Connect with us

EVENIMENT

O a treia doză de vaccin Pfizer are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii

Publicat

O a treia doză de vaccin anti-COVID dezvoltat de alianţa Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii, potrivit unui studiu realizat de cele două laboratoare şi publicat joi, relatează AFP.

Studiul clinic de fază 3, realizat în rândul a „10.000 de persoane cu vârsta peste 16 ani”, arată „o eficacitate relativă de 95,6%” şi „un profil de siguranţă favorabil”, se arată într-un comunicat.

„Este vorba despre primele rezultate de eficacitate ale unui studiu randomizat pentru un rapel cu vaccinul anti-COVID-19”, au spus cele două companii.

Acest studiu a fost realizat în timp ce „varianta Delta de coronavirus a fost principala tulpină” care a circulat în această perioadă.

„Aceste rezultate demonstrează încă o dată utilitatea dozelor de rapel (booster) în eforturile noastre de a proteja populaţia împotriva acestei boli”, a declarat Albert Bourla, director general al Pfizer, citat în comunicat.

Vârsta medie a participanţilor la studiu a fost de aproximativ 53 de ani.

Aceste rezultate vor fi transmise autorităţilor de reglementare „cât mai curând posibil”, au adăugat cele două companii.

Mai multe ţări au autorizat deja administrarea unei doze de rapel împotriva COVID-19 pentru a creşte imunitatea persoanelor vaccinate, care pare să scadă după câteva luni, potrivit unor studii. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Cod portocaliu de ninsoare viscolită în zonele de munte din două judeţe

Publicat

Imagine de brisch27 de la Pixabay

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic şi viscol, ce vizează zonele înalte din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, în următoarele şase ore.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 20:00, în zona de munte din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara – la altitudini de 1.800 de metri – se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze de peste 110 – 120 km/h, şi temporar ninsoare viscolită.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim şase ore, precizează ANM. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

”Taxa nu este deloc mică”. Cât vor plăti locuitorii Sectorului 2 care nu încheie contracte de salubrizare.

Publicat

Consiliul Local al Sectorului 2 a aprobat, joi, proiectul care prevede instituirea unei taxe de salubrizare de 21,27 de lei pentru utilizatorii casnici care nu au încheiat un contract de salubrizare cu un operator.

Proiectul de hotărâre pentru actualizarea HCL Sector 2 nr. 74/2021 privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici fără contracte de prestări servicii de salubrizare şi pentru aprobarea Regulamentului privind implementarea, determinarea cuantumului, încasarea şi administrarea acesteia pe raza Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti a fost aprobat cu 15 voturi ‘pentru’, unul împotrivă şi 10 abţineri.

„Mai important decât proiectul în sine este să înţelegem mesajul transmis: cei care nu îşi vor încheia contracte de salubrizare la data de 1 ianuarie 2022 vor trebui să plătească o taxă care nu este deloc mică, este o taxă (…) de 21,27 de lei. Suntem destul de întârziaţi cu contractele de salubritate, probabil majoritatea ştiu că chiar şi acele contracte care au fost încheiate trebuie refăcute toate”, a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, în cadrul şedinţei de Consiliu.

El a precizat că vor exista notificări din partea operatorului de salubritate, cât şi din partea Direcţiei de Venituri Buget Local, cu privire la această taxă, ca să înţeleagă toată lumea în ce condiţii se plăteşte.

„Vom suna din cadrul Primăriei toate asociaţiile de proprietari pentru ca acestea să încheie contracte de salubritate, deci cine locuieşte la bloc şi are asociaţie de proprietari, aceasta va încheia contractul de salubritate, pentru cei care locuiesc la casă vor trebui ei să semneze acest contract”, a spus Radu Mihaiu.

De asemenea, contractele se pot încheia electronic – online, dar şi prin trimiterea prin poştă.

„Este important să înţelegem cu toţii că trecem într-o nouă eră, într-o eră în care colectăm separat şi plătim exact cât aruncăm – fiecare spune care este cantitatea de deşeuri menajere pe care o aruncă în fiecare lună şi atât plăteşte”, a mai spus Radu Mihaiu. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi tineri din Mureș și Argeș, confirmați cu Covid, au murit

Publicat

Doi tineri de 15 și 18 ani, confirmați cu Covid, au murit în ultimele 24 de ore, a anunțat vineri Grupul de Comunicare Stategică. Ambii erau nevaccinați.

Potrivit GCS, este vorba de o tânără de 15 ani, din Mureș, care nu prezenta comorbidități și era nevaccinată.

Al doilea caz este al unui tânăr de 18 ani, din Argeș, și el nevaccinat, dar care prezenta comorbidități.

În total, în ultimele 24 de ore au fost raportate 160 de decese, dintre care 45 anterioare acestei date. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident MORTAL în Dolj. Șfârșit tragic pentru un bărbat de 40 de ani

Publicat

Accident, vineri, DN6 B, în afara localității Negoiești, județul Dolj. 

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că evenimentul rutier a avut loc între o bicicletă condusă de un bărbat de 49 de ani, din Goiești și un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din Craiova, care circula pe sensul opus de mers.

În urma accidentului, biciclistul a fost transportat la spital, unde, din păcate, a decedat.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, potrovot Poliției.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea cauzei decesului.

Citește mai departe