Connect with us

EVENIMENT

Una din zece persoane infectate cu Omicron a avut anterior Covid. Noua tulpină îi ”vânează” și pe cei care au anticorpi

Publicat

omicron

Conform unei analize realizate de Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Regatul Unit (UKHSA), aproximativ una din 10 persoane infectate cu varianta Omicron au avut anterior Covid-19.

Potrivit  INews.co.uk, două treimi dintre persoanele care au avut Omicron au fost infectate anterior cu o tulpină diferită. Aşa că este foarte posibil să ne reinfectăm cu Covid, iar Omicron face acest lucru şi mai probabil să se întâmple.

”Există oameni care au impresia că, după ce au avut o dată Covid-19, vor fi permanent protejaţi, ca şi în cazul rujeolei. Dar cele două virusuri care provoacă aceste infecţii sunt foarte, foarte diferite.

Protecţia împotriva coronavirusului scade în mod natural după o perioadă de timp”, a declarat Dr. William Schaffner, profesor de medicină preventivă şi boli infecţioase la Universitatea Vanderbilt din Nashville.

Orice test pozitiv, pentru oricare dintre variantele Covid-19, apărut în decurs de 90 de zile de la infectarea iniţială este considerat a fi parte a aceluiaşi episod de caz. Acest lucru este posibil din cauza efectelor reziduale ale infecţiei iniţiale.

Reinfectarea cu SARS-CoV-2 este considerată doar atunci când testele pozitive survin după o perioadă mai mare de 90 de zile de la prima infectare.

De ce este reinfectarea atât de comună în cazul Omicron?

Studiile recente din Marea Britanie au sugerat că infecţia anterioară cu coronavirus oferă o protecţie slabă împotriva noii tulpini Omicron.   Cercetătorii de la Imperial College din Londra au descoperit că varianta Omicron se sustrage protecţiei oferite de imunitatea dobândită în urma bolii COVID-19 sau vaccinării cu două doze de ser anti-COVID-19.

ExperţIi britanici în sănătate publică susţin că este ”cu siguranţă posibil” să vă infectaţi cu Omicron de mai multe ori, în acelaşi mod în care este posibil să obţineţi mai multe teste pozitive pentru oricare dintre varaintele coronavirusului.

”Nu este clar, în acest moment, ce nivel de imunitate apare după o infecţie cu Omicron. Bănuiesc că în timp, da, probabil că te poţi reinfecta. Dar nu avem încă aceste date, deoarece Omicron există doar din octombrie/noiembrie” explică Dr. Amesh Adalja, cercetător senior la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătăţii din SUA.

Cât de repede te poți reinfecta cu Covid?

Cercetările au arătat că, pentru persoanele care se recuperează de la Covid-19 , imunitatea poate dura între trei luni și câțiva ani , ceea ce face foarte puțin probabil ca cineva să ia virusul de două ori într-o lună – dar nu neapărat imposibil.

Dr. William Schaffner, profesor de medicină preventivă și boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt: „Există oameni care au ideea că, după ce ai o infecție naturală, vei fi protejat permanent împotriva Covid-19, ca și cum ar fi rujeola.

„Dar cei doi viruși care provoacă aceste infecții sunt foarte, foarte diferiți. Protecția împotriva coronavirusului scade în mod natural după o perioadă de timp.”

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni din Alba Iulia. Șoferița a plecat de la locul accidentului

Publicat

69542889 696068144241826 669627118463746048 n wm.jpg

O femeie din Alba Iulia care a provocat un accident rutier a fost identificată de polițisti, după ce a plecat de la fața locului. Reprezentanții poliției au precizat că femeia se afla la volanul unei mașini și în timpul unei manevre de dat cu spatele, a lovit o fetiță de 8 ani, care trecea strada. 

Accidentul rutier s-a petrecut pe strada Toporașilor din Alba Iulia, miercuri, 27 martie 2024.

Cazul a fost sesizat de tatăl minorei, iar incidentul a fost făcut public de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Prima cursă aeriană de la Zurich a aterizat pe Aeroportul Cluj, în premieră absolută. Este operată de Swiss Air

Publicat

swiss 1.jpg

Prima cursă aeriană care leagă Cluj-Napoca de orașul elvețian Zurich a aterizat, joi, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, aceasta fiind operată, în premieră absolută, de compania Swiss International Air Lines de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

Directorul Aeroportului ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că debutul zborurilor Swiss Air Lines va asigura diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horia Constantinescu renunță la funcția de președinte al ANPC după scandalul puiului galben și nominalizarea la Primăria Constanța

Publicat

horia constantinescu renunță la funcția de președinte al anpc după

Horia Constantinescu renunță la funcția de șef al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului.

El a anunțat joi pe o rețea socială că pleacă din instituție după scandalul „puiului galben” și după ce a fost desemnat candidat PSD la Primăria Constanța.

„Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța.

Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare de vânt puternic în Alba. Localitățile vizate

Publicat

cod galben de vânt în mare parte a județului alba.

Meteorologii au emis joi dimineață o nouă avertizare de vânt pentru județul Alba. Este valabilă până la ora 13:00. 

Potrivit ANM, este vizată zona joasă a județului Alba.

Vântul va sufla cu putere în zona localităților: Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Săsciori, Unirea, Jidvei, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Pianu, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Daia Română, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Lunca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe