EVENIMENT
Una din zece persoane infectate cu Omicron a avut anterior Covid. Noua tulpină îi ”vânează” și pe cei care au anticorpi

Conform unei analize realizate de Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Regatul Unit (UKHSA), aproximativ una din 10 persoane infectate cu varianta Omicron au avut anterior Covid-19.
Potrivit INews.co.uk, două treimi dintre persoanele care au avut Omicron au fost infectate anterior cu o tulpină diferită. Aşa că este foarte posibil să ne reinfectăm cu Covid, iar Omicron face acest lucru şi mai probabil să se întâmple.
”Există oameni care au impresia că, după ce au avut o dată Covid-19, vor fi permanent protejaţi, ca şi în cazul rujeolei. Dar cele două virusuri care provoacă aceste infecţii sunt foarte, foarte diferite.
Protecţia împotriva coronavirusului scade în mod natural după o perioadă de timp”, a declarat Dr. William Schaffner, profesor de medicină preventivă şi boli infecţioase la Universitatea Vanderbilt din Nashville.
Orice test pozitiv, pentru oricare dintre variantele Covid-19, apărut în decurs de 90 de zile de la infectarea iniţială este considerat a fi parte a aceluiaşi episod de caz. Acest lucru este posibil din cauza efectelor reziduale ale infecţiei iniţiale.
Reinfectarea cu SARS-CoV-2 este considerată doar atunci când testele pozitive survin după o perioadă mai mare de 90 de zile de la prima infectare.
De ce este reinfectarea atât de comună în cazul Omicron?
Studiile recente din Marea Britanie au sugerat că infecţia anterioară cu coronavirus oferă o protecţie slabă împotriva noii tulpini Omicron. Cercetătorii de la Imperial College din Londra au descoperit că varianta Omicron se sustrage protecţiei oferite de imunitatea dobândită în urma bolii COVID-19 sau vaccinării cu două doze de ser anti-COVID-19.
ExperţIi britanici în sănătate publică susţin că este ”cu siguranţă posibil” să vă infectaţi cu Omicron de mai multe ori, în acelaşi mod în care este posibil să obţineţi mai multe teste pozitive pentru oricare dintre varaintele coronavirusului.
”Nu este clar, în acest moment, ce nivel de imunitate apare după o infecţie cu Omicron. Bănuiesc că în timp, da, probabil că te poţi reinfecta. Dar nu avem încă aceste date, deoarece Omicron există doar din octombrie/noiembrie” explică Dr. Amesh Adalja, cercetător senior la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătăţii din SUA.
Cât de repede te poți reinfecta cu Covid?
Cercetările au arătat că, pentru persoanele care se recuperează de la Covid-19 , imunitatea poate dura între trei luni și câțiva ani , ceea ce face foarte puțin probabil ca cineva să ia virusul de două ori într-o lună – dar nu neapărat imposibil.
Dr. William Schaffner, profesor de medicină preventivă și boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt: „Există oameni care au ideea că, după ce ai o infecție naturală, vei fi protejat permanent împotriva Covid-19, ca și cum ar fi rujeola.
„Dar cei doi viruși care provoacă aceste infecții sunt foarte, foarte diferiți. Protecția împotriva coronavirusului scade în mod natural după o perioadă de timp.”
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 530 de posturi în Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 1 aprilie. Sunt vacante 530 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.
AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE
Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Clădirea direcției de impozite și taxe a Municipiului Alba Iulia, păzită cu echipe de intervenție și monitorizată video

Clădirea de taxe și impozite din Alba Iulia va avea un sistem modern de supraveghere video și alarmă, conectat la un dispecerat și o echipă de intervenție nonstop, din 1 aprilie 2025.
Această măsură ajută la protejarea instituției și face parte dintr-un efort de modernizare și siguranță, realizat împreună cu Poliția Locală.
„Clădirea Direcției Venituri (impozite și taxe) a Municipiului Alba Iulia va fi monitorizată și cu ajutorul unui sistem performant de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. Lara Enache, asistenta medicală de la Spitalul Județean Cluj-Napoca, vindecă trupul prin profesie și sufletul prin poezie

De aproape un deceniu, Lara Enache, asistentă medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, își dedică zilele îngrijirii pacienților, iar serile, scrierii versurilor care ating sufletul cititorilor.
Lara Enache, asistentă medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, își împarte viața între grijă pentru pacienți și pasiunea pentru poezie. După zile pline în Ambulatoriul de Chirurgie Generală, își găsește liniștea în versuri.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Biletele pentru meciul Farul Constanța – Unirea Alba Iulia din sferturile de finală ale Cupei României, la prețuri de FCSB – Lyon

Biletele pentru meciul Farul Constanța – Unirea Alba Iulia din sferturile de finală ale Cupei României au prețuri asemănătoare cu cele pentru manșa tur FCSB – Olympique Lyon, din optimile Europa League.
Meciul din sferturile de finală ale Cupei României, între Farul Constanța și CSM Unirea Alba Iulia se va juca marți, 1 aprilie, de la ora 19:30, pe stadionul central din cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi.
„Prețul biletelor pentru acest meci este următorul: 100 de…
Citește mai mult pe Alba24.ro