Connect with us

EVENIMENT

Guvernul acordă un stimulent de 2.500 de lei pentru orice persoană care lucrează într-un spital COVID

Publicat

Orice persoană care lucrează într-un spital dedicat tratării pacienţilor COVID va beneficia de stimulentul de risc de 2500 de lei, a declarat sâmbătă ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

„După cum aţi putut vedea, legislaţia care a fost elaborată cuprinde orice persoana care lucrează într-un spital dedicat COVID şi care a avut legătură cu o persoană infectată COVID, de la poartă până la ieşire. Asta trebuie să specifice fiecare manager în parte. Am şi lăsat libertatea coordonatorului sau şefului să nominalizeze aceste persoane, noi de la centru nu putem şti care sunt aceste persoane, dar cei de aici le pot identifica”, a declarat ministrul Sănătăţii, cu prilejul unei scurte vizite de lucru făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, singura unitate medicală din judeţul Covasna care tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru a mai menţionat că a venit la Sfântu Gheorghe pentru a verifica dacă sunt respectate circuitele medicale şi dacă sunt asigurate medicamentele, materialele şi echipamentele de protecţie necesare. Acesta a precizat că a sesizat anumite probleme care vor trebui remediate, legate de circuitele medicale şi de atitudinea unor pacienţi care nu respectă regulile impuse de autorităţi.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că începând cu 15 mai se vor lua o serie de măsuri de relaxare, dar deocamdată numărul de cazuri COVID continuă să fie pe o curbă ascendentă.

„Odată cu scăderea numărului de cazuri vom avea o şi relaxare mai mare, dar nu recomand relaxare deocamdată. (…) Suntem pe o curbă ascendentă, chiar dacă acensiunea nu mai este aşa de abruptă (…) Chiar dacă suntem în faza aia de dinţi de fierăstrău, în care aveam jocuri în numărul de cazuri de la o zi la alta, avem încă decese, avem persoane la Terapie Intensivă (…) Prin respectarea unor reguli, prin impunerea unei izolări voluntare, a unei distanţări sociale ar trebui să se limiteze transmiterea comunitară (…) Noi pregătim anumite planuri pentru relaxare (…) şi fiecare sector în parte va avea parte de o relaxare, dar progresivă, graduală în măsura inversă în care au fost impuse”, a mai spus acesta.

Potrivit ministrului Sănătăţii, la nivel naţional sunt în prezent 70 de puncte Real Time PCR pentru testarea COVID, dar ele funcţionează sub capacitate.

„În acest moment la nivel naţional avem 70 de puncte de testare care pot face până la 10.000 de teste pe zi, acest număr este dat de potenţialul aparatelor. Dar acest potenţial trebuie suplinit şi de potenţialul uman (…) Acest personal trebuie să meargă la o instruire, iar 3-4 zile de instruire nu pot compensa o experienţă de 10-20 de ani. Şi atunci aceste aparate vor face mai puţine teste decât pot ele în realitate. Suntem în acest moment la 6.000-6.200 de teste pe zi, dintr-un potenţial de 10.000”, a mai spus ministrul Sănătăţii. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Alertă cu bombă în zona Fântânilor Unirea din Capitală

Publicat

sirena alertare populatie.jpg

Polițiștii, pirotehniștii și angajații SRI intervin joi după-amiaza în zona Fântânilor Unirea din Capitală, unde a fost anunțat un dispozitiv exploziv.

Potrivit Poliției Capitalei, în jurul orei 16.30, o persoană a apelat numărul direct al unei secții de poliție și a comunicat faptul ca în zona Fântânilor Unirea s-ar afla un dispozitiv exploziv.

 

Alertă cu bombă în zona Fântânilor Unirea din Capitală: traficul e restricționat

 

Traficul în zonă a fost restricționat, iar pirotehniștii fac verificări.

La fața locului intervin atât polițiști, cât și echipe ale Serviciului Român de Informații. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident feroviar GRAV în Hunedoara. O locomotivă a deraiat

Publicat

h4

O locomotivă a deraiat, joi după-amiază, în județul Hunedoara. Mecanicul e rănit.

Locomotiva a deraiat între localitățile Bănița si Merișor.

Traficul este blocat pe ambele linii.

Primele informații arată că mecanicul locomotivei este rănit. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Ora și accidentul în municipiul Galați. Două mașini s-au ciocnit, una a fost proiectată într-un autoturism oprit

Publicat

gg

Nou accident în municipiul Galați, de data aceasta la intersecția străzilor Lozoveni și Transilvaniei.

gg

Pe fondul neacordării de prioritate, două autoturisme au intrat în coliziune. În urma impactului, unul dintre acestea a fost proiectat într-o mașină parcată.

g

 

Au rezultat doar pagube materiale.

Șoferul vinovat a fost amendat cu 1.450 de lei și nu mai are dreptul să conducă pentru 90 de zile.

Citește mai departe

EVENIMENT

Explozie într-o fabrică din Spania. Cel puțin doi oameni au murit

Publicat

iniciativas bioenergeticas

Cel puțin două persoane au murit joi într-o explozie produsă la o fabrică spaniolă de biodiesel din regiunea nord-estică La Rioja, au anunțat autoritățile.

Deocamdată nu se știe ce a cauzat explozia.

Televiziunile locale arată imagini cu coloane groase de fum negru care se ridică de la fața locului.

 

Explozie într-o fabrică din Spania. Cel puțin doi oameni au murit: copii evacuați

 

Un grup de 250 de copii care vizitau un parc din apropiere a trebuit să fie evacuat, a declarat biroul regional al guvernului central. Toți sunt nevătămați, conform Reuters.

Uzina este operată de compania privată Iniciativas Bioenergeticas, care produce biodiesel și glicerină din uleiuri vegetale reciclate.

Compania nu a făcut, deocamdată, comentarii.

Sursă știre: Mediafax

Sursă foto: Ayuntamiento de Calahorra

Citește mai departe