Connect with us

EVENIMENT

Coronavirus: Pentru a combate singurătatea din timpul izolării, tot mai mulți australieni adoptă animale de companie

Publicat

Pentru a combate singurătatea izolării impuse pe timpul pandemiei de coronavirus, australienii au început să adopte în număr mare animale de companie, potrivit lui Steve Coleman, director executiv în cadrul Societăţii regale pentru prevenirea cruzimii faţă de animale din statul New South Wales.

„În weekendul care s-a încheiat am constatat o creştere cu circa 300% a adopţiilor pe teritoriul statului nostru, o veste minunată de altfel”, a declarat Coleman pentru Reuters.

Pentru Chris Moysa, o profesoară din Sydney, răspândirea coronavirusului înseamnă zile lungi petrecute în singurătate la domiciliu. Dar asemenea multor alţi australieni, Moysa are acum un nou tovarăş, după ce a l-a adoptat pe Fred, o pisică albă cu pete negre, care era în căutarea unui nou cămin după ce fusese plimbat între o familie adoptivă şi alta.

”Îmi ţine companie, mai e cineva în apropiere, te face să zâmbeşti, se comportă caraghios”, a spus Moysa pentru Reuters.

„Îţi sunt aproape, nu te judecă, îţi oferă dragoste necondiţionată, e imposibil să nu le iubeşti”, a mai spus aceasta.

Măsurile de distanţarea socială impuse în Australia au contribuit la încetinirea propagării epidemiei, rata de creştere a noilor infectări scăzând cu aproape două treimi în decursul unei săptămâni.

Surse: Reuters; Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Care este varianta propusă

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament. Acesta modifică Legea învățământului preuniversitar.

Opțiunea pentru majorarea notei o vor avea absolvenții de liceu care aleg, la cerere, să participe la o nouă sesiune de examen. După reexaminarea pentru mărirea notei, aceasta se modifică doar dacă este mai mare față de cea inițială.

Inițiatorii proiectului susțin că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de urgență la spital

Publicat

smurd 1 e1645038611537.jpg

O elevă de aproximtiv 16 ani a căzut, luni, de la etajul I al școlii la care învață. Un echipaj SMURD a transportat-o la spital cu multiple traumatisme.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, alături de un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, au intervenit pentru a acorda asistență medicală de urgență tinerei, elevă la Liceul de Arte Plastice.

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mircea Hava: Votul din 9 iunie, mai important ca oricând. Europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și instituțiilor europene

Publicat

mircea hava: votul din 9 iunie, mai important ca oricând.

Comunicat Mircea Hava: ”Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că cetățenii Uniunii Europene înțeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales în cheia situației geopolitice actuale și a provocărilor la care trebuie să facem față, împreună.

E un lucru firesc și îmbucurător, e dovada că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Raport OMM: în 2023 a fost un record de zile cu căldură extremă

Publicat

prognoza meteo pe regiuni, până în 3 septembrie: când se

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura resimţită a fost „extremă” pentru organismul uman, din cauza temperaturilor de peste 35 sau chiar 40 de grade Celsius, ale căror efecte asupra oamenilor au fost accentuate de umiditate, absenţa vântului sau de betonul încins, în zonele urbane, relatează luni AFP, Reuters şi dpa, citând un raport al observatorului european Copernicus şi al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe