Connect with us

EVENIMENT

Evaziune fiscală, firme de ridesharing și achiziții fictive; 17 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale

PublicatPoliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează miercuri, 11 noiembrie, 17 percheziţii, pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală cu mărfuri importate din China şi Turcia, în acest caz fiind implicate şi firme de ridesharing, care au achiziţionat fictiv bunuri şi servicii de la societăţi de tip fantomă.

Conform Poliţiei Române, acţiunea reprezintă o continuare a unei investigaţii din luna iulie, când au fost efectuate alte 15 percheziţii domiciliare.

Acţiunea din luna iulie a vizat mai mulţi cetăţeni români bănuiţi că, începând cu luna ianuarie 2019, ar fi creat un mecanism evazionist, destinat sustragerii de la achitarea debitelor fiscale aferente comercializării pe piaţa internă a produselor (textile, încălţăminte şi articole de uz casnic) importate din Turcia şi China.

În paralel cu activităţile ce privesc importurile de mărfuri din Turcia şi China, urmate de crearea unor lanţuri de tranzacţionare fictive prin care se asigurau sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul de stat, persoanele implicate ar fi pus la dispoziţie societăţile pe care le controlau pentru emiterea de facturi având ca obiect operaţiuni fictive, în general, prestări de servicii şi lucrări de construcţii.

Poliţiştii spun că, pentru a ascunde originea ilicită a sumelor de bani provenite din evaziune fiscală, au fost create circuite financiare între societăţi de tip fantomă, în final banii fiind retraşi în numerar.

Astfel, mai multe societăţi comerciale ce activează în domeniul transportului alternativ/ridesharing, în domeniul construcţiilor, precum şi societăţi ce desfăşoară activităţi de comerţ cu paleţi, şi-ar fi înregistrat în contabilitate şi ar fi declarat organelor fiscale, în cursul anului 2019, cheltuieli cu achiziţii de bunuri şi servicii fictive de la societăţi de tip fantomă, în valoare de aproximativ 8 milioane de lei, prejudiciul total cauzat fiind de circa 2 milioane de lei.

La acţiune participă poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi IPJ Buzău, precum şi 6 echipe SIAS – IGPR şi SAS Ilfov. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Ziua podului Giurgiu-Ruse. Când nu vor plăti șoferii tariful de trecere

Publicat

giurgiu
Arhivă foto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că mașinile care vor trece peste podul peste Dunăre duminică nu vor plăti tariful de trecere.

Potrivit unui comunicat al companiei, nu vor plăti tariful de trecere mașinile care se deplasează pe sensul Giurgiu-Ruse.

„Duminică, 20.06.2021, vehiculele rutiere de transport persoane (autoturisme), cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto, care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse, vor fi scutite de achitarea tarifului de trecere”, a transmis CNAIR.

Ziua de 20 iunie a fiecărui an este declarată „Ziua Podului”, în care autoturismele pot trece fără achitarea tarifului.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod roșu de vreme severă în alte două județe ale României, până la miezul nopții

Publicat

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă imediată, Cod roşu de ploi și vijelii, valabilă între orele 21.00 – 0.00 pentru mai multe zone din Bacău și Vrancea.

Avertizarea vizează localitățile Dărmănești, Oituz, Asău, Agăș, Mănăstirea Cașin, Ghimeș-Făget, Slănic-Moldova, Zemeș, Palanca, Brusturoasa din Bacău și Vizantea-Livezi, Câmpuri, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistorești, Paltin, Paulești, Negrilești, Bârsești din Vrancea.

Se vor semnala averse torențiale ce vor acumula în general 30…45 l/mp, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În aceste zone s-au acumulat deja în medie 70…80 l/mp de apă. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Galați. Un bărbat a murit după ce a căzut într-o canalizare plină cu apă

Publicat

Un bărbat a murit după ce a căzut într-o canalizare plina cu apă din orașul Galați. În zonă în care s-a produs incidentul se fac modernizări ale infrastructurii, iar canalizarea și șanțurile din apropiere au fost inundate în urma precipitațiilor de vineri.

Potrivit reprezentanților ISU Galați, apelul la 112 a fost făcut de o femeie care a văzut bocancii victimei în groapa cu apă.

Pompierii și un echipaj medical s-au deplasat la locul indicat, dar trupul a fost scos din canalizare de trecători.

În ciuda manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul victimei chiar la fața locului.

Bărbatul nu a fost identificat, iar polițiștii au început o anchetă pentru a afla cum s-a produs incidentul. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Varianta Delta a coronavirusului este pe cale să devină dominantă la nivel global

Publicat

Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2, detectată prima dată în India şi prezentă la ora actuală în cel puţin 70 de ţări, este pe cale să devină dominantă în lume din cauza capacităţii ei sporite de transmitere, a avertizat vineri directoarea pentru cercetare ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE.

Varianta indiană a coronavirusului (denumită de OMS varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

Potrivit Public Health England (PHE), circa 99% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate în prezent în Marea Britanie corespund variantei Delta, care în această ţară a luat locul ca variantă dominantă variantei Alfa, cea care a provocat ultimul val epidemic.

În Germania deocamdată numai circa 6% din cazurile de COVID-19 sunt cu varianta Delta, dar directorul Institutului german de boli infecţioase Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat vineri că ”întrebarea nu este ‘dacă’, ci ‘când’ ” ea va deveni dominantă de asemenea în această ţară, lucru care în opinia lui s-ar putea întâmpla până la toamnă.

Experţii OMS consideră că evoluţia pandemiei încă este foarte dinamică, din cauza diferitelor variante aflate în circulaţie, şi este nevoie de mai multe cercetări asupra vaccinurilor folosite pentru a determina eficacitatea lor faţă de această evoluţie a coronavirusului SARS-CoV-2.

OMS atrage atenţia în acest timp că relaxarea restricţiilor antiepidemice sau declararea prematură a unei victorii împotriva pandemiei riscă să contribuie la răspândirea şi mai accentuată a variantei indiene.AGERPRES

Citește mai departe