Connect with us

INTERNAȚIONAL

VIDEO: Premiere de week-end: ”Terminator: Dark Fate”, „Harriet”, „Motherless Brooklyn” şi „The Irishman”

PublicatFilmul „Terminator: Dark Fate”, cel mai recent episod din franciza „Terminator”, domină în acest sfârşit de săptămâna afişele cinematografelor nord-americane, ce prezintă însă şi alte câteva noutăţi importante, precum peliculele „Harriet”, „Motherless Brooklyn” şi „The Irishman”, cea din urmă în premieră limitată, relatează vineri EFE.

Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger şi James Cameron, de data aceasta ca producător, s-au reîntâlnit după aproape trei decenii de la „Terminator 2: Judgment Day” (1991) pentru acest nou episod al francizei, „Terminator: Dark Fate”, un film regizat de Tim Miller (cunoscut pentru „Deadpool”, 2016, în care mai joacă Mackenzie Davis şi actorii latino-americani Natalia Reyes, Gabriel Luna şi Diego Boneta.

Noul film este o continuare directă la „Terminator 2: Judgment Day” şi face abstracţie de filmele ulterior apărute în această serie cinematografică. Un nou şi letal Terminator (Gabriela Luna) se întoarce din viitor în prezent pentru a o ucide pe Dani Ramos (Natalia Reyes), care va fi ajutată de Grace (Mackenzie Davis) şi Sarah Connor (Linda Hamilton) în această luptă împotriva roboţilor ucigaşi.

Cynthia Erivo este protagonista filmului „Harriet”, o dramă bazată pe fapte reale, în regia lui Kasi Lemmons („The Caveman’s Valentine”, 2001) şi din a cărei distribuţie mai fac parte Janelle Monáe şi Leslie Odom Jr.

Filmul prezintă povestea lui Harriet Tubman, o afro-americană care a scăpat de sclavie şi s-a implicat trup şi suflet în dezvoltarea mişcării aboliţioniste.

Edward Norton este vedeta aflată atât în faţa, cât şi în spatele camerelor de filmat cu ajutorul cărora a fost turnat „Motherless Brooklyn”, un film în care regizorul şi actorul american a adaptat pentru marele ecran cartea cu acelaşi titlu a scriitorului Jonathan Lethem.

u actori reputaţi în distribuţie precum Bruce Willis, Alec Baldwin, Willem Dafoe, Bobby Cannavale şi Gugu Mbatha-Raw, acest film, a cărui acţiune se petrece la New York în anii ’50, urmează paşii unui bărbat care suferă de sindromul Tourette şi care devine detectiv.

O altă premieră mult aşteptată, deşi va fi prezentată într-un număr limitat de cinematografe, este noul film al regizorului Martin Scorsese, „The Irishman”, în care reputatul regizor a reunit o distribuţie strălucită în frunte cu Robert De Niro, Al Pacino şi Joe Pesci.

Filmul produs de Netflix, dar care va putea fi vizionat pe platforma digitală de abia după 27 noiembrie, reprezintă o reîntoarcere a lui Scorsese la peliculele cu gangsteri în care este vorba nu doar despre relaţii mafiote, ci şi despre relaţii mai profunde, de prietenie şi de familie, care se dezvoltă pe parcursul mai multor decenii. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Ministrul german al sănătăţii estimează când pandemia de COVID-19 se va sfârşi în Germania

Publicat

Ministrul sănătăţii din Germania, Jens Spahn, consideră că pandemia de COVID-19 se va încheia în primăvară când s-ar putea ajunge la o imunitate colectivă în ţara sa, cu condiţia să nu apară noi variante ale coronavirusului împotriva cărora vaccinurile actuale nu sunt eficiente, relatează miercuri EFE.

‘Dacă nu vor apărea noi variante împotriva cărora vaccinurile din prezent nu oferă protecţie, ceea ce este foarte puţin probabil, vom putea ajunge la o imunitate colectivă în primăvară şi vom putea reveni la normalitate’, a declarat Spahn pentru ziarul Augsburger Allgemeine.

‘Întotdeauna se ajunge la o imunitate colectivă, problema este dacă aceasta se realizează prin vaccinare sau prin contaminare. Vaccinarea este calea cea mai sigură’, adaugă el.

Spahn a avertizat că există o probabilitate mare ca oricine refuză să se vaccineze să se infecteze în cele din urmă, menţionând că acest pericol nu trebuie subestimat, în pofida faptului că în Germania cifrele privind numărul cazurilor de infecţie sunt în descreştere.

‘În aceeaşi perioadă a anului trecut am înregistrat de asemenea o ameliorare’, a evocat ministrul, avertizând totodată că ‘toamna şi iarna, când oamenii stau mai mult în spaţii închise, iar sistemul imunitar este mai slăbit, creşte şi riscul de infecţie’.

Potrivit Institutului de virusologie Robert Koch (RKI), incidenţa săptămânală se ridica marţi la 65 de infecţii la 100.000 de locuitori, comparativ cu 68,5 – luni şi 77,9 în urma cu o săptămână.

În ultimele 24 de ore, în Germania au fost raportate 71 de decese asociate COVID-19, comparativ cu 83 cu o săptămână în urmă.

În pofida acestei tendinţe descrescătoare, Spahn a insistat că este prea devreme ca măsurile restrictive să fie ridicate.

‘Dacă nu am avea măsuri de precauţie, unităţile de terapie intensivă ar putea fi saturate din cauza numărului mare de persoane nevaccinate’, a spus ministrul sănătăţii, subliniind că rata vaccinării în Germania este încă scăzută pentru a decreta o ‘zi a libertăţii’ ca în alte ţări: 63% dintre germani sunt vaccinaţi cu schema completă, iar 67% cu cel puţin o doză.

Guvernul german depune eforturi pentru a accelera vaccinarea, confruntându-se cu o stare de scepticism în rândul unei părţi a populaţiei şi cu refuzul categoric din partea mişcării antivacciniştilor.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Numărul deceselor zilnice asociate COVID-19 se menţine la peste 2.000 în Statele Unite

Publicat

Pentru a doua săptămână consecutiv, în Statele Unite, numărul de decese zilnice asociate COVID-19 continuă să rămână peste pragul de 2.000.

Tendinţa alarmantă a fost evidentă în majoritatea zilelor după 8 septembrie, ziua în care numărul deceselor asociate COVID la nivelul întregii ţări a depăşit pragul de 2.000 pentru prima dată din februarie.

Cu 2.331 de noi decese raportate marţi, numărul total al deceselor a crescut la 678.503 la nivelul întregii ţării, conform ultimelor date publicate de Universitatea Johns Hopkins.

Texasul a raportat marţi cel mai mare număr de cazuri – 15.953 – şi cele mai multe decese asociate COVID – 346.

Media săptămânală a deceselor marchează o creştere cu 36% în două săptămâni

Media săptămânală a deceselor asociate COVID – 2.046 – marchează o creştere cu 36% în două săptămâni. Circa 120.778 de cazuri noi au crescut numărul total al infecţiilor de coronavirus la nivelul întregii ţări la 42.413.623.

Conform celor mai recente date publicate de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, în total 182.012.343 de persoane din Statele Unite, sau 54,8% din populaţie, au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului. În total 63,9% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lituania examinează revenirea la obligativitatea măştii în spaţii publice închise, pe fondul creşterii infectărilor

Publicat

Lituania, care a înregistrat în ultimele ore 1.402 cazuri noi de COVID-19 şi nouă decese, a intrat în ”zona neagră”, ce desemnează cea mai gravă situaţie epidemiologică potrivit sistemului naţional de clasificare, relatează miercuri agenţia Xinhua.

În „zona neagră”, rata pe 14 zile a cazurilor raportate de contaminare cu noul coronavirus trece de 500 la 100.000 de persoane, iar proporţia testelor pozitive este peste 10%. Marţi, rata era de 504,5.

Rata de infectare creşte constant în Lituania de la mijlocul lunii iulie, media de cazuri noi înregistrate pe ultimele şapte zile fiind de 1.142, iar media deceselor atribuite coronavirusului fiind de 11 pe zi.

Populaţie totală, inclusiv copii, de aproape 2,7 milioane de oameni

Pe de altă parte, în mica ţară baltică având o populaţie totală, inclusiv copii, de aproape 2,7 milioane de oameni, numărul celor vaccinaţi cu „schema completă” anticoronavirus ajunsese miercuri, potrivit statisticilor oficiale publicate pe site-ul koronastop.lrv.lt, la peste 1,6 milioane.

Din 13 septembrie, certificatul de COVID-19 este obligatoriu în Lituania pentru accesul în centre comerciale mari. Ca rezultat, marile supermarketuri prezente în Lituania, cum sunt Maxima, Rimi, Norfa şi Lidl au raportat scăderi ale încasărilor, oamenii reorientându-se spre magazine mai mici şi cumpărături online, notează Xinhua.

Purtarea măştilor faciale este în continuare recomandată în această ţară, dar guvernul ar putea reintroduce în scurt timp obligativitatea purtătorii ei în spaţiile publice închise. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

MAE a emis o atenționare de călătorie în Italia, grevă națională în transportul aerian

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc în Republica Italiană că mai multe organizații sindicale au anunțat organizarea unei greve naționale la nivelul transportului aerian în data de 24 septembrie 2021.

Astfel, vor fi perturbate zborurile efectuate pe rutele naționale și internaționale, având ca origine sau destinație aeroporturile de pe teritoriul Republicii Italiene.

În acest context, autoritățile italiene recomandă consultarea paginilor de internet ale Ministerului Infrastructurii și Transporturilor (https://www.mit.gov.it/) și Autorității Aeronautice Civile Italiene, precum și site-urile oficiale ale aeroporturilor și ale companiilor aeriene.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe