Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7, deschis traficului, în prag de sărbători. Asocierea Retter – Pizzarotti, contribuție importantă la dezvoltarea infrastructurii din România

Publicat

Lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7, deschis traficului, în prag de sărbători. Asocierea Retter – Pizzarotti, contribuție importantă la dezvoltarea infrastructurii din România.

Vești bune pentru șoferi, în pragul sărbătorilor: S-a deschis circulația pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7 Ploiești – Buzău

Luni, 23 decembrie 2024, Lotul 1 Dumbrava – Mizil al Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău a fost deschis traficului.


Tronsonul, cu o lungime de 21 de kilometri, reprezintă o realizare importantă pentru infrastructura din România, fiind finalizat într-un timp record prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

autostrada moldovei a7 lotul 1 inaugurare 23.12.2024 2

„Acest tronson de 21 km a fost realizat într-un timp record prin PNRR, grație eforturilor echipelor noastre și ale colaboratorilor”, au transmis reprezentanții grupului Retter.

„La Retter, suntem mândri de acest proiect semnificativ și de faptul că am contribuit la dezvoltarea infrastructurii din România!”, a declarat managerul de proiect Carmeluța Balmucz.

Proiectul a fost realizat de Asocierea Retter – Pizzarotti, care a demonstrat, prin profesionalism și determinare, că România poate avansa spre un viitor mai conectat și modern.

echipa retter 1

utilaje retter

„Ne bucurăm să facem parte din cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei – Autostrada Moldovei A7 – care are aproape 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.

Proiectul ar trebui să absoarbă cel mai mult din alocările României din PNRR, fiind parte din planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiția esențială: proiectele să fie finalizate până în 2026”, au transmis reprezentanții grupului Retter.

Un proiect complex, finalizat cu succes

Lotul 1 Dumbrava – Mizil (km 0+000 – km 21+000) include 15 poduri și pasaje, inclusiv structuri complexe precum:

  • Pasajul peste DJ101F și calea ferată CF804 (550 metri);
  • Podul peste Autostrada A3 (370 metri).
  • Montarea a peste 500 de grinzi, care reflectă dimensiunea impresionantă a lucrărilor.

2024 – an istoric pentru România

Anul 2024 a fost un an de referință pentru infrastructura rutieră, marcând un record absolut pentru România: peste 200 de kilometri noi de autostradă și drum expres.

Precedentul record a fost înregistrat în urmă cu 11 ani, în 2013, când au fost inaugurați aproape 118 kilometri de autostradă.

Cei mai mulți kilometri de autostradă dați în trafic în anul 2024 au fost pe Autostrada Moldovei (A7), această autostradă fiind vitală pentru dezvoltarea economică și conectivitatea regională.

Autostrada Moldovei este mai mult decât o simplă autostradă – este un simbol al progresului, al încrederii și al muncii bine făcute.

Autostrada A7 va asigura legătura rapidă între Muntenia și Moldova, sprijinind astfel dezvoltarea economică și mobilitatea regională.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mai ai sau nu nevoie de documente de identitate pentru a trece granița cu Ungaria sau cu Bulgaria? Răspunsul MAI

Publicat

mai ai sau nu nevoie de documente de identitate pentru

Mai ai sau nu nevoie de documente de identitate pentru a trece granița cu Ungaria sau cu Bulgaria? Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că, începând cu 1 ianuarie, toți românii vor putea călători „către și dinspre” aceste două țări fără a mai fi supuși verificării sistematice a documentelor de călătorie.

Cu toate acestea, vor fi efectuate „controale aleatorii și inopinate” pe o rază de 30 de kilometri de la graniță, transmite MAI.

România va adera…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un nou pas pentru amenajarea unei hidrocentrale de mică putere, în comuna Bistra din Munții Apuseni

Publicat

amenajarea unor hidrocentrale de mică putere, în munții apuseni. proiect

Un nou pas pentru amenajarea unei hidrocentrale de mică putere, în comuna Bistra din Munții Apuseni. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat, pe 20 decembrie, luarea deciziei etapei de încadrare – cu efectuarea evaluării impactului asupra mediului și cu evaluarea impactului asupra corpului de apă – pentru proiectul „Centrala hidroelectrică de mică putere – Valea Mare, comuna Bistra, județul Alba”.

Potrivit memoriului de prezentare publicat de APM Alba,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

E.ON Energie România își menține obligațiile asumate în relația cu clienții săi

Publicat

logo eon1.png

E.ON Energie România își menține angajamentele asumate și respectă toate condițiile prevăzute în contractele încheiate cu clienții, aceștia nefiind afectați în vreun fel de posibila schimbare a acționarului majoritar.

  • Compania respectă toate condițiile prevăzute în contractele încheiate cu clienții, aceștia nefiind afectați de o posibilă schimbare a acționarului  principal;
  • Clienții vor beneficia în continuare, conform contractelor, de furnizarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bradul de Crăciun: Care este istoria, când a apărut în România și care sunt tendințele actuale pentru împodobirea acestuia

Publicat

bradul de crăciun: care este istoria, când a apărut în

Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai îndrăgite și așteptate tradiții ale sezonului de iarnă. Originile acestui obicei se întind pe parcursul a sute de ani, iar de-a lungul timpului, bradul împodobit a devenit un simbol al sărbătorilor și este recunoscut în aproape toate colțurile lumii. 

Bradul a fost ales ca simbol al Crăciunului datorită culorii sale verzi, care nu se schimbă niciodată. Această culoare îl simbolizează pe Hristos, veșnic viu,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe