Connect with us

ACTUALITATE

Rata mortalității infantile e îngrijorătoare în Tulcea

Publicat

Rata mortalității infantile în județul Tulcea (14,8 la mia de copii născuți vii) este de aproape trei ori mai mare față de media națională (5,8 la mia de copii născuți vii), anunță Salvați Copiii România.

Organizația începe în regiune un amplu program de combatere a mortalității infantile atât prin dotarea cu aparatură medicală vitală a Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, cât și prin servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) dedicate mamelor, gravidelor, gravidelor minore și copiilor până în 5 ani, în comunitățile vulnerabile, scrie MEDIAFAX.

Astfel, medicii de la Spitalul Județean de Urgență Tulcea vor avea la dispoziție un incubator, un analizor mobil de gaze sanguine cu 500 de cartușe, patru seringi automate, două pulsoximetre, patru cântare, trei aspiratoare chirurgicale și un sterilizator cu aer cald, în valoare totală de 35.000 de euro.

Prin echipamentele donate de organizație în ultimii trei ani Secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Tulcea, a crescut calitatea serviciilor medicale, fapt care a condus la o scădere a mortalității perinatale (primele șapte zile de viață).

În anul 2019, la maternitatea din Tulcea s-au născut 882 de copii, dintre care 97 de prematuri și 61 de nașteri în rândul mamelor sub 18 ani. Anul trecut au avut loc 933 de nașteri, dintre care 107 nașteri premature și 58 de nașteri în rândul minorelor.

De asemenea, pentru a contribui la reducerea mortalității infantile din județul Tulcea, Salvați Copiii a decis să extindă programul Sănătatea mamei și a copilului în zonele defavorizate din județ. Astfel, vor fi asigurate servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) la nivel local pentru mame, gravide, gravide minore și copii până în 5 ani, care vor primi suport socio-medical prin facilitarea accesului la servicii de sănătate, de planificare familială și asistență pediatrică.

Până în prezent, 56.000 de beneficiari (mame, gravide, copii 0-5 ani) au fost susținuți în cadrul programului.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

AJOFM Botoșani: Lansarea proiectului „Tineri NEETs în acţiune-TIN ACT”

Publicat

ajofm botoșani: lansarea proiectului „tineri neets în acţiune tin act”

Publicitate

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Botoșani, în calitate de Lider, împreună cu ASOCIAŢIA „INSTITUTUL PENTRU PARTENERIAT SOCIAL BUCOVINA” în calitate de Partener, anunță lansarea proiectului „Tineri NEETs în acţiune-TIN ACT” – cod SMIS 337798.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European Plus – Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021 – 2027 și a fost depus în cadrul Apelului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 39 de ani, din Răchiți, și-a bătut nevasta și a primit interdicție de a intra în casă timp de 5 zile

Publicat

un bărbat de 39 de ani, din răchiți, și a bătut

Publicitate

Ordin de protecție emis de către polițiști pentru violență în familie

La data de 1 iulie 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani  au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Răchiți, pentru faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul unui conflict, ar fi agresat-o fizic pe soția sa.

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul are…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Medicii atrag atenția asupra scăderii vârstei persoanelor care suferă de accidente vasculare cerebrale

Publicat

botoșani: medicii atrag atenția asupra scăderii vârstei persoanelor care suferă

Publicitate

Vârsta persoanelor care suferă accidente vasculare cerebrale (AVC) a scăzut până la 35 de ani, a declarat, miercuri, medicul neurolog Cristina Luchian de la Spitalul Județean de Urgență ‘Mavromati’ Botoșani.

Potrivit sursei citate, în 2024 au fost înregistrate la unitatea medicală din Botoșani aproximativ 700 de cazuri de AVC, fie ischemic, fie hemoragic. Înmulțirea numărului de astfel de cazuri este pusă pe seama modului de viață.

‘Cea mai…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când pot angajații declanșa un conflict colectiv de muncă? Tot ce trebuie să știi

Publicat

când pot angajații declanșa un conflict colectiv de muncă? tot

Publicitate

Conflictul colectiv de muncă apare atunci când între angajați și angajatori intervin neînțelegeri legate de negocierea, desfășurarea sau încheierea contractelor ori acordurilor colective de muncă.

Legea garantează lucrătorilor dreptul de a iniția astfel de conflicte în contextul negocierilor contractuale. Totuși, revendicările care necesită modificarea legislației sau adoptarea unor acte normative nu pot face obiectul unui conflict…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe