Connect with us

EVENIMENT

Crimele de la Caracal. DIICOT: Nu avem încă date despre oasele găsite. Nu ne putem baza doar pe declarațiile inculpatului

Publicat

Procurorul – șef al DIICOT, Felix Bănilă a făcut miercuri declarații legate de cazul crimelor din Caracal. Potrivit acestuia, până în prezent nu sunt nici măcar concluzii preliminare referitoare la testele genetice efectuate pe probele prelevate, scrie ziarul Alba24.ro.

Principalele declarații date de șeful DIICOT.

„Încă de la început vreau să vă spunem că ne exprimăm regretul față de situația în care sunt puse familiile celor două victime. Astăzi dimineață, incuplatul Dincă Gheorghe a fost transferat la Penitenciarul Jilava, pentru a fi efectuată expertiza psihiatrică.

Până la acest moment nu avem nici măcar concluzii preliminare la testele genetice efectuate.

Prioritar este aflarea adevărului și stabilirea adevărului prin probe temeinice. Până nu avem concluzii sau elemente clare că una sau alta din cele două victime ar fi fost ucise, nu putem neglija absolut nicio variantă, nicio pistă din anchetă. 

Ne-am dori, din tot sufletul, să găsim victimele în viață. Nu sunt neglijate niciuna din versiunile din anchetă. Cele două victime sunt date în urmărire națională și internațională.

Avem acele fragmente osoase ridicate de la fața locului, de la care nu am primit niciun rezultat.

Am fost la Craiova și am constatat practic că nu este un butoi în adevăratul sens al cuvântului. Este vorba despre un suport metalic confecționat artizanal de inculpat pentru a arde resturi. În partea inferioară nu are fund, și focul se pune dedesupt. Practic funcționează ca un arzător, ca o sobă improvizată.

Nu putem să ne axăm în exclusivitate pe declarația inculpatului.

S-au efectuat toate cele necesare pentru a ne asigura că victimele nu se află în curtea sau în imobilul inculpatului.

Nu putem neglija nici aspectele de la fața locului. Vreau să afirm că cercetarea la fața locului va fi reluată, pentru că nu este finalizată. Fiind vorba despre o cauză care se desfășoară cu un inculpat aflat în arest, cercetarea trebuie realizată cu inculpatul prezent la fața locului. Nu putem să ne asumăm riscul de a fi acuzați sau suspiciuni că am „plantat” noi la fața locului niște probe.

S-a ridicat de la fața locului toate probele de natură biologică care au putut fi identificate. S-au identificat prezența cel puțin a victimei de 15 ani atât în mașina inculpatului cât și în casa inculpatului.

După ceea ce am văzut în procesele verbale și planșele fotografice de la fața locului, rezultă că nu ar fi vorba despre niște gropi săpate cu foarte puțin timp înainte. Sunt niște tuburi betonate, există un canal săpat cu mult timp în urmă pentru a repara anumite autovehicule, însă în acesta nu a fost identificat nimic.

La momentul în care s-a încercat conducerea în teren a inculpatului pentru a indica locurile, a devenit convuz. Acesta a declarat inițial că pe prima victimă ar fi aruncat-o în Olt, ulterior a declarat că a aruncat-o în Dunăre. Acesta a invocat faptul că deplasarea a făcut-o pe timp de noapte, pe drumul lăturalnice și că nu-și mai amintește traseul parcurs.

După transferul inculpatului în arestul IPJ Dolj vom reîncepe cercetarea la fața locului.

Avem consimțântul inculpatului să fie testat cu testul poligraf.

Reamintim faptul că Procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au cerut de la DIICOT Craiova dosarele crimelor din Caracal în copie certificată. Se deschide anchetă asupra procurorilor implicați.

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a transmis că la data de 31 iulie 2019, ora 14.00, Felix-Oliver Bănilă, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, va susține la sediul instituției din Bucureşti o declarație de presă.

Sursa: Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Lanțul de magazine celebru care vine în România. S-a inspirat din succesul Lidl și Kaufland și vrea să le ia fața

Publicat

lanțul de magazine celebru care vine în românia. s a inspirat

Un nou lanț celebru de magazine vine în România. Fondatorul a anunțat că, inspirat de succesul pe care l-au avut Lidl și Kaufland la noi în țară, are planuri uriașe de dezvoltare, promițând deschiderea a nu mai puțin de 14 centre până la finalul acestui an. Omul de afaceri are de gând să devină „numărul unu, lider de piață”. Câte locuri de muncă se pun la bătaie pentru cei interesați.

Un nou lanț de magazine vine în România

Un lanț german de magazine, celebru în Europa, vine în România cu planuri mari. Povestea Fressnapf a început acum aproape trei decenii, când Torsten Toeller vizita Statele Unite ale Americii. S-a întors în țara natală cu un vis în care puțini au crezut, dar la care nu a renunțat până nu l-a transformat într-o realitate ce îi aduce profituri considerabile.

„Am…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aliați ai lui Putin își exprimă îngrijorarea cu privire la „excesele” mobilizării

Publicat

rusia

Duminică, doi parlamentari ruși au adresat o serie de plângeri cu privire la campania de mobilizare din Rusia, ordonând oficialilor regionali să controleze situația și să rezolve rapid „excesele” care au alimentat furia publică, scrie Reuters.

Prima mobilizare militară din Rusia de la cel de-al Doilea Război Mondial a declanșat proteste în întreaga țară și a determinat fuga unei mulțimi de bărbați de vârstă militară, provocând blocaje la frontiere și epuizarea zborurilor.

Mai multe rapoarte au documentat, de asemenea, modul în care persoanele care nu au efectuat serviciul militar au primit documente de recrutare – contrar garanției ministrului apărării, Serghei Șoigu, potrivit căreia doar cei cu abilități militare speciale sau experiență de luptă vor fi chemați la datorie – ceea ce a determinat chiar și personalități ultra loiale pro-Kremlin să își exprime public îngrijorarea.

Cei mai importanți doi parlamentari ruși, ambii aliați apropiați ai lui Putin, și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care se desfășoară campania de mobilizare.

 

Aliați ai lui Putin își exprimă îngrijorarea cu privire la „excesele” mobilizării: excese absolut inacceptabile

 

Valentina Matviyenko, președinta Camerei superioare a Rusiei, Consiliul Federației, a declarat că are cunoștință de rapoartele privind convocarea unor bărbați care nu ar trebui să fie eligibili pentru recrutare.

„Astfel de excese sunt absolut inacceptabile. Și, consider că este absolut corect că ele declanșează o reacție fermă în societate”, a declarat ea într-o postare pe aplicația Telegram.

Într-un mesaj direct către guvernatorii regionali din Rusia – despre care a spus că au „responsabilitatea deplină” pentru punerea în aplicare a convocării – ea a scris: „Asigurați-vă că punerea în aplicare a mobilizării parțiale se realizează în conformitate deplină și absolută cu criteriile descrise. Fără nicio greșeală”.

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, camera inferioară a Rusiei, și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea într-o postare separată.

„Se primesc plângeri”, a spus el. „Dacă se face o greșeală, este necesar să o corectăm … Autoritățile de la fiecare nivel ar trebui să își înțeleagă responsabilitățile”.

Aliați ai lui Putin își exprimă îngrijorarea cu privire la „excesele” mobilizării: 300.000 de ruși vor fi chemați la arme

Oficialii spun că 300.000 de ruși vor fi chemați la arme. Kremlinul a negat de două ori că intenționează de fapt să înroleze mai mult de un milion de oameni, după două rapoarte separate în mass-media pe această temă.

Grupurile pentru drepturile omului spun că peste 2.000 de persoane au fost reținute la mitingurile împotriva mobilizării din zeci de orașe până acum în această săptămână, iar duminică s-au înregistrat deja mai multe proteste în Orientul Îndepărtat al Rusiei și în Siberia. MEDIAFAX

Sursa foto: captura video de la proteste

Citește mai departe

EVENIMENT

Ancuța Bodnar și Simona Radiș sunt reginele lumii. Victorie și la 8+1. A venit și tortul pe podium la canotaj

Publicat

ancuța bodnar și simona radiș sunt reginele lumii. victorie și

Aur, din nou, pentru sportivii de la noi din țară, iar imnul României a fost cântat pentru a patra oară la campionatul de la Racice. Ancuța Bodnar și Simona Radiș sunt reginele lumii, iar reușita lor a fost urmată de o victorie și la 8+1 feminin. Au fost momente emoționante pe podium, unde a ajuns și un tort special pentru campioana care a împlinit astăzi vârsta de 24 de ani.

Tortul a ajuns pe podiumul de la canotaj

Final incredibil pentru sportivii din România în cea de-a opta și ultima zi a competiției de la Racice. Delegația țării noastre a obținut, în total, patru medalii de aur.

Au fost momente pline de emoții după victoria obținută de Ancuța Bodnar și Simona Radiș. Cele două au ascultat imnul țării, de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu mâna la inimă. Tot pe podium a ajuns și un…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu VIOLENT în Craiova. O mașină a fost distrusă de flăcări

Publicat

auto

O mașină a fost mistuită de flăcări duminică, în Craiova.

auto

 

Incendiul la autoturism a izbucnit pe strada Dezrobiri.

Au intervenit pompierii din Craiova cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Nu s-au înregistrat victime.

A ars autoturismul în proporție de 70% , cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric.

Citește mai departe