Connect with us

INTERNAȚIONAL

VIDEO: Premiere de week-end: ”Terminator: Dark Fate”, “Harriet”, “Motherless Brooklyn” şi “The Irishman”

Publicat


Filmul “Terminator: Dark Fate”, cel mai recent episod din franciza “Terminator”, domină în acest sfârşit de săptămâna afişele cinematografelor nord-americane, ce prezintă însă şi alte câteva noutăţi importante, precum peliculele “Harriet”, “Motherless Brooklyn” şi “The Irishman”, cea din urmă în premieră limitată, relatează vineri EFE.

Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger şi James Cameron, de data aceasta ca producător, s-au reîntâlnit după aproape trei decenii de la “Terminator 2: Judgment Day” (1991) pentru acest nou episod al francizei, “Terminator: Dark Fate”, un film regizat de Tim Miller (cunoscut pentru “Deadpool”, 2016, în care mai joacă Mackenzie Davis şi actorii latino-americani Natalia Reyes, Gabriel Luna şi Diego Boneta.

Noul film este o continuare directă la “Terminator 2: Judgment Day” şi face abstracţie de filmele ulterior apărute în această serie cinematografică. Un nou şi letal Terminator (Gabriela Luna) se întoarce din viitor în prezent pentru a o ucide pe Dani Ramos (Natalia Reyes), care va fi ajutată de Grace (Mackenzie Davis) şi Sarah Connor (Linda Hamilton) în această luptă împotriva roboţilor ucigaşi.

Cynthia Erivo este protagonista filmului “Harriet”, o dramă bazată pe fapte reale, în regia lui Kasi Lemmons (“The Caveman’s Valentine”, 2001) şi din a cărei distribuţie mai fac parte Janelle Monáe şi Leslie Odom Jr.

Filmul prezintă povestea lui Harriet Tubman, o afro-americană care a scăpat de sclavie şi s-a implicat trup şi suflet în dezvoltarea mişcării aboliţioniste.

Edward Norton este vedeta aflată atât în faţa, cât şi în spatele camerelor de filmat cu ajutorul cărora a fost turnat “Motherless Brooklyn”, un film în care regizorul şi actorul american a adaptat pentru marele ecran cartea cu acelaşi titlu a scriitorului Jonathan Lethem.

u actori reputaţi în distribuţie precum Bruce Willis, Alec Baldwin, Willem Dafoe, Bobby Cannavale şi Gugu Mbatha-Raw, acest film, a cărui acţiune se petrece la New York în anii ’50, urmează paşii unui bărbat care suferă de sindromul Tourette şi care devine detectiv.

O altă premieră mult aşteptată, deşi va fi prezentată într-un număr limitat de cinematografe, este noul film al regizorului Martin Scorsese, “The Irishman”, în care reputatul regizor a reunit o distribuţie strălucită în frunte cu Robert De Niro, Al Pacino şi Joe Pesci.

Filmul produs de Netflix, dar care va putea fi vizionat pe platforma digitală de abia după 27 noiembrie, reprezintă o reîntoarcere a lui Scorsese la peliculele cu gangsteri în care este vorba nu doar despre relaţii mafiote, ci şi despre relaţii mai profunde, de prietenie şi de familie, care se dezvoltă pe parcursul mai multor decenii. AGERPRES

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

TOP CINEMA Filmul de război ”Midway” intră pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

Publicat

Filmul de război ”Midway” s-a instalat pe prima poziţie a box-office-ului din America de Nord, cu încasări de 17,5 milioane de dolari, devansând alte trei noutăţi, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania de specialitate Exhibitor Relations şi citate de AFP.v

La 18 ani după “Pearl Harbor” (2001), “Midway” revine, cu spectaculoase scene de lupte aeriene, asupra unui alt episod emblematic al celui de-Al Doilea Război Mondial, bătălia navală de la Midway, parte a războiului din Pacific.

Realizat de germanul Roland Emmerich, cunoscut pentru blockbustere ca “Independence Day” (1996), cu o distribuţie de actori reputaţi ca Luke Evans, Patrick Wilson, Dennis Quaid, Ed Skrein, Mandy Moore şi Darren Criss, filmul prezintă această importantă bătălie, după atacul asupra bazei militare de la Pearl Harbor şi înfruntarea cu Japonia – decisivă pentru soarta celui de-al Doilea Război Mondial.

La 39 de ani de la miticul “Shining” (1980), de Stanley Kubrick, continuarea sa, “Doctor Sleep”, cu Ewan McGregor ca protagonist şi Mike Flanagan ca regizor (“Gerald’s Game”, 2017), intră pe locul al doilea în box-office, cu încasări de 14,1 milioane dolari.

În acest sequel, inspirat la rândul său de roman de Stephen King, Danny Torrance, care era un copil în “The Shining”, luptă acum ca adult cu dependenţa de alcool şi cu traumele din copilărie în timp ce încearcă să ajute prin puterile sale telepatice o altă tânără cu puteri extraordinare.

Comedia de familie “Playing With Fire”, cu o distribuţie în care îi regăsim pe John Cena, Keegan-Michael Key şi John Leguizamo, sub comanda regizorului Andy Fickman, completează podiumul cu 12,8 milioane de dolari.

Având ca protagonişti un grup neobişnuit de pompieri, “Playing With Fire” prezintă povestea lui Jake Carson (Cena) care trebuie să se ocupe de trei copii cu riscul de a-şi neglija îndatoririle profesionale.

Pe locul al patrulea regăsim o altă comedie, “Last Christmas”, cu Emilia Clarke şi Henry Golding în rolurile principale, cu 11,6 milioane de dolari încasaţi în trei zile de proiecţii.

Aceste patru new-entry-uri împing cel mai recent lungmetraj din franciza “Terminator” de pe locul întâi pe locul al cincilea în box office. Continuând intriga prezentată în primele două opusuri din seria “Terminator”, lansate în 1984 şi în 1991, noul lungmetraj din această franciză, “Terminator: Dark Fate”, tot cu Arnold Schwarzenegger în rolul unui robot venit din viitor, a trebuit să se mulţumească cu încasări de 10,8 milioane de dolari în acest weekend. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vot în Diaspora: Autoritățile olandeze au amplasat indicatoare în limba română pentru parcarea aproape de secțiile de votare

Publicat

Autorităţile din Olanda au decis să îi ajute pe români să voteze în condiţii civilizate, după incidentele de la alegerile europarlamentare, când mii de români din străinătate au rămas în afara secțiilor de votare, după închiderea urnelor, informează ziarul Alba24.ro.

”Autoritățile olandeze ne-au pregătit indicatoare pentru parcarea aferentă centrului de votare din Amsterdam. Salutăm această inițiativă foarte bună!” scrie într-o postare pe contul de Facebook ”Votăm în Olanda”.

Vezi și  Ordinea candidaților pe buletinele de vot la Alegeri Prezidențiale 2019

Postarea este însoțită și de o fotografie. Se pare că semnele au fost amplasate în Amsterdam.

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un dispozitiv care îi împiedică pe părinţi să îşi uite bebeluşii în autoturisme a devenit obligatoriu în Italia

Publicat

Un dispozitiv care îi împiedică pe părinţi să îşi uite bebeluşii în automobile a devenit începând de joi obligatoriu în Italia, unde nerespectarea acestei prevederi legale atrage o amendă consistentă şi aplicarea unor puncte de penalizare, a anunţat Ministerul Transporturilor din această ţară, citat de AFP.

Ministerul italian a confirmat intrarea în vigoare a unei noi legi care îi obligă pe părinţi, bunici şi însoţitori ai copiilor să monteze pe scaunele speciale destinate pasagerilor cu vârste sub pragul de patru ani un mecanism de alarmă, pentru a evita ca bebeluşii să fie uitaţi în maşină atunci când şoferul coboară din vehicul.

Dispozitivul “va trebui să se activeze automat şi va trebui echipat cu o alarmă, pentru a-l avertiza pe conducătorul auto de prezenţa copilului, graţie unor semnale acustice, vizuale şi cu vibraţii, perceptibile în interiorul şi exteriorul vehiculului”. Dispozitivul poate fi înzestrat şi cu sisteme de expediere automată a unor mesaje de tip SMS sau pe WhatsApp şi de iniţiere a unor apeluri telefonice.

Ministerul italian, care a prevăzut şi un mic ajutor pentru şoferi în valoare de 30 de euro pentru achiziţionarea fiecărui aparat, a reamintit că automobiliştii care transportă copii şi care nu deţin astfel de dispozitive vor comite începând de joi o infracţiune prin încălcarea unei norme a Codului rutier.

Această infracţiune va putea fi pedepsită cu o amendă cuprinsă între 81 şi 326 de euro şi cu aplicarea a cinci puncte de penalizare.

Mai multe echipamente de acest tip, ataşate de cheia de contact a conducătorilor auto, există deja de cinci sau şase ani în Italia şi au început să intre în producţie în urma unor tragedii care au avut loc atunci când mai mulţi bebeluşi au murit după ce au fost uitaţi de părinţii lor în vehicule încuiate, în timp ce dormeau, în zile caniculare. AGERPRES

Citește mai departe

EDUCATIE

Un robot profesor de muzică reprezintă România la concursul internaţional de robotică de la Gyor, în Ungaria

Publicat

Sursa foto: Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" Zalau/facebook.com

Un robot ce imită un profesor de muzică, realizat de doi elevi de la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” (API) din Zalău, va reprezenta ţara noastră la competiţia internaţională de robotică World Robot Olympiad, ce va avea loc în Ungaria, la Gyor, în perioada 8-10 noiembrie.

“Profesorul” Roby, creat de Răzvan Tişa şi Alexandru Contraş, elevi în clasa a XI-a, coordonaţi de profesoara Ana Maria Rus, a obţinut în luna mai locul I la secţiunea Creativitate a Olimpiadei de Robotică “World Robot Olympiad” de la Bucureşti.

Potrivit creatorilor, ce formează echipa Dynamix Robotics, robotul Roby are atribuţiile unui profesor de muzică, respectiv cântă la pian şi predă, fiind realizat din kituri lego şi piesele metalice.

“Acest loc I, obţinut la Olimpiada de Robotică din luna mai, secţiunea creativitate, ne-a dat şansa de a participa în perioada 8-9 noiembrie în Ungaria. Tema pe care ne-am ales-o noi de la secţiunea educaţie inteligentă este robotul inteligent – un profesor de muzică. Acesta ştie să cânte la pian şi să-i înveţe pe elevi să cânte la această pianină. Robotul trebuie să-şi deplaseze mâinile, trebuie să apese pe clape, apoi trebuie să urmărească elevul care cântă la pianină”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, profesorul coordonator Ana Maria Rus.

Robotul are parte de mişcare cu ghidaje, iar apăsarea clapelor se face cu ajutorul unor motoare. El are, asemeni unei fiinţe umane, picioare, corp, mâini şi cap.

“Am mers pe această temă de educaţie muzicală pentru că noi considerăm că se pune prea mult accent pe disciplinele principale, cum ar fi matematica şi româna. Uităm de multe ori de părţile artistice de care avem nevoie pentru a ne simţi bine zi de zi. Robotul poate să interacţioneze cu elevii, vocal, şi mai poate să îi urmărească. De asemenea, Roby poate fi controlat cu ajutorul unui telefon sau laptop”, a afirmat şi Răzvan Tişa, unul din componenţii Dynamix Robotics.

World Robot Olympiad este o competiţie internaţională de robotică şi programare, ce are ca scop apropierea copiilor şi adolescenţilor de ştiinţă şi de a-i încuraja să aleagă ingineria ca profesie. Competiţia este deschisă tinerilor cu vârste cuprinse între 8 şi 25 de ani la patru categorii – Regular, Open, Football şi Advanced Robotics Challenge şi şase grupe de vârstă. AGERPRES

 

 

Citește mai departe