Connect with us

EVENIMENT

Tokyo este în carantină, dar japonezii vor spectatori în tribune la Jocurile Olimpice

PublicatSeiko Hashimoto a declarat că Japonia ia în calcul prezenţa fanilor la JO. Şefa comitetului de organizare ar vrea ca măcar unele arene să aibă spectatori. Experţii niponi în boli infecţioase cred că această măsură ar fi inoportună.

Seiko Hashimoto, şefa comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice, doreşte ca fanii să poată fi prezenţi la Tokyo. Ea a declarat că studiază posibilitatea ca 50% din capacitatea unei arene sau maxim 10.000 de fani să asiste la probele olimpice.

Tokyo este încă în carantină, iar experţii în boli infecţioase şi-au manifestat reticenţa cu privire la oportunitatea ca suporterii de pe glob să vină în Japonia.

„50% din capacitate sau 10 mii de oameni, chiar dacă înţeleg că ne-au fost cerute mpsuri stricte pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice. Luat în calcul şi părerea experţilor, vom analiza, iar apoi vom decide (n.r. – numărul de spectatori)”, a comentat Hashimoto.

Voluntarii Jocurilor Olimpice au mers la unul dintre centrele de vaccinare din Tokyo, pentru a-şi primi doză iniţială de Pfizer.

„Am fost puţin îngrijorat, dar m-am gândit să iau măsurile necesare pentru a mă feri de infecţie. Aşa că, în loc să fiu anxios cu privire al pandemie, am venit să mă vaccinez, aşa că acum pot munci liniştit”, a spus Chika Hirai, voluntar.

Comitetul Internaţional Olimpic a furnizat doze Pfizer pentru 40.000 persoane, inclusiv personalul de la aeroporturi, jurnalişti locali şi arbitri olimpici. În Japonia, campania de vaccinare s-a accelerat recent, peste 6% din populaţie primind ambele doze.

În această săptămână, sportivii au fost avertizaţi că pot fi excluşi de la Jocuri dacă încalcă regulile privind purtarea măştilor sau efectuarea testelor cotidiene. Organizatorii se confruntă acum cu o decizie dificilă, de a autoriza sau nu prezenţa spectatorilor locali în arenele olimpice.

Un grup de experţi medicali a estimat în raportul lor că ar fi mai sigur dacă Jocurile se vor disputa cu porţile închise: „Absenţa spectatorilor va crea un risc mai mic în termeni de propagare a infecţiei în interiorul arenelor. Credem că acest lucru ar fi ideal”.

Comitetul de organizare Tokyo 2020 a anunţat vineri că va reduce în continuare numărul persoanelor din străinătate care vin în Japonia pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice la circa 53.000, dintre care 15.500 sunt sportivi. Cifra iniţială era de 177.000, care includea oficiali, sponsori şi jurnalişti printre alţii.

Olimpiada de vară are loc în perioada 23 iulie-8 august. MEDIAFAX


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Dosarul fraudei electorale de la Ciorani a fost trimis în judecată

Publicat

Dosarul privind fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020 în comuna prahoveană Ciorani a fost trimis în judecată, vineri, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acestora, au fost deferiţi justiţiei 23 de inculpaţi, inclusiv primarul comunei Ciorani, Marin Voicu.

Astfel, 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două sunt acuzate de complicitate la comiterea acestei fapte, iar primarul Marin Voicu este trimis în judecată pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

În acest dosar au fost încheiate anterior patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au precizat sursele citate.

Dosarul şi acordurile vor fi judecate la Judecătoria Buzău, după ce procurorii care instrumentează cauza au cerut şi obţinut în instanţă ca, la momentul trimiterii în judecată, acest dosar să nu ajungă pe rolul Judecătoriei Mizil, care era competentă să judece cauza.

Solicitarea procurorilor a fost făcută în condiţiile în care Judecătoria Mizil nu ar putea fi imparţială în judecarea acestui dosar, deoarece din arhiva acestei instanţe au fost furate buletine de vot de la alegerile din Ciorani.

 

18 percheziţii pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, în luna iunie, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul.

 

Inculpaţii din dosar nu au absolut niciun trac infracţional

Inculpaţii din dosarul fraudei electorale din comuna Ciorani „nu au absolut niciun trac infracţional”, sunt „naturali” şi râd în legătură cu modul propriu de fraudare a alegerilor, „furând” voturile alegătorilor „fără niciun resentiment”, se arăta în motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus în iunie arestarea preventivă a inculpaţilor.

Conform documentului, aceştia sunt naturali „pentru că nu le pasă de valorile unei societăţi democratice”. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Denunț penal la DNA pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere, pentru abuz în serviciu

Publicat

dna
Arhivă foto

Comunitatea Declic a depus, vineri, la DNA, denunț pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin, după ce documentul în care se cereau acțiuni politice care să îl favorizeze pe Cîțu la alegerile interne a apărut în spațiul public, purtând antetul Guvernului.

Prim-ministrul Florin Cîțu și fosta consilieră de stat Mioara Costin sunt acuzați de instigare la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu.

„Vrem să știm cu toții, cu certitudine, dacă prim-ministrul Florin Cîțu și fostul consilier de stat Mioara Costin au săvârșit fapte de natură penală. Nu putem accepta ca înalte demnități publice să fie folosite în interes privat sau de partid, la fel cum nu putem accepta nici ca nimeni din justiție să nu facă nimic pentru a lămuri situația”, a declarat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

Comunitatea Declic a depus denunțul la DNA în urma unei analize juridice, realizate de de către avocatul Toni Decean și specialiști în drept penal. Au fost analizate toate informațiile din spațiul public despre posibila angrenare a resurselor Guvernului în susținerea candidatului Cîțu pentru șefia Partidului Național Liberal.

„Astfel, având în vedere că funcția de consilier de stat este subordonată premierului, devine plauzibilă implicarea directă a prim-ministrului, în sensul instigării Mioarei Costin la emiterea actelor de coordonare a campaniei politice interne PNL. Aceasta ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid.

Angajatul Guvernului a prestat activități în interesul personal al candidatului Cîțu

Mai mult, angajatul Guvernului a prestat activități în interesul personal al candidatului Cîțu, folosind resurse publice ale Executivului. Florin Cîțu este singurul care ar fi avut de beneficiat în urma acțiunilor consilierei de stat, de unde și acuzația de abuz în serviciu pentru premier”, spun cei de la Declic.

Potrivit Declic, având în vedere conținutul documentului apărut în spațiul public sub denumirea de „Linii de comunicare pentru liderii PNL – Florin-Vasile Cîțu candidat pentru președenția PNL”, autoritățile trebuie să cerceteze și să stabilească exact dacă Mioara Costin și-a încălcat cu știință atribuțiile de serviciu și dacă a obținut astfel pentru sine un folos necuvenit, constând în drepturile salariale aferente postului de consilier de stat, în sensul în care, în perioada în care activa în cadrul Guvernului României, Mioara Costin ar fi prestat de fapt muncă de partid, și nu doar activitatea aferentă postului de consilier de stat în Cancelaria primului-ministru.

„Atât domnul prim-ministru, cât și doamna consilier de stat vor trebui să lămurească situația creată”

„Atât domnul prim-ministru, cât și doamna consilier de stat vor trebui să lămurească situația creată prin apariția acestui document. Organele de cercetare penală vor trebui să ancheteze în ce măsură activitatea consilierei de stat a fost desfășurată pentru prim-ministrul României sau pentru candidatul la funcția de conducere PNL”, a declarat avocatul Toni Decean.

„Manifestarea convingerilor politice prin emiterea unor acte de serviciu, din postura de funcționar public, este interzisă de Codul Administrativ, iar încălcarea acestor prevederi legale se încadrează în textul de lege ce reglementează abuzul în serviciu. Aceasta încalcare este cu atât mai gravă cu cât funcțiile în discuție sunt ale unor funcționari de grad înalt, iar actele de serviciu au fost emise sub antetul Guvernului României”, a completat avocatul Decean.

Denunțul a fost înregistrat la Structura Centrală a Direcției Naționale Anticorupție.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Impact între un TIR și o mașină, pe Centura București. O persoană a fost rănită

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc, vineri la amiază,  pe Centura București, județul Ilfov. În eveniment au fost implicate un TIR și o mașină.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, vieri după-amiază, circulația a fost întreruptă la kilometrul 13+500 metri, pe DNC B (Centura București), în zona orașului Pantelimon, județul Ilfov.

În eveniment au fost implicate un autoturism și un autotren.

În urma impactului, o persoană a fost rănită ușor.

Se estimează reluarea circulației în 20 minute.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Tânăr de 20 de ani, înecat în Râul Siret

Publicat

Un tânăr de 20 de ani s-a înecat, vineri după-amiază, în Râul Siret. Echipajele de salvare ajunse de urgență la fața locului l-au scos pe tânăr în stare de inconștiență. În ciuda eforturilor depuse de medici, a fost declarat decesul.

Potrivit ISU Suceava, un apel la 112 anunța că o persoană s-a înecat în Râul Siret, pe raza localității Berești.

Au intervenit pompierii militari suceveni, cu o barcă pneumatică și ambulanța SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă).

”După aproximativ 5 minute de la începutul căutărilor, trupul persoanei înecate a fost găsit, recuperat și adus la mal.

Personalul medical l-a preluat și a început imediat manevrele de resuscitare.

Este vorba despre un tânăr, în vârstă de 20 de ani, care a intrat în apă să se scalde”, au declarat reprezentanții ISU Suceava.

În ciuda eforturilor depuse de echipajele de salvare, nu s-a mai putut face nimic pentru tânăr, fiind declarat decesul.

 

Citește mai departe