EVENIMENT
Vreme în general caldă în următoarele două săptămâni, cu probabilitate redusă de precipitaţii

Vremea va fi călduroasă în următoarele două săptămâni, cu temperaturi diurne cuprinse între 23 şi 31 de grade, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este redusă în majoritatea regiunilor, conform estimării Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 7 – 20 Septembrie 2020.
Astfel, în Banat, vremea va fi călduroasă în prima zi a intervalului, când în medie temperaturile maxime se vor situa în jurul a 31 de grade, apoi se va răci, urmând ca în data de 8 septembrie să se înregistreze în medie 25 – 26 de grade. Ulterior acestei date, temperatura aerului va creşte uşor, spre maxime de 30 de grade, în medie regională, în data de 13 septembrie. Va urma o răcorire treptată a vremii, astfel încât în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 26 de grade.
În primele două nopţi media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade, apoi temperatura aerului va scădea, urmând astfel ca, în data de 9 septembrie în medie să se înregistreze în jur de 12 grade, apoi va creşte uşor spre 15 grade, în data de 13 septembrie. După această dată, o nouă răcorire a vremii va conduce la scăderea minimelor spre valori în jurul a 12 grade, în medie, la sfârşitul intervalului.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.
În Crişana vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată în prima zi a intervalului, când în medie temperaturile maxime se vor situa în jurul a 29 de grade, apoi se va răci, urmând ca în data de 8 septembrie să se înregistreze în medie 24 de grade. Ulterior acestei date, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, astfel că în data de 13 septembrie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 29 de grade, apoi va urma un proces de răcorire a vremii astfel că în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 25-26 de grade.
Media temperaturilor minime va fi în scădere, de la 14-15 grade în primele două nopţi, spre 11 grade în data de 9 septembrie. După această dată, temperatura aerului va marca o creştere, spre minime de 14 – 15 grade în data de 13 septembrie, apoi va scădea din nou, urmând ca până la sfârşitul intervalului să nu mai depăşească 11-12 grade, în medie regională.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.
În prima zi a intervalului, în Transilvania vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 29 de grade, dar se va răcori pe parcursul zilelor de 8 şi 9 septembrie, când media va fi de 24-25 de grade. Ulterior, temperatura aerului va creşte uşor, astfel încât se vor înregistra în medie maxime de până la 28 de grade în data de 13 septembrie, apoi va scădea spre valori de 23-24 de grade. Media minimelor termice va fi de 13-14 grade în 7 şi 8 septembrie, apoi va avea o tendinţă de scădere uşoară şi treptată, spre valori de 10-11 grade până în data de 14 septembrie.
După această dată temperatura aerului va mai scădea, astfel că până la sfârşitul intervalului de prognoză, media valorilor termice nocturne se va situa în jurul a 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză.
În Maramureş, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată în prima zi a intervalului, media temperaturilor maxime fiind de 28 de grade, apoi se va răci, urmând ca în data de 8 septembrie media temperaturilor diurne să nu mai depăşească 24 de grade, valori totuşi mai ridicate decât mediile multianuale. Ulterior, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, până în data de 13 septembrie, când în medie se vor înregistra 28 de grade, apoi se va răci din nou, până spre 23-25 de grade în ultimele zile de prognoză.
Minimele vor fi în scădere, spre 9-10 grade, în medie, în data de 9 septembrie, pornind de la valori de 13 grade, în primele zile ale intervalului, urmând ca temperatura aerului să crească uşor şi treptat până spre 13 grade în data de 14 septembrie, apoi o nouă răcorire a vremii va face ca spre sfârşitul intervalului să nu se mai depăşească, în medie, valori în jurul a 10 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.
Vremea va fi călduroasă în prima zi şi în Moldova, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 30 de grade, apoi se va răcori în data de 08 septembrie, spre o medie de 23 de grade, urmând o nouă încălzire a vremii, spre maxime de 29 de grade, în data de 10 septembrie. Ulterior acestei date, temperatura aerului va scădea, spre medii ale maximelor de 25 de grade în data de 11 septembrie, apoi va creşte spre valori în jurul a 28 de grade în data de 13 septembrie, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză valorile termice diurne nu vor mai depăşi 22-24 de grade, mediat regional.
Media minimelor termice va fi de 15 grade în primele două nopţi, apoi temperatura aerului va scădea spre medii ale minimelor de 11 grade, în data de 9 septembrie, apoi va creşte uşor spre 14-15 grade, în intervalul 11-15 septembrie. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, tendinţa valorilor termice nocturne va fi de scădere uşoară, astfel încât cele mai coborâte minime se estimează a se înregistra în ultimele zile, când media minimelor se va situa în jurul a 11 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a intervalului de prognoză.
În Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 28 de grade. După data de 8 septembrie, deşi valorile termice diurne vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, până la sfârşitul intervalului de prognoză, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că în ultimele zile media maximelor nu va mai depăşi 23-24 de grade. Media minimelor termice se va situa în general între 14 şi 16 grade, exceptând primele două nopţi, când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 18-19 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.
Şi în Muntenia, în prima zi, vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 31 de grade, după care în zilele de 8 şi 9 septembrie se va răcori uşor, iar media va scădea spre 28 de grade. În intervalul 10-14 septembrie, temperatura aerului va creşte uşor, spre 29 de grade, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză, va marca o scădere treptată, spre medii de 24-25 de grade, când vor caracteriza un regim apropiat de cel normal.
Media minimelor termice se va situa în general între 12 şi 14 grade, exceptând primele două nopţi, când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 15-16 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.
În Oltenia, vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 30-31 de grade, după care în intervalul 9-14 septembrie se va răcori uşor, iar media va scădea spre 29 de grade. În intervalul 15-20 septembrie, temperatura aerului va scădea uşor, spre medii ale maximelor de 25-26 de grade, când vor caracteriza un regim apropiat de cel normal.
În intervalul 7-15 septembrie, media minimelor termice va fi de 15 grade, exceptând noaptea de 7 spre 8 septembrie, când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 16 grade. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, tendinţa valorilor termice nocturne va fi de scădere uşoară, astfel încât media minimelor va fi de 12-13 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.
La munte, regimul termic va marca o scădere uşoară şi treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20 de grade, în prima zi, spre 14 grade la sfârşitul intervalului, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori în medie de 10 grade în primele 2 nopţi, până la 6 grade în ultima noapte.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 7 şi 8 septembrie şi din nou în intervalele 14-16 septembrie, respectiv 18-20 septembrie. AGERPRES

Indiferent că ai sau nu experiență, din postura de parior contează foarte mult euforia pe care o experimentezi atunci când ești în așteptarea unui rezultat sau când te afli la o masă de joc ca să vezi ce anume se va întâmpla. Ne place adrenalina aia care pulsează din euforie și, odată trăită, vrem să o retrăim.
Jocurile de noroc oferă o astfel de emoție, la care revenim când și când, motiv pentru care uneori vrem să încercăm mai multe jocuri, până le…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
UPDATE. Marcel Ciolacu a demisionat din fruntea PSD. Partidul va fi condus de Sorin Grindeanu

Marcel Ciolacu a demisionat marți din fruntea Partidului Social Democrat.
Ciolacu a anunțat încă de luni că își va prezenta demisia din fruntea partidului, în urma unei întâlniri informale cu liderii PSD.
Marcel Ciolacu a demisionat după turul I al alegerilor prezidențiale și din fruntea Guvernului.
Anunțul a fost făcut în Consiliul Politic Naţional al partidului, care s-a reunit marţi. Urmează ca acest consiliu să ia o decizie cu privire la rămânerea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Alin Tișe, la podcastul Cluj24: Puterea reală în partide nu e la președinți, ci la clănțari, cei care deschid toate ușile

Într-un episod al podcastului Contraste de la Cluj24, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vicepreședinte PNL, a făcut declarații tranșante despre modul în care funcționează partidele politice din România. Potrivit acestuia, puterea nu aparține celor cu funcții oficiale, ci unui grup restrâns și informal pe care îi numește „clănțari”.
„Se cheamă clănțari. Așa, între noi. Clănțari vine de la cei care deschid toate ușile. Se află la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sfinții Constantin și Elena 2025. Tradiții și superstiții în 21 mai. Ce nu este bine să faci

Sfinții Constantin și Elena 2025. Pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena.
Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena sunt două figuri fundamentale pentru creștinismul universal. Sărbătoarea este una cu profundă încărcătură religioasă și spirituală, iar tradițiile și obiceiurile legate de această zi sunt respectate de secole în multe regiuni din România.
Potrivit Bisericii Ortodoxe, datorită împăratului…
Citește mai mult pe Alba24.ro