Connect with us

SANATATE

Tratament revoluționar împotriva alcoolismului cu șocuri electrice de mică intensitate pe creier

Publicat


analize permis medic

Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou tratament împotriva alcoolismului prin introducerea unor mici şocuri electrice în creier, potrivit unui articol publicat de Daily Mail.

Cercetătorii canadieni au făcut un experiment în care l-au implicat pe Frank Plummer, un medic care el însuşi a fost aproape de moarte din cauza băuturii. În vârstă de 67 de ani, el a mărturisit că bea 70 de cl de whiskey în fiecare noapte.

Dr Plummer a fost director ştiinţific la Laboratorul Naţional de Microbiologie al Canadei. El mărturiseşte că a negat faptul că are o problemă până când ficatul său a cedat, în 2012.

Lui i-a fost transplantat un ficat nou în 2014, dar a continuat să bea alcool în fiecare zi şi noul organ a început şi acesta să cedeze. El a spus că „ar fi mort” dacă nu făcea acest nou tratament. S-a înscris la testele făcute cu acesta la Sunnybrook Health Sciences Centre în Toronto atunci când terapia şi întâlnirile Alcoolicilor Anonimi nu l-au ajutat să depăşească această dependenţă.

Se pare totuşi că nu a fost uşor: a fost nevoie să sufere implanturi în urma cărora i-au fost introduşi în creier electrozi în timp ce era treaz în operaţie. Electrozii sunt conectaţi la un dispozitiv similar cu un stimulator cardiac, în partea dreaptă a pieptului doctorului Plummer. Dispozitivul costă între 15.000 şi 20.000 de dolari şi trimite impulsuri electrice într-o zonă a creierului conectată cu dependenţele şi circuitul de recompense.

Sursa: businessmagazin.ro

EVENIMENT

FOTO: O femeie de 250 de kilograme a trebuit scoasă din casă pe geam pentru a putea fi dusă la spital. Pentru transport a fost adusă o ambulanță specială din alt județ

Publicat

O femeie de 77 de ani, având greutatea de aproximativ 250 de kilograme, dintr-o comună din Vâlcea a trebuit  scoasă din casă de paramedici pe geam, pentru a putea fi transportată la spital.

Pentru că ISU Vâlcea nu are autospecială pentru victime multiple, a fost solicitat ajutor de la ISU Olt.

Potrivit reprezentanților ISU Vâlcea, paramedicii au fost solicitați, luni, să intervină în comuna Galicea, sat Bratia din Vale, pentru a ajuta o femeie de 250 de kilograme care acuza insuficiență respiratorie

Cum Vâlcea este unul dintre judeţele care nu deţine o ambulanţă pentru victime multiple, motiv pentru care pacienţii sunt puşi să aştepte întotdeauna ajutor din alte judeţe s-a apelat și de această dată la ajutorul pompierilor din judeţul Olt, care au intervenit cu ambulanța respectivă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, femeia acuza insuficienţă respiratorie şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Râmnicu Vâlcea.

Femeia a fost scoasă din casă pe geam, au adăugat reprezentanţii ISU Vâlcea.

“În comuna Galicea, sat Bratia din Vale, s-a intervenit pentru o femeie, în vârstă de 77 ani. Aceasta acuza insuficienţă respiratorie. Având în vedere că pacienta are aproximativ 250 kg şi nu a fost posibilă transportarea cu o ambulanţă obişnuită, a fost solicitată o ambulanţă specială (ATPVM) de la ISU Olt. Pacienta a fost scoasă din casă pe geam de către echipajele de pompieri militari şi membrii SVSU”, au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

A fost nevoie de intervenţia autospecialei pentru transport victime multiple de la ISU Olt, deoarece ISU Vâlcea nu dispune de o astfel de ambulanţă. AGERPRES

Citește mai departe

EDUCATIE

Ministerul Educației: Cursuri suspendate în 49 de unități de învățământ din țară, din cauza gripei (LISTA). Peste 2.200 de elevi stau acasă

Publicat

Ministerul Educației a anunțat, luni, situația la nivel național privind unitățile de învățământ închise integral sau parțial din cauza gripei. Potrivit datelor statistice, sunt afectați 2.233 de elevi.

Lista cu unitățile de învățământ închise parțial din cauza gripei

Mureș:

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Târgu-Mureș,
Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” Târnăveni

Ilfov:

Şcoala gimnazială nr. 1, Pantelimon
Şcoala gimnazială nr. 1, Bragadiru
Şcoala gimnazială nr. 1, 1 Decembrie
Şcoala gimnazială nr. 1, Jilava

Dâmbovița:

Grădinița cu program prelungit Nr. 13 Targoviste

Cluj:

Liceul Teoretic ” Eugen Pora” Cluj-Napoca
Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca
Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu Cluj-Napoca
Scoala Gimnaziala Octavian Goga Cluj-Napoca

Sibiu:

Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu
Liceul Teoretic “Gustav Gündisch ” Cisnădie
Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu

Olt:

Scoala Gimnaziala “Nicolae Iorga” Slatina

Suceava:

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Albinuta Suceava – structura a GPP Aschiuta Suceava

Brașov:

Colegiul de Științe ‘Grigore Antipa’ Brașov,
Colegiul Național ‘Unirea’ Brașov,
Colegiul Tehnic ‘Mircea Cristea’ Brașov,
Grădinița cu Program Prelungit ‘Boboceii’ Nr. 19 Brașov,
Grădinița cu Program Prelungit ‘Primii Pași’ Nr. 10 Brașov,
Școala Gimnazială Nr. 11 ‘Ștefan Octavian Iosif’ Brașov,
Școala Gimnazială Nr. 2 ‘Diaconu Coresi’ Brașov,
Școala Gimnazială Comăna de Jos,
Școala Gimnazială Hălchiu,
Școala Gimnazială Lunca Câlnicului

București:

Liceul Teoretic Școala Mea (grădinița)
Școala Gimnazială Eugen Barbu
Școala Gimnazială Elena Văcărescu
Școala Gimnazială nr. 28
Școala Gimnazială Petre Ghelmez
Școala Gimnazială Grigorie Ghica Voievod
Grădinița nr. 231
Școala Gimnazială nr. 81
Școala Gimnazială Federico Garcia Lorca
Școala Gimnazială nr. 82
Școala Gimnazială nr. 129
Școala Gimnazială nr. 165
Școala Gimnazială Șerban Vodă
Școala Gimnazială nr. 99
Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif
Școala Gimnazială nr. 174
Școala Gimnazială nr. 169
Școala Gimnazială nr. 172
Școala Gimnazială nr. 311
Grădinița nr. 230

Lista cu unitățile de învățământ închise integral din cauza gripei

Iași:

Grădiniţa cu Program Prelungit “Surorile Providenței”, Iași

Sibiu:

Grădinița cu program prelungit “Elefănțelul Curios” Sibiu

București:

Grădinița KIDS CLUB, Sector 3

Citește mai departe

EVENIMENT

Medicii specialişti din Timişoara infirmă prezenţa infecţiei cu coronavirus la femeia din Deva

Publicat

ambulanta

Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara infirmă prezenţa infecţiei cu coronavirusul COVID 19 pentru pacienta de 56 de ani, ce a fost adusă duminică dimineaţa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, pentru investigaţii şi stabilirea unui diagnostic precis, a informat Prefectura Hunedoara.

“În urma consultului de specialitate, medicii au stabilit că acest caz nu se încadrează în definiţia de ‘infecţie cu coronavirus’. La prezentarea la spital, pacienta nu a avut febră şi nici dispnee. Femeia din Deva se află acum internată într-un salon obişnuit al spitalului din Timişoara, sub supraveghere medicală”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Hunedoara, remis AGERPRES.

O femeie de 56 de ani, din Deva, s-a prezentat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Deva, cu stări febrile şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de “posibilă infecţie cu coronavirus”.

Pacienta a fost transportată apoi, în condiţii speciale, la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, din Timişoara, pentru stabilirea unui diagnostic precis, deoarece bolnava fusese plecată şapte zile în concediu, în Thailanda. Femeia s-a întors în ţară pe 13 februarie, prin Aeroportul Otopeni. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie din Deva, suspectă de infecție cu coronavirus, transferată la un spital din Timișoara. S-a întors recent din Thailanda

Publicat

ambulanta

O femeie din Deva, care a călătorit recent în Thailanda, a fost transferată la spitalul din Timișoara, cu suspiciunea că ar fi infectată cu virusul chinezesc. Femeia s-a întors recent în țară și s-a prezentat la spital cu simptome de gripă.

Porrivit ziarului Informația Văii Jiului, femeia, în vârstă de 56 de ani, s-a prezentat la Spitalul de Urgență din Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată, activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de „posibilă infecţie cu coronavirus”.

Femeia a fost transportată la Sitalul de Urgență Timișoara în condiții speciale, cu o autospecială transport pentru victime multiple de la Detaşamentul de Pompieri Deva.

Femeia, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni.

În urma investigaţiilor şi analizelor medicale efectuate la spitalul din Timişoara urmează să se stabilească exact diagnosticul.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate