Connect with us

SANATATE

Tratament revoluționar împotriva alcoolismului cu șocuri electrice de mică intensitate pe creier

Publicat


analize permis medic

Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou tratament împotriva alcoolismului prin introducerea unor mici şocuri electrice în creier, potrivit unui articol publicat de Daily Mail.

Cercetătorii canadieni au făcut un experiment în care l-au implicat pe Frank Plummer, un medic care el însuşi a fost aproape de moarte din cauza băuturii. În vârstă de 67 de ani, el a mărturisit că bea 70 de cl de whiskey în fiecare noapte.

Dr Plummer a fost director ştiinţific la Laboratorul Naţional de Microbiologie al Canadei. El mărturiseşte că a negat faptul că are o problemă până când ficatul său a cedat, în 2012.

Lui i-a fost transplantat un ficat nou în 2014, dar a continuat să bea alcool în fiecare zi şi noul organ a început şi acesta să cedeze. El a spus că „ar fi mort” dacă nu făcea acest nou tratament. S-a înscris la testele făcute cu acesta la Sunnybrook Health Sciences Centre în Toronto atunci când terapia şi întâlnirile Alcoolicilor Anonimi nu l-au ajutat să depăşească această dependenţă.

Se pare totuşi că nu a fost uşor: a fost nevoie să sufere implanturi în urma cărora i-au fost introduşi în creier electrozi în timp ce era treaz în operaţie. Electrozii sunt conectaţi la un dispozitiv similar cu un stimulator cardiac, în partea dreaptă a pieptului doctorului Plummer. Dispozitivul costă între 15.000 şi 20.000 de dolari şi trimite impulsuri electrice într-o zonă a creierului conectată cu dependenţele şi circuitul de recompense.

Sursa: businessmagazin.ro

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

O asistentă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean din Brăila, confirmată pozitiv cu COVID-19

Publicat

ambulanta

O asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, potrivit informaţiilor furnizate, miercuri, pentru AGERPRES, de directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

“Am primit buletinul de analiză pentru o angajată a SAJ Brăila, un buletin de analiză pozitiv pentru COVID-19. Este vorba despre o angajată a SAJ Brăila care a dezvoltat simptomatologie în momentul în care era acasă, în timpul unui concediu medical pentru o altă afecţiune. S-a demarat o anchetă epidemiologică, care este în curs de desfăşurare”, a declarat Ciochină.

Directorul DSP Brăila a precizat că s-a luat măsura “limitării accesului anumitor persoane” la SAJ, “până când nu există buletine de analiză şi pentru alte persoane care ar fi avut un contact direct cu asistenta respectivă”.

“Persoana respectivă nu a dezvoltat simptomatologia când era la locul de muncă, iar modalitatea prin care a ajuns să aibă contact cu acest virus nu putem să o certificăm la acest moment. Nu putem spune că este ca urmare a activităţii la SAJ sau ca urmare a unei deplasări private”, a explicat Gabriel Ciochină. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Carantina a fost ridicată la Spitalul Gerota. Unitatea medicală nu poate primi însă în prezent pacienţi

Publicat

Carantina a fost ridicată la Spitalul Gerota, iar personalul medical şi cel tehnic au intrat în unitatea sanitară pentru a efectua activităţi necesare, precum nebulizarea tuturor spaţiilor, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică, care a precizat că în acest moment nu se pot primi pacienţi şi nu se pot efectua consultaţii de specialitate.

“La nivelul Spitalului Gerota, aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activităţi de dezinfecţie şi igienizare, iar în acest moment carantina a fost ridicată. Personalul medical şi tehnic a intrat în spital pentru a efectua alte activităţi necesare precum nebulizarea tuturor spaţiilor. Activităţile se desfăşoară în condiţii de protecţie pentru tot personalul. În acest moment, spitalul nu poate primi pacienţi şi în această unitate medicală nu se pot efectua consultaţii de specialitate. Aceste proceduri medicale vor putea fi efectuate, în cel mai scurt timp, după finalizarea tuturor activităţilor de dezinfecţie”, a anunţat GCS. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Un numar de 25 de poliţişti de la Secţia 19, în izolare la domiciliu. Au intrat în contact cu un alt coleg confirmat cu COVID-19

Publicat

politia

Medicul Secţiei 19 Poliţie a dispus, în urma unei anchete epidemiologice, ca 25 de oameni ai legii de la această unitate să intre în izolare la domiciliu, după ce trei dintre ei au intrat în contact cu un lucrător dintr-o altă structură a MAI care a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

“Comanda Poliţiei Capitalei a dispus suplinirea acestor colegi cu poliţişti de la alte subunităţi, astfel încât să nu se înregistreze nicio disfuncţionalitate în activitatea secţiei de poliţie. Asigurăm întreaga comunitate că suntem în măsură să asigurăm un serviciu poliţienesc prompt şi să răspundem la solicitările cetăţenilor”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis miercuri AGERPRES.

La sediul Secţiei 19 s-a făcut, marţi, dezinfecţie. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Mesajul emoționant transmis de cadrele medicale din Atlanta, care au mers la New York pentru a ajuta la tratarea bolnavilor cu coronavirus

Publicat

Aproximativ 30 de cadre medicale din Atlanta au călătorit cu un avion la New York, oraș afectat puternic de pandemia de coronavirus, pentru a ajuta la tratarea bolnavilor infectați.

Înainte de decolare, pasagerii și echipajul de zbor au transmis un mesaj plin de optimism întregii lumi, surprins într-o fotografie, scrie CNN.

“Aceste suflete curajoase sunt trimise în mijlocul unui focar de infecție, punând în permanență nevoile altora pe primul loc. Jertfa lor dezinteresată este un exemplu de empatie într-o perioadă atât de întunecată și niciun gest de recunoștință nu va fi suficient pentru a le mulțumi”, au declarat reprezentanții companiei aeriene Southwest Airlines.

Potrivit guvernatorului Andrew Cuomo, în statul New York au fost înregistrate peste 1.200 de decese din cauza COVID-19, iar oficialul a cerut ajutorul celorlalte state, solicitând personal medical și medicamente necesare tratării bolnavilor.

“Conform echipajului nostru, acești angajați din Sănătate sunt foarte optimiști și s-au oferit voluntar să-i ajute pe cei care au nevoie. (…) “Echipajul nostru le-a mulțumit pentru serviciul și sacrificiul lor”, a declarat Derek Hubbard, purtătorul de cuvânt al companiei Southwest Airlines.

Sursa: CNN

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate