidro, să ne spună la ce să ne aşteptăm în zilele următoare, şi după aceea aş vrea să iau pe fiecare prefect în parte, să discutăm să vedem ce probleme aveţi, ce nevoi aveţi ca să ne pregătim, dacă este nevoie, pentru următoarea şedinţă de Guvern, să trimitem resurse sau ajutoare, să vedem de ce e nevoie”, a precizat Cîţu, la începutul videoconferinţei. AGERPRES

Citește mai departe