Connect with us

EVENIMENT

EMA a autorizat două tratamente anti-COVID-19 bazate pe anticorpi monoclonali

Publicat

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că a autorizat utilizarea pe piaţa Uniunii Europene a două tratamente anti-COVID-19 bazate pe anticorpi monoclonali, informează agenţiile de presă internaţionale.

EMA a precizat într-un comunicat că a aprobat un tratament dezvoltat de compania americană Regeneron în colaborare cu grupul farmaceutic elveţian Roche, denumit Ronapreve, şi un alt tratament conceput de compania sud-coreeană Celltrion, denumit Regkirona.

„Ronapreve şi Regkirona sunt primele medicamente pe bază de anticorpi monoclonali care au primit un aviz pozitiv împotriva COVID-19”, au anunţat reprezentanţii agenţiei europene, al cărei sediu general se află la Amsterdam.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că autorizarea celor două medicamente reprezintă o etapă importantă în combaterea pandemiei de COVID-19, în contextul în care Uniunea Europeană se baza până în prezent pe patru vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus.

Tratamente promiţătoare care sunt dezvoltate în cadrul strategiei noastre terapeutice împotriva COVID-19

„Odată cu creşterea numărului de infectări în aproape toate ţările membre ale UE, este liniştitor să vedem că dispunem de mai multe tratamente promiţătoare care sunt dezvoltate în cadrul strategiei noastre terapeutice împotriva COVID-19”, a adăugat Stella Kyriakides într-un comunicat.

„Astăzi, am făcut un pas important către obiectivul nostru de a autoriza până la cinci noi tratamente în UE până la sfârşitul anului”, a mai spus comisarul european pentru Sănătate.

EMA a precizat că profilul de siguranţă pentru ambele tratamente este favorabil

EMA a precizat că profilul de siguranţă pentru ambele tratamente este favorabil şi că au fost constatate doar un număr redus de reacţii adverse după administrarea lor intravenoasă.

Cocktailul de anticorpi, dezvoltat de Regeneron-Roche, Ronapreve, a fost autorizat de comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA pentru tratarea adulţilor şi a adolescenţilor care nu necesită suport de oxigen şi care sunt predispuşi la un risc sporit de a dezvolta forme severe de COVID-19.

În schimb, tratamentul Regkirona a fost recomandat doar adulţilor aflaţi în condiţii similare.

Deşi evaluarea cererilor oficiale privind autorizarea acestor două tratamente era încă în curs de desfăşurare, Ronapreve şi Regkirona erau deja disponibile pentru anumiţi pacienţi din Uniunea Europeană, întrucât EMA a asistat câteva state europene care au testat utilizarea lor timpurie în anumite cazuri.

Autorizarea lor de către EMA era iminentă în contextul creşterii bruşte a infectărilor din Europa

Potrivit Reuters, autorizarea lor de către EMA era iminentă în contextul creşterii bruşte a infectărilor din Europa şi marchează prima aprobare a unui tratament anti-COVID-19 de pe acest continent după autorizarea condiţionată a medicamentului Remdesivir, produs de Gilead, în 2020.

Anticorpii reprezintă una dintre bazele sistemului imunitar uman. Confruntându-se cu prezenţa unui element periculos, precum un virus, corpul nostru produce anticorpi în mod natural pentru a repera şi a combate agentul „invadator”.

Principiul general al anticorpilor de sinteză constă în selecţionarea anticorpilor naturali şi reproducerea lor pe cale artificială, pentru a fi administraţi apoi în cadrul unui tratament, de obicei printr-o perfuzie. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe