Connect with us

ACTUALITATE

Sute de români au făcut COVID-19 după rapel

Publicat

Aproape 4.000 de români s-au infectat cu SARS-CoV-2 după ce au primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, iar alte 446 au făcut COVID-19 după rapel. Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat măsurile restrictive trebuie păstrate.

După prima doză de vaccin, în perioada 27 decembrie 2020 – 21 februarie 2021, un număr de 3.969 de persoane, reprezentând 0,49% din numărul persoanelor vaccinate cu prima doză, au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 a declarat, în conferință de presă, că 95% dintre aceste persoane au fost vaccinate cu vaccinul produs de BioNTech Pfizer, 4,6% cu vaccinul produs de Moderna și 0,4% vaccinate cu vaccinul produs de compania AstraZeneca.

„Mediana timpului scurs de la momentul vaccinării până la momentul în care a fost depistată această infecție a fost de 7 zile, ceea ce înseamnă că persoanele respective au fost diagnosticate în intervalul de timp în care nu a apărut nivelul de anticorpi la un titlul protector și, de asemenea, foarte probabil vorbim de situații în care acele persoane erau fie în perioada de incubație la momentul vaccinării, fie au fost în fază de infecție asimptomatică sau au fost expuse ulterior momentului vaccinării, având în vedere că perioada de incubație pentru infecția cu SARS-CoV-2 e cuprinsă între 2 și 14 zile. Atragem atenția asupra continuării respectării măsurilor de prevenție cunoscute atât înainte, cât și după vaccinare, pentru a obține beneficii maximale în următoarea perioadă”, spune Gheorghiță.

Potrivit acestuia, 1.052 de persoane dintre cele diagnosticate cu infecție SARS-CoV-2 după administrarea primei doze s-au prezentat deja pentru efectuarea dozei de rapel. 4,3% dintre ele, aproximativ 172 de persoane, au efectuat cea de-a doua doză în primele două săptămâni de la momentul vindecării infecției, iar restul de 880 de persoane au fost vaccinate după un interval de 2 săptămâni de la momentul vindecării.

În ceea ce privește numărul persoanelor diagnosticate cu infecție SARS-CoV-2 după administrarea celei de-a doua doză, în perioada 17 ianuarie – 21 februarie, au fost 446 de cazuri, reprezentând 0,08% din totalul persoanelor vaccinate cu rapel.

Toate aceste persoane au fost vaccinate cu vaccinul produs de compania BioNTech Pfizer, a spus dr. Gheorghiță.

„Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze și până la data confirmării infecției a fost de 4 zile. Reamintesc faptul că beneficiile vaccinării ating valoarea maximă la cel puțin 7 – 10 – 14 zile, în funcție de tipul vaccinului, după administrarea celei de-a doua zile. Accentuez importanța respectării măsurilor de prevenție, pentru că altfel putem avea acel fals sentiment de siguranță și să ne expunem în diverse circumstanțe infecției cu SARS-CoV-2”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Sursă: Mediafax

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Cum a păstrat Mang șefia PSD Bihor și de ce transmite relaxat adversarilor din partid că „pot organiza câte puciuri doresc”

Publicat

psd 28062022.jpg

După un puci eșuat, lupta pentru putere în PSD Bihor a fost tranșată. La puțin timp după ce primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza, a adunat o listă de semnături pentru debarcarea președintelui Ioan Mang de la conducerea organizației județene, acesta a obținut o victorie pentru rămânerea sa în funcție. Urmarea? Edilul comunei de lângă Oradea nu va fi președinte interimar, iar Mang își va „pregăti un coleg” cu care va „face echipă” din toamnă.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Boris Johnson: ”Dacă Putin ar fi fost femeie, ceea ce, evident, nu este, nu cred că ar fi început un război nebun, macho în Ucraina”

Publicat

boris johnson

Premierul britanic Boris Johnson consideră că, dacă preşedintele rus Vladimir Putin ar fi fost femeie, nu ar fi declanşat acest război ”nebun, macho” în Ucraina, potrivit DPA.

În acelaşi timp, şeful guvernului britanic a constatat că, în timp ce liderii G7 (Grupul celor mai puternice şapte economii ale lumii) vor cu ‘disperare’ ca războiul din Ucraina să se termine, nu există pe moment o ‘posibilă înţelegere’.

Exprimându-se după summitul G7, care s-a încheiat marţi în Bavaria, Boris Johnson a declarat pentru postul de televiziune german ZDF: ”Dacă Putin ar fi fost femeie, ceea ce, evident, nu este, însă dacă ar fi fost, chiar nu cred că ar fi început un război nebun, macho – invazia şi violenţa în modul în care a făcut-o”.

‘Dacă vreţi un exemplu de masculinitate toxică, asta este ceea ce face el în Ucraina’, a spus Johnson, adăugând că ‘aveţi nevoie de mult mai multe femei în funcţii de conducere’.

Totodată, premierul britanic a spus că reuniunea la vârf a G7 a fost ‘incredibilă’ întrucât liderii celor şapte puteri ‘s-au apropiat din ce în ce mai mult’.

‘Logica este că da, desigur, toţi vor ca războiul să se termine, vor cu disperare ca războiul să se încheie, dar nu există o posibilă înţelegere. Putin nu face o ofertă de acord, (preşedintele ucrainean Volodimir) Zelenski nu poate face o ofertă de acord’, constată Johnson.

Occidentul trebuie să sprijine Kievul în strategia sa militară pentru a ajuta la schimbarea dinamicii conflictului şi a obţine pentru Zelenski ‘cea mai bună poziţie posibilă de a negocia când şi dacă se va ajunge la discuţii în cele din urmă’, a spus prim-ministrul britanic.

‘Noi dorim într-adevăr să le oferim ucrainenilor o rezistenţă strategică’, a adăugat el.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Ruslan, refugiat la Cluj din Harkov. După trei luni i-a dispărut frica. Așteaptă să se întoarcă acasă. Руслан, біженець

Publicat

ruslan e1656429505721.jpg

Asociația Cluj24 și Fundația Comunitară Cluj, cu sprijinul OXFAM, lansează de la 1 iunie campania ”Cluj pentru Ucraina”, al cărei scop este prezentarea refugiaților ucraineni stabiliți în județul nostru prin articole în limbile română și ucraineană.

Ruslan este un tânăr ucrainean în vârstă de 18 ani din Harkov, care s-a refugiat la Cluj-Napoca din cauza războiului declanșat de Rusia.

”Dimineața, când am aflat că este război, am refuzat să merg în alt oraș de la Harkov până la Khubny unde aveam rude. Am început să ne îngrijorăm pentru bunicul meu, care era în orașul Izyum….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Marius Balo, românul eliberat din pușcăriile din China, într-un pelerinaj de 2.922 de kilometri. Când ajunge în Alba

Publicat

marius balo 1000x600.jpg

Marius Balo, românul care a fost închis mai mulți ani în pușcăriile din China, pornește într-un pelerinaj pe la principalele locuri de detenţie, tortură şi exterminare a foştilor deţinuţi politici din România. Traseul său va străbate și județul Alba, la Blaj, Aiud, Alba Iulia și Sebeș. 

Acțiunea va începe în data de 29 iunie 2022, la ora 13,00, după câteva momente de reculegere la Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca şi la mormântul Doinei Cornea.

2922 km pentru 2922 zile de detenţie

Organizatorii pelerinajului sunt Marius Balo şi Fundaţia Doina…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe