EVENIMENT
Debitul Dunării la intrarea în țară, în creștere pe parcursul săptămânii
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere pe parcursul săptămânii viitoare până la valoarea de 5.400 metri cubi/secundă (mc/s), depăşind uşor media multianuală a lunii februarie (5.300 mc/s) doar în ultimele două zile ale intervalului de prognoză, respectiv pe 25 şi 26 februarie 2022.
Potrivit prognozei publicate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru perioada 19 – 26 februarie, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând primele zile ale intervalului, când vor fi în scădere uşoară pe sectorul Calafat – Zimnicea.
Sunt prognozate precipitații lichide și din cauza topirii zăpezii
Prognoza de medie durată pe râuri în intervalul menţionat arată că debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând râurile din nord – vestul, vestul, centrul şi sud – vestul ţării, unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Hidrologii avertizează că se vor situa peste Cotele de Atenţie râurile din bazinul hidrografic Tur – bazin aval Ac. Călineşti Oaş, ca urmare a propagării viiturii formate anterior, a precipitaţiilor lichide prevăzute şi a cedării diurne a apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă), existente pe unele râuri din Maramureş, nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare, putând produce prin evoluţia lor variaţii importante de niveluri şi debite pe unele sectoare de râu.
Potrivit prognozei pe trei luni realizată de INHGA, debitul maxim al fluviului Dunărea se va situa peste mediile multianuale în lunile martie şi aprilie, în timp ce în februarie va fi sub medie.
În perioada analizată, regimul hidrologic pe râurile interioare va fi, în general, la valori cuprinse între 30 şi 100% din mediile lunare. Agerpres
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Premieră la alegerile prezidențiale. STS: Rezultatele votului, în timp real, după închiderea secțiilor de votare
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat lansarea unei noi funcționalități a site-ului prezenta.roaep.ro, odată cu alegerile prezidențiale de duminică. Astfel, pentru prima dată vor fi prezentate centralizarea voturilor și grafice ale rezultatelor provizorii, parțiale și finale, după închiderea secțiilor de vot.
„Astfel, toți cei interesați vor putea urmări centralizarea voturilor și o serie de reprezentări grafice ale rezultatelor provizorii,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Rezultate în timp real la primul tur al alegerilor prezidențiale din România. Anunțul șefului Autorității Electorale Permanente
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Institutul Național de Statistică (INS), a anunțat implementarea unor soluții digitale inovatoare care vor transforma modul de monitorizare și raportare a procesului electoral din România.
Unul dintre principalele beneficii ale acestor noi tehnologii este posibilitatea de a urmări în timp real prezența la vot,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Un tânăr de 24 de ani din Alba a decedat într-un accident rutier petrecut pe Autostrada A1, Deva-Nădlac
Un tânăr de 24 de ani, din județul Alba și-a pierdut viața într-un accident rutier petrecut pe Autostrada A1, Deva-Nădlac. Mașina pe care o conducea a intrat în coliziune cu un autocamion condus de un șofer din Cluj.
Potrivit IPJ Arad, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 17.40, polițiștii Biroului de Poliție Autostradă A1 Deva-Nădlac au fost sesizați despre un eveniment rutier.
Din primele cercetări a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Expert în Cybersecurity NTT DATA România: Securitatea cibernetică trebuie IMPLEMENTATĂ, cu sau fără ajutorul AI
La Forumul de Securitate Cibernetică în Energie, desfășurat recent la Cluj-Napoca, specialistul NTT Data, Cătălin Pătrașcu a declarat că trebuie să trecem la acțiune, făcând referire la implementarea măsurilor de securitate cibernetică, mai ales pentru că în ultimii șapte ani au apărut legi care reglementează acest domeniu, atât directive europene, cât și legislație la nivel național.
El recomandă crearea unor noi structuri, mai ales că există deja…
Citește mai mult pe Cluj24.ro