Connect with us

ACTUALITATE

CARAŞ-SEVERIN: Grup infracţional specializat în cămătărie şi spălare de bani, destructurat de poliţişti

Publicat

bani euro
arhivă foto

Poliţiştii cărăşeni au indisponibilizat peste 200.000 de euro de la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de camătă, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani.

„La data de 18 februarie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Caraş-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat şapte percheziţii, cinci domiciliare şi două la autovehicule, în localităţile Oţelu Roşu, Poiana Mărului, din judeţul Caraş-Severin şi în municipiul Timişoara, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, camătă şi spălare de bani. Au fost ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, aproape 220.000 de euro, peste 860 de dolari, 2.500 lei, înscrisuri şi medii de stocare”, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES, de către IPJ Caraş-Severin.

Din cercetări a reieşit că trei persoane, doi bărbaţi, de 48, respectiv, 21 de ani şi o femeie, de 44 de ani, toţi din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, ar fi oferit, începând cu anul 2010, împrumuturi de bani în afara sistemelor autorizate, către diverşi oameni de afaceri, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din judeţ, pentru care ar fi perceput dobânzi lunare cuprinse între 7% şi 15%.

Pentru a garanta împrumuturile respective, bărbatul de 48 de ani i-ar fi determinat să întocmească, pe numele lui, diverse documente financiar-contabile, ce ar fi atestat, în mod fictiv, vânzarea unor bunuri, în valoare de maximum 5.000 lei, cu scopul de a nu realiza transferuri bancare. Însă, în realitate, valoarea bunurilor respective ar fi fost de zece şi chiar de 20 de ori mai mare. De asemenea, aceeaşi persoană ar fi determinat persoanele împrumutate să întocmească documente notariale de recunoaştere a unor împrumuturi, având ca obiect sume în care ar fi fost cuprinse şi dobânzile (camătă).

Potrivit aceluiaşi comunicat, în situaţia în care aceştia s-ar fi aflat în imposibilitatea de a mai achita ratele lunare, i-ar fi determinat să întocmească contracte de vânzare-cumpărare fictive pentru sume de bani pe care persoana în cauză nu le-ar fi remis niciodată.

Faţă de bărbatul de 48 de ani şi faţă de femeia de 44 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani. AGERPRES / (AS – autor: Paula Neamţu, editor: Marius Frăţilă)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe