Connect with us

EVENIMENT

Peste 200.000 de noi cazuri de COVID-19 în Marea Britanie şi creştere cu 58% a spitalizărilor într-o săptămână în Anglia

Publicat

omicron

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat marţi 218.724 de noi cazuri de COVID-19, un nou record zilnic, în timp ce creşte presiunea asupra spitalelor în acest nou val alimentat de varianta Omicron a coronavirusului, consemnează agenţiile AFP şi EFE.

Acest bilanţ anunţat de organismul sanitar public NHS England include şi date din zilele precedente, când unele raportări au fost întârziate de vacanţa de sărbători, dar el arată peste 60.000 de cazuri în plus faţă de numărul noilor infectări din ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 48 de noi decese asociate COVID-19, totalul acestora de la începutul pandemiei ajungând în Marea Britanie la 148.941, conform guvernului de la Londra, sau la peste 174.000, conform Oficiului naţional de statistică.

Raportarea NHS England mai arată că în Anglia erau spitalizaţi marţi 15.044 pacienţi COVID-19, cu 58% mai mulţi faţă numai cu o săptămână în urmă. ”Din păcate, vedem că spitalizările cresc, mai ales în rândul vârstnicilor”, a declarat ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid.

Acesta a recunoscut că spitalele britanice trec printr-o perioadă grea ca urmare a progresiei variantei Omicron, până în prezent şase spitale declarând starea de ”incident critic” pentru că nu au personal suficient. Cu toate acestea, Sajid Javid a apreciat că deocamdată nu sunt necesare alte restricţii antiepidemice în plus faţă de cele deja existente, printre care telemunca, masca obligatorie în spaţiile publice şi accesul în anumite incinte numai cu certificatul verde. În şcoli, elevii sunt testaţi periodic şi de asemenea trebuie să poarte mască.

Varianta foarte contagioasă Omicron a coronavirusului este dominantă în Regatul Unit şi autorităţile mizează pe vaccinarea masivă cu doza ”booster” pentru a combate valul de infectări alimentat de această variantă.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Alunecarea de teren de pe str. Uliului, văzută din DRONĂ. Strada e blocată total pentru accesul mașinilor

Publicat

drona 3 e1714192593664.jpg

Craterul apărut pe strada Uliului din Cluj-Napoca în urma surpării de teren de vineri seara a fost surprins de un clujean din dronă, iar imaginile arată dimensiunea sa și faptul că strada este complet blocată pentru accesul mașinilor.

Porțiunea afectată, o lungime de aproximativ 20 m, este îngrădită cu benzi de avertizare și de interzicere a accesului.

Clujenii care locuiesc mai sus pe stradă nu pot folosi mașinile pentru a coborî în oraș.

Vom reveni…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Săptămâna verde la Centrul Cultural Lucian Blaga din Sebeș: Activități pentru elevii din oraș

Publicat

săptămâna verde la centrul cultural lucian blaga din sebeș: activități

  La Sebeș, „Săptămâna Verde” a adus o explozie de activități creative și educative, reunind comunitatea în jurul valorilor de conservare a mediului înconjurător și de promovare a unui stil de viață sustenabil, au transmis reprezentații primăriei, într-un comunicat de presă. 

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost gazda unor evenimente pline de culoare și inspirație, aducând împreună peste 2000 de copiii, însoțiți de părinți, bunici și cadre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajat în gospodărie cu aceleași drepturi ca alți salariați. O nouă MESERIE în România. Pot lucra și tinerii, de la 16 ani

Publicat

lucrator casnic angajat pixabay.jpg

Noutate pe piața muncii din România. Persoanele fizice pot plăti, legal, un angajat în gospodărie. Munca presupune activități casnice.

Cei care prestează astfel de servicii vor primi tichete pe baza cărora vor fi remunerați și vor beneficia de drepturile pe care le au și alți salariați, respectiv plata contribuțiilor sociale. Statul va lua 3 lei din 15.

Angajat în gospodărie cu aceleași drepturi ca alți salariați. O nouă MESERIE în România. Pot lucra și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Salariul minim european. Marcel Ciolacu: Formă de stabilire este „un pic cam empirică”. În realitate, Directiva Europeană e clară

Publicat

salariul minim european. marcel ciolacu: formă de stabilire este „un

Salariul minim european: Premierul Marcel Ciolacu a spus că actuala formă de stabilire a salariului minim este „un pic cam empirică” și crede că acest mecanism trebuie să devină foarte clar, predictibil.

„Nu putem rămâne. E un pic cam empirică această formă în care e o negociere cu actorii sociali, cu patronate și sindicat, și Guvernul hotărăște cu cât se mărește și cum, în funcție de anumiți parametri”, a spus Marcel Ciolacu.

Salariul minim european

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe