Connect with us

INTERNAȚIONAL

VIDEO: Premiere de week-end: ”Terminator: Dark Fate”, “Harriet”, “Motherless Brooklyn” şi “The Irishman”

Publicat


Filmul “Terminator: Dark Fate”, cel mai recent episod din franciza “Terminator”, domină în acest sfârşit de săptămâna afişele cinematografelor nord-americane, ce prezintă însă şi alte câteva noutăţi importante, precum peliculele “Harriet”, “Motherless Brooklyn” şi “The Irishman”, cea din urmă în premieră limitată, relatează vineri EFE.

Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger şi James Cameron, de data aceasta ca producător, s-au reîntâlnit după aproape trei decenii de la “Terminator 2: Judgment Day” (1991) pentru acest nou episod al francizei, “Terminator: Dark Fate”, un film regizat de Tim Miller (cunoscut pentru “Deadpool”, 2016, în care mai joacă Mackenzie Davis şi actorii latino-americani Natalia Reyes, Gabriel Luna şi Diego Boneta.

Noul film este o continuare directă la “Terminator 2: Judgment Day” şi face abstracţie de filmele ulterior apărute în această serie cinematografică. Un nou şi letal Terminator (Gabriela Luna) se întoarce din viitor în prezent pentru a o ucide pe Dani Ramos (Natalia Reyes), care va fi ajutată de Grace (Mackenzie Davis) şi Sarah Connor (Linda Hamilton) în această luptă împotriva roboţilor ucigaşi.

Cynthia Erivo este protagonista filmului “Harriet”, o dramă bazată pe fapte reale, în regia lui Kasi Lemmons (“The Caveman’s Valentine”, 2001) şi din a cărei distribuţie mai fac parte Janelle Monáe şi Leslie Odom Jr.

Filmul prezintă povestea lui Harriet Tubman, o afro-americană care a scăpat de sclavie şi s-a implicat trup şi suflet în dezvoltarea mişcării aboliţioniste.

Edward Norton este vedeta aflată atât în faţa, cât şi în spatele camerelor de filmat cu ajutorul cărora a fost turnat “Motherless Brooklyn”, un film în care regizorul şi actorul american a adaptat pentru marele ecran cartea cu acelaşi titlu a scriitorului Jonathan Lethem.

u actori reputaţi în distribuţie precum Bruce Willis, Alec Baldwin, Willem Dafoe, Bobby Cannavale şi Gugu Mbatha-Raw, acest film, a cărui acţiune se petrece la New York în anii ’50, urmează paşii unui bărbat care suferă de sindromul Tourette şi care devine detectiv.

O altă premieră mult aşteptată, deşi va fi prezentată într-un număr limitat de cinematografe, este noul film al regizorului Martin Scorsese, “The Irishman”, în care reputatul regizor a reunit o distribuţie strălucită în frunte cu Robert De Niro, Al Pacino şi Joe Pesci.

Filmul produs de Netflix, dar care va putea fi vizionat pe platforma digitală de abia după 27 noiembrie, reprezintă o reîntoarcere a lui Scorsese la peliculele cu gangsteri în care este vorba nu doar despre relaţii mafiote, ci şi despre relaţii mai profunde, de prietenie şi de familie, care se dezvoltă pe parcursul mai multor decenii. AGERPRES

EVENIMENT

Compania aeriană British Airways suspendă toate zborurile către China din cauza coronavirusului

Publicat

Compania aeriană British Airways şi-a suspendat toate zborurile directe înspre şi dinspre China continentală, după ce autorităţile britanice au avertizat cetăţenii să evite deplasările carte nu sunt necesare în această ţară din cauza epidemiei de coronavirus, informează Reuters.

Pe pagina oficială de internet a companiei aeriene britanice, BA.com, nu sunt afişate curse aeriene directe către China care să fie disponibile în lunile ianuarie şi februarie.

“Prezentăm scuze clienţilor noştri pentru această inconvenienţă, dar siguranţa clienţilor şi a echipajelor noastre este întotdeauna prioritară”, a precizat compania, miercuri, prin intermediul unui e-mail. “Clienţii care urmau să călătorească către sau dinspre China în zilele următoare pot găsi mai multe informaţii pe BA.com”.

Autorităţile din Marea Britanie au recomandat marţi cetăţenilor să călătorească spre China continentală doar dacă este ”absolut necesar” din cauza epidemiei de coronavirus. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Orașul-fantomă Wuhan. Cum arată locul de unde a pornit virusul ucigaș, după ce a fost închis de autoritățile din China

Publicat

wuhan

Orașul Wuhan din China, locul de unde s-a răspândit virusul chinezesc, a fost închis de autorități. Metropola, care are 11 milioane de locuitori, s-a transformat astfel într-un oraș fantomă.

Citește și VIDEO: Stadiul construcției spitalului din China pentru bolnavii infectați cu coronavirus. De patru zile muncitorii lucrează ca furnicile. Când va fi gata

Canalul de televiziune Euronews a difuzat imagini din Wuhan, care pare un oraș părăsit. Străzile sunt pustii, totul pare desprins dintr-un film apocaliptic.

Orașul a fost complet izolat de restul lumii, iar de aici nimeni nu are voie să plece, dar nici să intre. Transportul public nu mai funcționează și, de asemenea, a fost suspendat atât traficul aerian, cât și cel feroviar.

 

Oamenii se tem să mai iasă afară din case și cred că autoritățile nu prezintă adevăratele cifre ale epidemiei.

Rupți de lume, oamenii din Wuhan stau închiși în case, iar seara iasă doar la ferestre, de unde se încurajează reciproc.

Reamintim că miercuri dimineața autoritățile chineze au anunțat că virusul chinezesc a ucis până în prezent 132 de persoane, iar numărul de cazuri confirmate ca fiind infectate a ajuns la 5.974.

Citește mai departe

EVENIMENT

Crește ALARMANT numărul persoanelor decedate din cauza virusului chinzesc. 132 de persoane decedate și aproape 6.000 de cazuri confirmate

Publicat

coronavirus

Numărul deceselor provocate de coronavirus crește alarmant, acesta ajungțnd la 132. De asemenea, a crescut îngrijorător și numărul de cazuri confirmate infectate cu coronavirus, înregistrându-se 5.974 de cazuri confirmate de contaminare în China continentală, cu peste 1.400 mai mult decât cu o zi înainte.

Citește și VIDEO: Stadiul construcției spitalului din China pentru bolnavii infectați cu coronavirus. De patru zile muncitorii lucrează ca furnicile. Când va fi gata

Potrivit datelor oficiale transmise de autoritățile din China, bilanțul anterior, comunicat marți dimineață, indica 106 de decese și 4.515 de cazuri.

Beijingul a fost de acord ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii OMS să trimită experţi internaţionali ”cât mai curând posibil” în China, pentru a ajuta la înţelegerea noului coronavirus şi pentru a ghida răspunsul global la epidemie, a anunţat marţi OMS, relatează agenția Reuters.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Coronavirus: Sute de cetăţeni din UE vor evacuaţi din Wuhan, după ce a fost activat mecanismul UE de protecţie civilă

Publicat

coronavirus

Cel puţin 250 de francezi şi peste 100 de cetăţeni ai altor state membre ale UE vor fi repatriaţi cu două avioane care vor decola din Wuhan, oraşul chinez aflat în carantină din cauza epidemiei cu noul coronavirus, a anunţat marţi Comisia Europeană, care a activat, la cererea Franţei, mecanismul de protecţie civilă al UE, relatează agenţiile AFP şi EFE.

”În timp ce epidemia cu noul coronavirus se intensifică, mecanismul de protecţie civilă al UE a fost activat în urma unei cereri de asistenţă din partea Franţei, pentru a oferi asistenţă consulară cetăţenilor UE în Wuhan”, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

În baza acestui mecanism au fost trimise la Wuhan două avioane pentru operaţiunea de evacuare, dar numai persoanele ”sănătoase ori asimptomatice vor fi autorizate să călătorească”, mai precizează executivul UE.

Cu primul avion vor fi evacuaţi cei circa 250 de cetăţeni francezi, grupul celor din alte state membre ale UE urmând să fie preluat de al doilea avion. Prin activarea mecanismului de protecţie civilă al UE, Comisia Europeană cofinanţează această operaţiune. Prima aeronavă urmează să decoleze din Franţa miercuri dimineaţă, iar a doua în altă zi din cursul acestei săptămâni.

Orice cetăţean european din regiunea respectivă din China, indiferent de naţionalitate, poate solicita repatrierea, arată comunicatul Comisiei Europene. În zilele următoare ar putea fi depuse şi alte cereri de asistenţă.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinanţ, a anunţat că Centrul UE de coordonare a reacţiei la situaţii de urgenţă dialoghează cu statele membre.

Conform cifrelor OMS, citate de EFE, au fost înregistrate 4.428 de cazuri de coronavirus în China, cu 106 decese, în timp ce alţi 45 de pacienţi din 13 ţări au avut rezultate pozitive la testele pentru acest coronavirus. AGERPRES

Citește mai departe