Connect with us

ACTUALITATE

TIMIȘ: Trei excluşi din ALDE îl acuză pe deputatul Cucşa că nu le-a dat chitanţe pentru cotizaţii

Publicat

Sursa foto: Facebook

Trei politicieni locali recent excluşi din ALDE Timiş, între care şi un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, printre altele, pentru faptul că nu şi-au achitat cotizaţiile de membri ai partidului, l-au acuzat, miercuri, pe preşedintele filialei, deputatul Marian Cucşa, că de trei ani acesta nu a eliberat nicio chitanţă pentru cotizaţiile plătite de membrii filialei.

Traian Stancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş până la demiterea din ALDE, consilierul judeţean Nistor Geană şi Sorin Karagena l-au acuzat pe Marian Cucşa, într-o conferinţă de presă, că l-au ajutat pe deputat şi cu finanţări în campania electorală din 2016, la solicitarea acestuia, dar acei bani nu se regăsesc în scripte, deşi i-au cerut acest lucru în mai multe rânduri.

„Noi trei am fost excluşi pentru că una dintre motivaţii spune că nu ne-am plătit cotizaţia. Domnul Nistor are un material pe care i l-a trimis domnului preşedinte (Cucşa, n.r.) în octombrie 2018, în care-i solicită printre altele să restituie banii pentru campania electorală pe care i-a luat şi, la solicitarea noastră, să-i pună în bancă. El nu i-a pus în bancă, iar noi nu am primit aceşti bani pe care noi i i-am dat lui de faţă sunt martorii (Geană şi Karagena, n.r.) care doresc să-l atace în instanţă şi să-i facă plângere penală”, a declarat Traian Stancu.

Acesta susţine că l-a povăţuit şi l-a rugat pe Marian Cucşa să depună banii în bancă, de trei ani, dar „la cotizaţii, de trei ani, în ALDE Timiş nu s-a eliberat o chitanţă pentru cotizaţie, nimeni nu a primit nicio chitanţă”.

Nistor Geană a susţinut că ar fi fost exclus din ALDE Timiş pentru că ar fi refuzat să facă „anumite jocuri” ale deputatului, încă de anul trecut, respectiv, să ajute anumite primării cu fonduri, „care să ajungă la oameni al partidului ALDE”.

„Anul trecut, colegi din partid au făcut presiuni asupra mea şi asupra domnului vicepreşedinte (Stancu, n.r.) să ajutăm anumite primării cu fonduri, care să ajungă la oameni ai partidului ALDE. Eu nu am fost de acord, nici Traian Stancu, iar de atunci Marian Cucşa a început să facă presiuni constante asupra mea. Mi-a cerut să demisionez şi să las pe altcineva să ridice zona. Nu am fost de acord (…). De ce să cedez locul unuia cu activitate zero? Mi s-a propus că nu voi pierde acei bani dacă voi demisiona, că voi primi în continuare 1.000 de lei, indemnizaţia de consilier judeţean. Asta înseamnă că eu pot să fiu cumpărat cu 1.000 de lei, pe care mi-i va da domnul Cucşa”, a declarat Nistor Geană.

Sorin Karagena a susţinut că a fost exclus din partid tot pe motiv că în ultimele şase luni nu şi-ar fi plătit cotizaţia, iar în locul său să poată urca pe liste următorii candidaţi din 2016.

„De mine au vrut să scape poate pentru a-i pune mai uşor pe următorii de pe listă. Am făcut contestaţie către partid. Unica acuză care mi se aduce este că nu am plătit cotizaţia de şase luni, în condiţiile în care majoritatea dintre noi nu am primit banii de campanie. Eu am două facturi de 3.000 de lei către partid, neachitate de trei ani. În aceste condiţii, acei bani acopereau cotizaţia pe încă zece ani”, a explicat Sorin Karagena.

Traian Stancu l-a mai acuzat pe Marian Cucşa că în timpul campaniei electorale pentru alegerile din anul 2016 au fost aduşi în partid aproape 80.000 de lei, fără ca preşedintele filialei să-i fi depus într-un cont, iar acei bani trebuie recuperaţi.

„În campania electorală, noi am adus nişte bani, în jur de 80.000 de lei, solicitaţi de Cucşa. A spus că îi va duce pentru campania centrală la Bucureşti. L-am rugat să depună banii într-un cont, nu ne era teamă că ne ia banii, ci că nu se respectă legea, că e finanţare pe ascuns a partidului. (…). Cucşa a luat banii şi a spus că i-a dat cuiva, nu i-a pus într-un cont. Nistor Geană i-a dat 15.000 de lei şi acum vine să spună că nu a plătit cotizaţia. (…). După ce faci măgăria asta, îi dai afară din partid pe cei pe care i-ai escrocat, pe motiv că nu au plătit cotizaţia”, a conchis Traian Stancu.

În altă ordine de idei, Traian Stancu a afirmat că conferinţa de presă de miercuri nu a fost organizată în apărarea lor, ci pentru că doresc să înceapă de azi o acţiune politică pentru susţinerea autorităţilor locale.

„Partidele politice, nu doar ALDE, la nivel naţional şi-au făcut legea încât pot să dea pe oricine afară (din forurile administraţiei locale, n.r.). Este o chestiune foarte gravă în primul rând pentru că îşi bat joc de votul cetăţenilor, care nu mai contează. La ALDE contează un domn Chiţoiu, care el dă afară (aleşi locali, n.r.), un om care nici în partid nu a fost votat, ci a fost numit secretarul partidului de către preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu. Acest Chiţoiu îi va distruge partidul. (…). Deputatul Marian Cucşa este una dintre cozile de topor ale domnului Chiţoiu”, a mai menţionat Traian Stancu.

Deputatul Marian Cucşa nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima opinia vizavi de afirmaţiile celor trei excluşi din partid. (AGERPRES)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe