Connect with us

EVENIMENT

Zăpușeală și secetă accentuată. Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 24 iulie 2022

Publicat

canicula nou (2)

Valul de caniculă fără precedent care a lovit vestul Europei face un ocol și, cel puțin pentru moment, nu își trimite temperaturile de foc peste România. În săptămâna care urmează, deși temperaturile cresc de la o zi la alta, nu vor trece de valori de 36 – 38 de grade Celsius.

Marea problemă este reprezentată, însă, de lipsa aproape totală a precipitațiilor.

Citește și România se topește. Val de căldură și disconfort termic accentuat. Cod galben și portocaliu de CANICULĂ

Abia spre sfârșitul săptămânii s-ar putea să vedem câțiva stropi de ploaie. Seceta severă a devenit deja o amenințare gravă nu doar pentru agricultură, ci chiar și pentru accesul nostru la apă.

Citește și: Ploi în fiecare zi. Săptămână bogată în precipitații, în mare parte din țară. Prognoza meteo pentru 1 – 7 august

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 24 iulie 2022. Temperaturi minime:

Intervalul de LUNI, 18 iulie, până MIERCURI, 20 iulie, aduce minime care vor pleca de la 11 – 13, 14 grade prin Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, zonele montane și deluroase (cu 7 – 9 grade pe crestele montane). În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea temperaturi matinale se vor opri spre 17 – 19, 20 de grade.

De JOI, minimele cresc în toată țara, 17 – 18 prin Transilvania, Maramureș, zonele montane, nordul Moldovei, respectv 19 – 21, 22 de grade în restul țării.

VINERI ne aduce o noapte tropicală în toată țara, cu 20 – 22 de grade în cea mai mare parte a țării, iar prin vestul Banatului, sudul Olteniei, nordul Dobrogei chiar spre 24 – 25 de grade.

La fel se anunță și minimele din WEEKEND, cu valori tropicale, de peste 20 de grade, la nivelul întregii țări, spre 24 – 25 de  grade prin Oltenia, vestul Banatului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 24 iulie 2022. Temperaturi maxime:

Săptămâna începe cu maxime plăcute, LUNI vor fi valori de la 23 – 24 de grade prin Maramureș, nordul și centrul Moldovei, respectiv 27 – 29 de grade în restul țării. La munte vom avea temperaturi de la 18 spre 20, 21 de grade, cu 16 – 18 grade pe creste.

Pe parcursul zilei de MARȚI, deja prin Banat, Crișana, sudul Olteniei se vor atinge și 30 – 31 de grade, pentru ca MIERCURI să vorbim la nivelul întregii țări de maxime de la 30 spre 32 – 34 de grade (aceste valori vor fi atinse mai ales prin Banat, Crișana și sudul Olteniei).

Ziua de JOI aduce deja caniculă prin Banat, Crișana (36 – 38 de grade), Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea (34 – 336 de grade, în timp ce prin Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei vor fi ”doar” 31 – 33 de grade.

VINERI mai vorbim de caniculă doar prin sudul Olteniei, Munteniei și Dobrogei (36 – 38 de grade), prin zonele deluroase, sudul Moldovei, nordul Dobrogei Banat se vor atinge 31 – 33 de grade. Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei se opresc la 26 – 28, 29 de grade, iar la munte ne răcorim cu doar 22 – 24 de grade (15 – 16 grade pe creste).

Lucrurile nu se schimbă foarte mult nici SÂMBĂTĂ, în continuare prin Banat, Oltenia vorbim de valori caniculare (34 – 35 de grade), în timp ce în restul țării mercurul din termometre se va opri la 29 – 31, 32 de grade, cu 25 – 27 de grade la munte (19 – 20 pe creste).

Încheiem săptămâna cu o intensificare a valului de caniculă prin vestul și SV țării, astfel că prin Banat, Crișana, Oltenia se vor atinge și 37 – 38 de grade. Restul țării nu trece de 31 – 33, 34 de grade, cei de la munte răcorindu-se la 27 – 29 de grade, cu 21 – 23 de grade pe creste.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 24 iulie 2022. Precipitații:

Din păcate, veștile sunt foarte proaste în ceea ce privește precipitațiile din săptămâna care urmează. Practic, primele precipitații sunt așteptate abia VINERI prin zonele montane, Moldova, și foarte slabe, posibil și prin Transilvania, Muntenia și Dobrogea. Prin nordul Orientalilor, sudul Moldovei, se pot acumula și un 7 – 10 l/mp.

În rest, precipitații slabe sunt posibile mai ales prin zonele montane, averse de vară de scurtă durată. Așadar, o săptămână cu 0 l/mp prin majoritatea zonelor țării, lucru care nu va face decât să accentueze seceta deosebit de gravă care a cuprins marea majoritate a teritoriului agricol al țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 24 iulie 2022. Context sinoptic:

Cu vestul Europei pârjolit de temperaturi extreme, care au atins și chiar depăși t40 de grade prin unele zone, săptămâna care urmează păstrează țara noastră într-o zone mai ferită de aceste excese. Cu o presiune dominant ridicată, asociată dorsalei Anticiclonului Azoric, dar și cu posiblitatea ca un front rece să ne traverseze începând cu ziua de joi, la care adăugăm, cel puțin până joi, și o circulație dinspre NV spre SE, care va trnasporat spre noi un aer polar marin, iată ingredientele care ne vom oferi zile de vară, temperaturi potrivite perioadei, dar care vor ține departe de noi, cel puțin momentan, valorile extreme.

Începând joi și până duminică vom intra pe o circulație atlantică, avansul de aer cald se va intensifica și, cel puțin cu datele de acum, pare că în săptămâna începând cu 25 iulie am putea avea parte de un val mai intens de caniculă.

Sursa: prognozemeteo.ro

Legături utile: Facebook.com/PrognozeMeteo Instagram.com/PrognozeMeteo https://t.me/PrognozeMeteo

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

De ce nu e bine să dăm lapte la pisică, chiar dacă îi place mult. Ce spun studiile

Publicat

15 mai: ziua medicului veterinar. cât de importantă este această

De ce nu e bine să dăm lapte la pisică, chiar dacă îi place mult: Studiile recente demonstrează că majoritatea pisicilor sunt intolerante la lactoză, devenind incapabile să digere acest zahăr după vârsta de 6-12 săptămâni.

Laptele de vacă, plin de lactoză, provoacă la pisici simptome precum diaree, balonare şi dureri abdominale, avertizează specialiştii.

„Diareea cronică poate duce la deshidratare severă şi chiar la deces în cazurile grave”, explică…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Europarlamentarul clujean Rareș Bogdan: România are nevoie de NORMALITATE, echilibru și toleranță! Nu de STALINISM fiscal

Publicat

rares bogdan e1747844148813.jpg

Europarlamentarul clujean Rareș Bogdan se opune creșterii taxelor în România și acuză marea evaziune fiscală ca fiind sursa problemelor economice cu care se confruntă țara. Acesta consideră că România se poate dezvolta în continuare cu ajutorul banilor europeni.

„NU creșteți TVA, există alternative! Nu ajutați forțele anti-europene, anti-occidentale, să ajungă la 50% la viitoarele alegeri! Opriți evaziunea fiscală din produse energetice (1 miliard de euro pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Extrase de carte funciară online GRATUITE, începând cu 2 iunie. Taxele vor fi eliminate complet

Publicat

extrase de carte funciară online gratuite, începând cu 2 iunie.

Extrase de carte funciară online GRATUITE, începând cu 2 iunie. O veste bună pentru toți proprietarii de imobile din România: serviciile de obținere a extraselor de carte funciară devin complet gratuite, inclusiv în sistem online.

De la data de 2 iunie 2025, proprietarii de imobile vor putea obține gratuit extrasele de carte funciară pentru informare și extrasele de plan cadastral pe ortofotoplan și în sistem online, eliminându-se astfel complet taxele pentru aceste servicii.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Lucrările la o conductă de apă blochează de săptămâni întregi o stradă din Baciu: „Alții fac tunel într-o noapte”

Publicat

whatsapp image 2025 05 21 at 10.38.28 scaled.jpeg

O porțiune de aproximativ 200 de metri de drum, care leagă strada Transilvaniei de o zonă de locuințe din comuna Baciu, județul Cluj, este blocată de mai bine de o lună. Locuitorii sunt nevoiți să suporte zilnic disconfortul, fără ca cineva să le poată oferi o explicație clară sau un termen de finalizare.

Terenul a fost decopertat înainte de Paști, iar de atunci, lucrările trenează. Locuitorii sunt revoltați.

„Este o bucată de circa 100-200 de metri care face…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe